Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Een revalidatiecentrum is er voor iedereen die door een ongeval of een andere aandoening te maken heeft met beperkingen. Er zijn verschillende revalidatiecentra in Nederland, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: patiënten helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Verandering leefpatroon na een ongeval

Dit is niet altijd makkelijk. Soms moeten patiënten hun leefpatroon veranderen. Soms kunnen hulpmiddelen een oplossing bieden. De medewerkers in het centrum kunnen helpen bij het leren om deze hulpmiddelen te gebruiken. Zij doen er alles aan om belemmeringen in het dagelijks leven zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen.

Multifunctioneel team

Deze medewerkers kunnen artsen en verpleegkundigen zijn, maar vaak is er in een revalidatiecentrum een breed team actief om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Een fysiotherapeut is vaak belangrijk bij het herstel, maar ook een logopedist, psycholoog en ergotherapeut kunnen van belang zijn.

Sophia Revalidatiecentrum

Een bekend revalidatiecentrum is Sophia Revalidatie. Zij zijn op drie locaties gevestigd, in Den Haag, Delft, Gouda en Zoetermeer, en behandelen jaarlijks ongeveer 5.500 patiënten.

Reade Amsterdam

Ook Reade is een bekende naam in de revalidatiewereld. Zij hebben twee hoofdlocaties in Amsterdam, één aan de Overtoom en één aan de Dr. Jan van Breemenstraat. Daarnaast bieden ze ook ondersteuning en specialistische zorg in bijvoorbeeld ziekenhuizen in en rond Amsterdam.

Andere bekende namen zijn:

  • Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede
  • De Hoogstraat in Utrecht
  • Blixembosch in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg en
  • Het Rijnlands in Leiden en Alphen aan den Rijn.

Naast deze genoemde namen zijn er natuurlijk nog talloze andere goede revalidatiecentra in Nederland.

Recht op schadevergoeding voor elke dag in het revalidatiecentrum

We mogen natuurlijk blij zijn dat er zoveel goede revalidatiecentra zijn in Nederland, die letselschadeslachtoffers en andere patiënten kunnen helpen met hun herstel en aanpassing. Maar dat maakt de noodzaak niet minder vervelend. U bent weg van huis. U kunt niet werken. Daarom wordt er in de letselschadeclaim altijd een vergoeding berekend voor elke dag dat u in het revalidatiecentrum verblijft.

JBL&G maakt gratis voor u een schadeberekening

Wij kunnen deze schadeberekening voor u maken en indienen bij de aansprakelijke partij. Ook gaan wij voor u de (juridische) discussie aan over wie deze schade dient te betalen, en welke schade redelijk is. Dit is vaak een inhoudelijke en moeilijke discussie. Onze letselschadejuristen zijn hierin gespecialiseerd. U doet u zelf tekort wanneer u ons niet inschakelt om u letselschade te claimen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en wij kijken wat we voor u kunnen doen. Altijd kosteloos en vrijblijvend.

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.