Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Stage ervaringen van Özlem Günes & Céline Peersman

18 oktober 2016 JBL&G

Stage ervaringen van Özlem Günes & Céline Peersman

Özlem Günes & Céline Peersman liepen een aantal maanden stage bij JBL&G. In deze blog delen zij hun ervaringen. Hier lees je meer over stage lopen bij JBL&G.

Ervaring van Özlem Günes

In mei 2016 begon ik (eindelijk) met mijn stage bij JBL&G. Stage lopen bij JBL&G was iets wat ik heel graag wilde. Ik wil namelijk letselschade advocaat worden. Door middel van deze stage wilde ik dan ook eerst ervaring opdoen. Na wat ik allemaal heb gelezen op het internet over JBL&G zelf en de ervaringen van andere stagiaires moest ik hoe dan ook stage lopen bij JBL&G. Tijdens mijn studie trok civiele en medische aansprakelijkheid al heel snel de aandacht en door middel van deze stage zou ik dan een conclusie trekken of ik zeker iets met aansprakelijkheid en letselschade zou willen doen of niet.

Vanaf de eerste dag van mijn stage werd ik al betrokken bij de werkzaamheden van de juristen. Dit leek nog allemaal moeilijk en ‘eng’ in het begin, maar gelukkig werd ik goed ingewerkt en bij vragen kon ik altijd terecht bij mijn stagebegeleider, de juristen en de andere stagiaires.Özlem Günes

Hoogtepunt van mijn studie

Mijn taken bestonden voornamelijk uit jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Daarnaast heb ik ook aansprakelijkstellingen en schadeopstellingen opgemaakt en heb ik stukken geschreven voor de website en voor de juristen. Ik ben tevens op huisbezoek geweest samen met de juristen. Bij deze huisbezoeken zijn er meestal naast de cliënten ook verzekeraars van de wederpartijen aanwezig.

Ook ben ik elke vrijdagmiddag aanwezig geweest bij de jurisprudentieoverleg en review waar ik veel aan heb gehad. Kortom, ik heb veel praktijkervaring opgedaan tijdens mijn stage en ook weet ik nu zeker dat ik wil werken met letselschadezaken.

Deze stage was een hoogtepunt en een verrijking van mijn studie. Daarom adviseer ik studenten stage te lopen bij het JBL&G!

Ervaring van Céline Peersman

In mei 2016 ben ik mijn stage van drie maanden begonnen bij JBL&G. Op mijn eerste dag viel ik direct met mijn neus in de boter; ik mocht meehelpen aan een interessante zaak over een cliënt die was gebeten door een politiehond.

De drie maanden die daarop volgde waren erg afwisselend. Ik heb verschillende stukken geschreven voor de Letselschade Wikipedia. Door onderzoek naar de achtergrond van deze begrippen ben ik veel te weten gekomen over bepaalde leerstukken binnen het letselschaderecht en het civiel recht.

Ook heb ik meegewerkt aan verschillende schadeopstellingen, meegeschreven aan aansprakelijkstellingen en heb ik jurisprudentieonderzoek verricht. Ook kreeg ik de kans een concept-aansprakelijkstelling te schrijven voor een medische fout, iets wat zeer goed aansluit bij mijn master. Door het meehelpen aan een schadeopstelling ontdek je welke materiële en immateriële kosten er allemaal in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Wat ook erg uitdagend was, was het schrijven van een reactie op een afwijzing van aansprakelijkheid. Hier is het de kunst om creatief te zijn en met goede (tegen)argumenten te komen. Céline Peersman

Na een aantal weken ben ik meegegaan op huisbezoek. Dit super leuk om te doen; je leert het gezicht kennen achter een dossier en heb je de kans het verhaal vanuit het slachtofferperspectief te ervaren. De meest interessante dagen waren de vrijdagen. In de middag wordt er jurisprudentie besproken en er wordt eveneens een lastige of juist succesvolle zaak voorgelegd. Zo krijg je binnen een aantal vrijdagen een goed beeld van wat er speelt op het kantoor.

Wanneer je meer wilt leren over de letselschadepraktijk is een stage bij JBL&G dus zeker aan te raden!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.