Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Arm verwoest door hond: schadeclaim tegen politie

26 mei 2016 JBL&G

Arm verwoest door hond: schadeclaim tegen politie

Update: Verzekeraar politiehond weigert erkenning

Nadat de arm van onze cliënt werd verwoest door een politiehond, stelde JBL&G de politie aansprakelijk voor de letselschade van de man. De verzekeraar weigert echter tot op heden te erkennen; volgens hen was het geweld proportioneel. Op dit filmpje is echter wat anders te zien.

JBL&G vraagt getuigen zich te melden

Om de zaak nog sterker te maken, vraagt JLB&G namens cliënt alle getuigen zich te melden en filmpjes of foto’s op te sturen naar info@jblg.nl. Dit zou onze cliënt, die nog steeds geen flesje cola open kan draaien en waarvan het nog maar de vraag is of de kracht in zijn arm ooit weer terug komt, enorm helpen. In Hart van Nederland legt de man zijn kant van het verhaal uit.

 

Klik hier voor filmmateriaal van het incident

AMSTERDAM/ROTTERDAM – Een 32-jarige Feyenoordfan uit Amsterdam moest zijn bezoek aan de feestelijkheden na het winnen van de KNVB-beker in april duur bekopen. Hij werd in Rotterdam gegrepen door een politiehond, die een deel van zijn onderarm en pols compleet verwoestte. De man dient een klacht in tegen de politie, en is bovendien een letselschadezaak begonnen.

Na de huldiging van Feyenoord was het overal feest in de havenstad, en als groot Feyenoord-fan wilde de Amsterdammer daar natuurlijk bij zijn. In een café aan de Kruiskade raakte hij betrokken bij de ruzie tussen een man een vrouw, waarbij over en weer wat klappen vielen toen hij het voor de vrouw opnam. Die laatste rende op een gegeven moment van het terras af de straat op, en werd daarbij aangereden door een auto. De Amsterdammer wees een aantal agenten daarop, en vroeg hen handelend op te treden. “Toen zeiden ze dat ze voor dat soort dingen niet op straat waren die dag, maar wél voor lastige types zoals ik.”

Letsel na aanval politiehond © dhr Snippe

Letsel na aanval politiehond © dhr Snippe

En daar wisten de agenten dan ook wel raad mee: drie man sterk richtten ze zich op de man, die zich volgens hen ‘hinderlijk en uitdagend’ gedroeg, ‘duidelijk dronken en/of stoned’ ook nog. Er kwam een hondenbegeleider bij ter assistentie, en na nog wat schermutselingen brak de hel los, en werd de politiehond ingezet. Die greep de man eerst flink in zijn been, en werd daarna nog een paar minuten op zijn onderarm gezet. Op een door omstanders gemaakt filmpje is te zien hoe de Mechelse herder op zijn slachtoffer tekeergaat.

“Nadat die hond mij gebeten had, werd het zwart voor mijn ogen, en verder weet ik niet wat er gebeurd is. Ik werd wakker in het Erasmusziekenhuis, waar ik tien dagen heb gelegen, en drie operaties heb ondergaan. Dertig procent van mijn onderarmspieren is weggesneden, en vijftien procent van mijn polsspieren. Man, ik kan nog steeds geen flesje cola opendraaien nu! Zwaar ruk, dus. Ik weet heus wel dat ik zelf ook niet altijd een lieve jongen ben, maar ik heb als portier aan de deur gestaan op het Rembrandtplein, en ik weet dus hoe je je gedragen moet met lastige klanten. Wat die agenten gedaan hebben, dat gaat alle perken te buiten. Met vier man tegen één, met wapenstokken, en dan ook nog een hond! Zwaar disproportioneel. Traumatisch ook nog: ik heb zelf ook twee hondjes thuislopen, maar als die nu een beetje beginnen te grommen, ga ik al in een hoekje staan. Absurd toch? Ik begin zelfs al serieus over wegdoen te denken.”

De Amsterdammer heeft Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht ingeschakeld om zijn medische kosten terug te krijgen en te laten onderzoeken of en hoeveel hij in de toekomst nog kan werken. Tegen de hondenbegeleider en een andere agent volgt bovendien nog een strafklacht. “Die agent met hond had dat dier totaal niet onder controle. Hij moest zijn eigen wapenstok in de bek van de hond rammen om zijn kaken los te wrikken van mijn arm, en hij werd zelf ook nog gebeten. Nogmaals: zelf ben ik misschien ook niet helemaal netjes geweest die middag, maar hun geweld stond daarmee totaal niet in verhouding. Rotterdam zal ik er voortaan niet om mijden: ik ben al Feyenoord-fan vanaf 1988. En Rotterdam is een heerlijke stad, alleen de politie is er kloten.”

Over JBL&G 
Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G) is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door zijn jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschades en de persoonlijke behandeling van zijn cliënten. JBL&G kwam eerder in het nieuws door de spraakmakende zaak tegen Ziggo Dome, waarbij de concerthal 16.000 euro moest uitkeren aan het slachtoffer van een valpartij op de te gladde vloer. Ook behandelde het kantoor de allereerste zaak van een slachtoffer van de aardbevingen door de gaswinning in Groningen.

Filmmateriaal van het incident 

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.