Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Gratis schadevergoeding claimen

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk. Nu heeft u pijn. Nekpijn, rugpijn, of een andere vorm van pijn. U moet naar de huisarts, medicijnen nemen of een behandeling volgen. Deze worden niet vergoed en u maakt kosten. Misschien kunt u tijdelijk niet werken. U loopt inkomsten mis. Uw schade dient zo snel mogelijk te worden vergoed door de aansprakelijke partij.

Hulp bij claimen schadevergoeding

Wij kunnen dit kosteloos voor u in orde maken. Wilt u dat wij gratis uw schadevergoeding claimen? Vertel ons wat er is gebeurd. Onze juristen staan u vandaag nog kosteloos bij. Wij nemen u het juridische werk uit handen. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt: een rechtvaardige schadevergoeding.

Vertel ons wat er is gebeurd:

✓ Wij nemen uw dossier vandaag nog in behandeling;
✓ Uw vergoeding is veel hoger dan wanneer u zich laat compenseren door de verzekeraar;
✓ U hoeft zich niet te verdiepen in verwarrende regels en wetten, wij hebben die kennis al in huis.

Wat is letselschade?

Men noemt iets letselschade als iemand schade oploopt door toedoen van een ander. Het kan gaan om verwondingen en schade aan spullen, maar ook om inkomensschade (als u bijvoorbeeld tijdelijk niet kunt werken) en emotionele schade. Letselschade is letsel + alle schade die daaruit voortvloeit. Denkt u bijvoorbeeld aan het eigen risico wat uw zorgverzekeraar u in rekening brengt.

Als u na een ongeluk pijn lijdt en u maakt hierdoor extra kosten, moet de aansprakelijke partij dit aan u vergoeden. Hieronder vallen ook medische kosten, zoals een bezoek aan de EHBO. Zelfs als u door de pijn enkele dagen niet inzetbaar bent op uw werk, lijdt u schade en staat hier een vergoeding tegenover.

Wat te doen bij pijn na een ongeluk?

Hebt u een ongeluk gehad? En heeft u nu pijn? Onderneem snel de volgende stappen:

Zoek medische hulp. Een arts kan u adviseren over wat u moet doen om vlot te herstellen, maar kan ook helpen bij het aantonen van een causaal verband tussen uw pijn en het ongeluk. Dit is belangrijk voor het verkrijgen van een schadevergoeding.

Stel de wederpartij aansprakelijk voor uw klachten. Hoe sneller u dit doet, hoe eerder u een schadevergoeding kan claimen.

Zoek juridische bijstand. Onze letselschadejuristen helpen u om een vergoeding te krijgen voor: gemiste inkomsten, gemaakte kosten, medische kosten en smartengeld, als u pijn hebt na een ongeluk. Vul het contactformulier in voor gratis juridische hulp en advies.

Pijn in nek

Bij een ongeval kan pijn in de nek ontstaan door:

  • Een aanrijding van achteren;
  • Een aanrijding van voren of opzij;
  • Een kettingbotsing.

In een dergelijke situatie, duidt pijn in de nek vaak op een whiplash. Een whiplash is moeilijk aan te tonen en de klachten kunnen van persoon tot persoon verschillen. Denkt u dat u een whiplash heeft? Ga dan naar de huisarts. Op onze pagina nekklachten na aanrijding vindt u meer informatie.

Tips bij letselschade

  • Zorg voor goede pijnstilling;
  • Beweeg het hoofd en nek zoveel mogelijk normaal;
  • Probeer geen stijve houding aan te nemen;
  • Luister naar wat uw lichaam aangeeft;
  • Probeer uw normale activiteiten te blijven volhouden;
  • Wandel of fiets overdag voor een betere nachtrust;
  • Doe ontspanningsoefeningen;
  • Het dragen van een halskraag wordt afgeraden.

Hebt u na een ongeluk, pijn in uw nek? Dan maakt u meestal (medische) kosten. U kunt deze kosten vergoed krijgen: neem contact met ons op voor een berekening van uw schadevergoeding.

Rugpijn na ongeluk

U moet rugklachten na een ongeluk niet onderschatten. Rugpijn na een ongeluk kan duiden op ernstig letsel. De rug is een belangrijk lichaamsdeel waar allerlei zenuwbanen doorheen lopen. Door een ongeluk kunnen wervels of tussenwervelschijven verschuiven en zenuwen bekneld raken. Dit kan zorgen voor rugpijn en zelfs verlammingsverschijnselen.

Hebt u rugklachten na een ongeluk, blijf dan in beweging. Overleg met uw huisarts wat het beste hersteltraject is en houd alle kosten die u maakt bij. Deze moeten vergoed worden door de aansprakelijke partij.

Wie is er aansprakelijk bij een verkeersongeluk?

De aansprakelijkheid bij een verkeersongeluk ligt bij degene die de verkeersregels heeft overtreden. Is er een fietser of voetganger bij het ongeluk betrokken, dan liggen de zaken echter anders. Ook als u als fietser schuld aan het ongeluk had, helpen wij u met het aansprakelijk stellen van de wederpartij.

Aanrijding bij voorrang van rechts

In een verkeerssituatie waar één van de weggebruikers voorrang had, is de aansprakelijke partij van het ongeluk meestal meteen duidelijk. Overtrad de andere weggebruiker de verkeersregels door geen voorrang te verlenen en kwam het tot een ongeluk, dan is hij of zij de aansprakelijke partij. Soms heeft u zelf ook een verkeersfout gemaakt. Dan ligt het ingewikkelder. Onze juristen kunnen gratis de aansprakelijkheid vaststellen en de discussie voor u aangaan.

Kwetsbare verkeersdeelnemers

Volgens Artikel 185 van de Wegenverkeerswet zijn fietsers en voetgangers kwetsbare verkeersdeelnemers. Zij dragen geen bescherming en een ongeval kan sneller tot ernstig letsel leiden. Daarom is in de meeste gevallen de gemotoriseerde tegenpartij aansprakelijk bij een ongeluk.

Is het ongeval de schuld van de voetganger of fietser? Dan krijgt hij alsnog 50% van de schade vergoed. Is de aansprakelijkheid gedeeld, dan krijgt de voetganger of fietser tot 75% vergoed. En is het ongeval helemaal de schuld van de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig, dan krijgt de voetganger of fietser natuurlijk 100% van de schade vergoed.

Aanrijding van achteren en aansprakelijkheid

Bij een aanrijding van achteren is de automobilist van de achterste auto in de meeste gevallen aansprakelijk voor de schade. Als hij of zij echter voldoende afstand hield, maar de bestuurder van de voorste auto plotseling stopte, ligt de aansprakelijkheid bij de voorste auto.

Dat is in de volgende situaties:

  • De voorste auto stopte zeer plotseling voor een oranje licht;
  • De voorste auto remde zeer plotseling voor een overstekend dier;
  • De voorste auto sneed de achterste auto af;
  • De voorste auto remde plotseling en zonder (goede) reden: remmen zonder verkeersnoodzaak.

Pijn na ongeluk en schade; word mijn schade vergoed?

Pijn na een ongeluk? Schakel onze juristen in en krijg de volgende schadeposten vergoed:

  • Uw eigen bijdrage en niet-vergoede medische kosten;
  • Kosten van opnamedagen in het ziekenhuis;
  • Compensatie omdat u niet kunt werken
  • Kosten van huishoudelijke hulp;
  • Vergoeding voor de reiskosten naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of fysiotherapie;
  • De kosten voor het inhuren van een schilder omdat u zelf uw muren niet meer kunt schilderen;
  • Kosten van uw sportschoolabonnement dat u door uw pijn niet meer kunt gebruiken;
  • Vergoeding voor het oplopen van studievertraging;
  • Vergoeding voor gederfde levensvreugde: smartengeld;
  • Compensatie van alle extra onkosten die u maakt door het ongeluk.

Bezoek de pagina schadevergoeding letselschade en zie wat u nog meer vergoed krijgt.

Hoe verloopt het letselschadetraject?

Vul het contactformulier in en vertel ons wat er is gebeurd. Heeft u dat gedaan? Dan verloopt het traject als volgt:

1. Wij zoeken uit wie aansprakelijk is voor uw schade;
2. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk;
3. Wij claimen alvast een voorschot op uw letselschade voor u;
4. Wij berekenen de hoogte van uw schadevergoeding;
5. Wij gaan in gesprek met de verzekeraar van de wederpartij om uw schade zo snel mogelijk vergoed te krijgen.

Recensies:

“JBL&G heeft snel en adequaat mijn situatie ingeschat en opgepakt. Als ik zelf de schade had moeten verhalen op de andere partij dan had dit mij veel tijd en energie gekost, en ik had er ook niet bij stil gestaan om meer dan de enkel directe kosten in te brengen. Ik ben meer dan tevreden met de inzet en uitkomst.” (bron: klantenvertellen)

“Zonder JBL&G had ik veel dingen over het hoofd gezien. Ik ben uitstekend geholpen. Ik raad JBL&G iedereen aan!!” (bron: klantenvertellen)

“100% gratis, 100% inzet, 100% rust dat iemand het voor je regelt.” (bron: klantenvertellen)

Neem vandaag nog contact op voor gratis hulp bij letselschade

Wij staan erom bekend dat we onze cliënten snel en doortastend helpen met het claimen van hun schadevergoeding. Wij nemen uw zorgen uit handen. Wij regelen uw schade. Onze letselschadejuristen nemen uw dossier dezelfde werkdag nog in behandeling en zorgen ervoor dat u de maximale schadevergoeding ontvangt. Word een van onze vele tevreden cliënten!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Lees op onze site hoe dit mogelijk is.

icon-near

Bij u in de buurt

JBL&G heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Deventer, Groningen en Den Haag. Onze juristen komen door heel Nederland bij u op bezoek.

Icon Power

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.