Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Whiplash klachten

U hebt whiplash klachten opgelopen. Bijvoorbeeld door een verkeersongeval, zoals een aanrijding van achteren. U heeft letsel: pijn in uw nek, hoofdpijn, concentratieproblemen of dergelijke klachten.

Door het letsel moet u naar het ziekenhuis of de huisarts. U bent uw eigen risico kwijt of kosten worden niet vergoed. U loopt inkomsten mis omdat u niet kan kunt werken door uw klachten.

Schade claimen bij tegenpartij

Claim uw schadevergoeding bij de tegenpartij. Slachtoffers met whiplash klachten hebben recht op vergoeding van de schade. Vul ons contactformulier in (gemiddeld 1 min.). Onze juristen staan u kosteloos bij. Wij nemen u het juridische werk uit handen. U kunt zich volledig richten op medisch herstel.

Onze juristen stellen uw schadeclaim op. Dit is gratis. En het kost u geen extra moeite. Wij claimen voor u de maximale schadevergoeding bij de tegenpartij.

✓ U hoeft zich niet te verdiepen in ingewikkelde wet- en regelgeving
✓ Stap-voor-stap juridische begeleiding zonder kosten
✓ Dankzij onze nauwkeurige berekening altijd de hoogste schadevergoeding

Hebt u whiplash klachten opgelopen en kosten gemaakt? Laat deze vergoeden door de tegenpartij. Klik hier en wij nemen vandaag nog contact met u op. Onze juristen bieden u 100% gratis juridische bijstand.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die iemand ondervindt als hij of zij betrokken is bij een ongeval. Het kan gaan om materiële en immateriële schade: schade aan goederen, lichamelijke klachten, maar ook emotionele schade. De grootste schadeposten zijn meestal de medische kosten en het verlies van inkomsten. Whiplash klachten zijn een vorm van letselschade.

Welke klachten komen voor bij een whiplash?

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en weet u niet zeker of u whiplash klachten heeft? Neem dan contact op met een arts voor een diagnose. Hebt u last van een of meerdere van de volgende klachten? Dan heeft u misschien een whiplash:

 • Pijn en stijfheid in de nek
 • Rug- of schouderpijn
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Slecht slapen
 • Gevoel van labiliteit
 • Moeite met concentreren
 • Angst
 • Stemmingswisselingen
 • Cognitieve beperkingen (moeite met schrijven en lezen bijvoorbeeld)

Ook als u niet zeker weet of u whiplash klachten heeft, kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Er wordt voor u ook smartengeld geclaimd.

Aangereden en whiplash klachten, wat nu?

Bent u aangereden in het verkeer? Merkt u dat u nekpijn of andere whiplash klachten heeft? Ga snel tot actie over om te zorgen dat u vlot herstelt en uw volledige schade vergoed krijgt.

 • Ga naar de huisarts of een andere arts om de schade te laten vaststellen en een behandeling te laten adviseren;
 • Stel de tegenpartij aansprakelijk door middel van een aangetekende brief;
 • Zoek hulp van een letselschadejurist om uw schadevergoeding te berekenen en te claimen bij de tegenpartij.

Wacht niet te lang met het claimen van uw schade! Als uw zaak verjaart hebt u geen recht meer op schadevergoeding. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij zorgen dat u voorschotten krijgt uitbetaald, zodat ook de gemaakte kosten meteen vergoed worden.

Heeft u recht op schadevergoeding?

Als u bent aangereden buiten uw schuld, heeft u recht op een schadevergoeding. De aansprakelijke partij, degene die de aanrijding heeft veroorzaakt, is verplicht alle schade te vergoeden. Alle bezitters van motorvoertuigen in Nederland zijn goed verzekerd. Wij kunnen de schade kosteloos voor u verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij.

Wat als de schade van de whiplash klachten wel meevalt?

Ook als de schade op het eerste gezicht wel meevalt, moet u zo snel mogelijk de wederpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Soms lijkt het alsof de whiplash klachten niet zo erg zijn. Of denkt u dat ze over een paar dagen wel over zijn.

Ervaring leert echter dat whiplash klachten lang kunnen aanhouden. Ze kunnen zelfs erger worden na verloop van tijd. De klachten kunnen zich pas voordoen na weken, maanden of jaren. Of na een week / maand / jaar nemen uw klachten toe. De kosten van het herstel kunnen oplopen en misschien kunt u zelfs een tijdje niet meer werken. Een hersteltraject kan soms jaren duren.

Onderschat uw whiplash klachten niet en dien een schadeclaim in! Wij kunnen dit voor u doen en u daarmee de zorg uit handen nemen. Klik op de link en vertel ons wat er precies is gebeurd.

Wat krijg ik vergoed?

U heeft whiplash klachten opgelopen, u kunt (tijdelijk) niet meer werken en heeft dokterskosten. U hebt recht op een schadevergoeding voor deze kosten. De volgende zaken worden vergoed:

 • Medische kosten
 • Reiskosten
 • Aanschaf van hulpmiddelen
 • Hulp in de huishouding
 • Hulp bij klussen in huis
 • Verlies aan inkomsten
 • Verlies van pensioensopbouw
 • Wettelijke rente
 • Vergoeding voor psychische schade (smartengeld)

Meld uw schade en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een gedetailleerde schadeberekening voor u te maken. Zo weet u precies waar u recht op heeft.

Wie is er aansprakelijk voor mijn whiplash klachten?

Degene die het ongeval heeft veroorzaakt is aansprakelijk voor uw whiplash klachten. Bent u van achteren aangereden? Dan is in de meeste gevallen de achterop rijder aansprakelijk.

Stel zo snel mogelijk de wederpartij aansprakelijk om een schadevergoeding te claimen. Stuur een aangetekende brief of neem contact met ons op, dan helpen wij u verder.

Hoe verloopt het letselschadetraject?

1. Meld uw schade via de website;
2. Wij bellen u dan vandaag nog terug;
3. Wij onderzoeken wie aansprakelijk is;
4. U krijgt een persoonlijke jurist toegewezen;
5. Wij stellen de wederpartij (of diens verzekeraar) aansprakelijk voor u;
6. Uw persoonlijke jurist maakt een nauwkeurige schadeberekening;
7. Deze wordt voor u ingediend bij de wederpartij;
8. Uw persoonlijke jurist claimt ook vast een voorschot voor u;
9. Zodra alle medische gevolgen duidelijk zijn is de medische eindsituatie bereikt;
10. U ontvangt de schadevergoeding op uw eigen bankrekening.

Gratis juridische hulp bij whiplash klachten – snel en persoonlijk

U ontvangt zo snel mogelijk de schadevergoeding waar u recht op heeft. U blijft niet zitten met de kosten van uw whiplash klachten en u hoeft zich niet te verdiepen in ingewikkelde wetten of schadeberekeningen.

Onze juristen zorgen er persoonlijk voor dat u de hulp krijgt die u verdient. Zonder daar kosten voor in rekening te brengen. We werken snel en proactief en hebben expertise in ons vakgebied.

Ervaringen van cliënten

Onze cliënten geven ons gemiddeld een 9! Lees hier wat zij over ons zeggen (bron: onze klantenvertellen pagina):

“Ik heb een zeer goede ervaringen met de juristen, ze nemen de verantwoordelijkheid over de schade over en werken zeer deskundig en houden je overal van op de hoogte.”

“Ik word er heel goed geholpen. Professioneel en deskundig. De jurist denkt goed met je mee en denkt zelfs aan zaken waar ik zelf niet aan had gedacht of geen verstand van heb.”

“Wij hopen dat alle juristen in Nederland zo hun werk doen als onze jurist die onze zaak heeft afgehandeld!! Zeer professioneel. Fantastisch! Onze grote dank en respect!”

Neem direct contact op voor gratis juridische bijstand

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan bekend om onze snelle aanpak. Laat uw schadeclaim door ons indienen en krijg de vergoeding waar u recht op heeft.

Meld uw schade via de onderstaande knop. Na het melden van uw schade nemen onze letselschadejuristen dezelfde werkdag nog contact met u op om uw schade te bespreken.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.