Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Whiplash opgelopen door een aanrijding

Hebt u een whiplash opgelopen door een aanrijding? Laat onze juristen gratis uw schadevergoeding claimen. Dat levert u een aanzienlijk hogere schadevergoeding op, dan wanneer u zelf in gesprek gaat met de verzekeraar van de tegenpartij. Onze juridische bijstand kost u geen cent.

U bent aangereden en nu hebt u een whiplash. U hebt nekpijn, hoofdpijn, geheugenverlies en u kunt zich minder goed concentreren. Hierdoor kunt u een tijdje niet meer werken, moet u fysiotherapie volgen en maakt u andere kosten. Mogelijk bent u door de aanrijding, nu angstiger in het verkeer. Dit is allemaal letselschade.

Schade door whiplash verhalen

Uw schade moet zo snel mogelijk vergoed worden door de aansprakelijke partij. Vertel ons hoe de aanrijding is ontstaan. Plaats uw naam, telefoonnummer / e-mailadres in het contactformulier. Het invullen daarvan kost u gemiddeld maar één minuut. Wij bieden u gratis juridische bijstand en advies bij letsel.

De belangrijkste voordelen:

✓ U bespaart tijd en moeite: alles wordt voor u geregeld;
✓ Wij begeleiden u stap voor stap naar de hoogste schadevergoeding;
✓ U hoeft geen ingewikkelde juridische discussies aan te gaan.

Wij behandelen regelmatig letselschadezaken waarbij het slachtoffer een whiplash oploopt door een aanrijding. Dankzij onze ruime ervaring met letselschade, weten we in het grootste deel van de gevallen de maximale schadevergoeding voor het slachtoffer in te vorderen.

Vul vandaag nog het contactformulier in en wij bellen u dezelfde werkdag terug om uw zaak te bespreken. Wij bieden gratis juridische bijstand aan slachtoffers met letsel.

Whiplash en letselschade

Als u een whiplash hebt opgelopen, door een aanrijding, dan is dat letselschade; alle schade die volgt na een ongeval. Er wordt onderscheid gemaakt tussen materiële schade en immateriële schade. Dat laatste is een benaming voor het leed (verminderd plezier in uw leven) dat u is aangedaan.

Door de aanrijding bent u geschrokken, u hebt pijn en stress. Ook hebt u misschien verdriet, omdat u door uw klachten uw kinderen niet meer kunt optillen of niet meer kunt tuinieren, terwijl dat uw hobby is. Dit is het immateriële gedeelte van letselschade.

Materiële schade

Onder materiële schade valt alle schade die in geld is uit te drukken. Daarbij kunt u denken aan:

 • vergoeding voor nota van zorgverzekeraar, i.v.m. eigen risico;
 • verlies van inkomsten, doordat u minder kunt werken;
 • reparatie van voertuig, vergoeding van schade aan kleding, huishoudelijke hulp, etc.

Stel een vraag aan onze juristen

U ontvangt dezelfde werkdag een reactie:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Schadevergoeding voor whiplash

Hebt u een whiplash opgelopen, dan kunnen wij gratis een schadevergoeding voor u claimen bij de aansprakelijke partij. Het doel van de schadevergoeding is ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk terug kunt keren naar de staat waarin u was, vóór de aanrijding. Voor meer informatie, bekijk onze pagina whiplash schadevergoeding.

Wat kunt u verwachten?

U ontvangt een vergoeding voor alle medische kosten en hulpmiddelen

U bent aangereden en moet daarom naar het ziekenhuis. Er moeten foto’s van uw nek gemaakt worden, waardoor u uw eigen risico kwijt bent. Om te herstellen, volgt u fysiotherapie, die uw zorgverzekering niet vergoed. Op uw werk hebt u een aangepaste stoel nodig. Uw zorgverzekeraar stuurt u hier al snel een nota voor toe. Al deze kosten dienen door de wederpartij vergoed te worden.

Uw reiskosten worden vergoed

Kunt u in verband met uw whiplash niet meer autorijden en moet u daarom een taxi of het openbaar vervoer nemen naar uw werk en medisch behandelaars, dan staat hier een schadevergoeding tegenover. Deze vergoeding is ook bedoeld voor de vervoerskosten die uw dierbaren maken als zij u in het ziekenhuis komen bezoeken.

U ontvangt schadevergoeding voor klussen in en om het huis

Wellicht moet u na de aanrijding mensen inhuren voor het schoonmaken, boodschappen doen, het schilderen van uw huis, de tuin bijhouden, uw hond uitlaten of de kinderen naar school brengen. Deze kosten kunt u vergoed krijgen.

U ontvangt schadevergoeding voor misgelopen inkomsten

U ondervindt bepaalde whiplash klachten. Mogelijk kunt u een tijdje niet werken en moet u de ziektewet in, waardoor u minder salaris krijgt. Misschien raakt u arbeidsongeschikt. U bouwt geen pensioen op en u hebt geen inkomsten meer uit zwart werk. De wederpartij vergoed dit.

Financiële compensatie voor reparatie of vervanging

Zijn uw auto of andere bezittingen beschadigd geraakt bij de aanrijding? De wederpartij draait op voor de kosten van reparatie of vervanging.

U ontvangt een smartengeldvergoeding

Smartengeld is een vergoeding voor de eerder genoemde immateriële schade. Ook u heeft hier recht op. Smartengeld is een belangrijke schadepost; een whiplash heeft grote invloed op uw leven. U kampt dagelijks met klachten. Hier staat een rechtvaardige vergoeding tegenover. Voor meer informatie, bekijk onze pagina smartengeld claimen na verkeersongeval.

De kosten van juridische bijstand worden vergoed

Schakelt u ons in om uw belangen te behartigen? Het inschakelen van juridische bijstand heeft veel voordelen voor u. Onze letselschadejuristen berekenen nauwkeurig welke kosten u nog zult maken en op welke schadevergoeding u recht hebt. Wij kunnen onze rekening indienen bij de verzekeraar van de wederpartij. Onze hulp is voor u helemaal gratis.

Whiplash door aanrijding, wat te doen?

Een whiplash is naar letsel. Vaak staat uw hele leven op z’n kop. Graag geven wij een aantal tips om weer grip op de situatie te krijgen:

 • Laat uw huisarts de beste behandeling adviseren en een medisch causaal verband vaststellen;
 • Vraag om hulp; wij bieden u alle juridische hulp die u nodig heeft om uw schade volledig vergoed te zien;
 • Neem rust, ken uw grenzen, maar blijf in beweging;
 • Houd alle klachten die u hebt, en alle kosten die u maakt, nauwkeurig bij: dit versterkt uw schadeclaim.

Bel ons voor gratis juridische bijstand. Onze letselschadejuristen luisteren naar u, berekenen uw schade en houden u proactief op de hoogte van het verloop van uw letschelschadezaak.

Whiplash symptomen

De meest voorkomende oorzaak van een whiplash is een achterop aanrijding. Hebt u een whiplash, dan kampt u met één of meer van de volgende klachten:

 • Nek-, hoofd- en schouderpijn en stijfheid;
 • Verminderde kracht in ledematen;
 • Stemmingswisselingen en -klachten;
 • Verminderde concentratie en geheugen;
 • Duizeligheid, misselijkheid en evenwichtsproblemen;
 • Wisselende lichaamstemperatuur of zweten;
 • Tintelingen of doof gevoel in vingers;
 • Vermoeidheid en slaapproblemen;
 • Verminderde belastbaarheid;
 • Overgevoeligheid voor prikkels;
 • Angststoornissen.

Dit is slechts een greep uit de klachten die voortkomen uit een aanrijding met whiplash. Denkt u dat u een whiplash hebt? Ga eerst langs de huisarts en zoek daarna contact met ons. Wij zorgen dat u uw schade volledig vergoed krijgt.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding?

Wilt u uw schade vergoed krijgen na een aanrijding, dan zult u de wederpartij aansprakelijk moeten stellen. Dit kunnen wij voor u in orde maken. Bij een aanrijding is de partij die een verkeersovertreding maakte de aansprakelijke.

Liep u een whiplash op, doordat er een bestuurder van achteren op uw voertuig is gebotst? In de meeste gevallen is de achterste bestuurder aansprakelijk. Deze moet immers voldoende afstand houden van zijn voorganger en op tijd remmen.

Wie is aansprakelijk voor de aanrijding? Onze letselschadejuristen zoeken dat kosteloos voor u uit. Is de wederpartij aansprakelijk? Dan claimen wij uw schadevergoeding. Onze juridische bijstand en adviezen zijn gratis.

Het inschakelen van juridische bijstand

Wanneer u wordt aangereden en daardoor een whiplash oploopt, wilt u zo snel mogelijk een schadevergoeding claimen. U gaat een letselschadetraject in. Dit houdt in dat u een procedure start voor het vergoed krijgen van uw letselschade. Aan zo’n traject bent u tijd en energie kwijt, die u veel beter kunt steken in het herstellen van uw whiplash.

Wij bieden kosteloze begeleiding in het traject. Als u ons via deze website een bericht toestuurt, en uw zaak door ons laat behandelen, nemen wij u het volgende uit handen:

1. Onderzoek naar de aansprakelijke partij;
2. Deze partij voor u aansprakelijk stellen;
3. Nauwkeurig berekenen op hoeveel schadevergoeding u recht heeft;
4. Uw schadevergoeding claimen en alvast een voorschot aanvragen;
5. Zorgen dat u de hoogst mogelijke schadevergoeding krijgt uitgekeerd.

Als u ons contactformulier invult en uw schade beschrijft, bellen wij u dezelfde werkdag nog terug om het ongeval + gevolgen te bespreken. U zit nog nergens aan vast en kunt daarna beslissen of u wilt dat wij uw zaak behandelen.

Recensies JBL&G

Onze cliënten beoordelen ons werk met een 9,0

Het is voor ons erg belangrijk dat onze cliënten tevreden zijn. Het verheugt ons dan ook dat zij ons gemiddeld beoordelen met het cijfer 9! Lees hieronder wat zij over ons zeggen:

“Ik ben ervan overtuigd dat ik als particulier geen steek verder was gekomen, met name omdat de tegenpartij geen schuld wilde bekennen. Dankzij de deskundigheid en het doorzettingsvermogen van JBL&G heb ik uiteindelijk een zeer fatsoenlijke schadevergoeding gekregen. Met deze vergoeding heb ik de kosten van mijn ongeval ruimschoots kunnen dekken. Als kers op de taart was de juridische hulpverlening geheel gratis, zoals eerder al duidelijk naar mij gecommuniceerd was. Fantastische service!” (bron: onze klantenvertellen pagina)

“Ik ben tevreden over de snelheid waarmee ik werd geholpen. Ik werd dezelfde dag terug gebeld nadat ik mijn telefoon nummer had achtergelaten op de site en na een week was er iemand bij mij thuis. Het contact was goed en duidelijk. De juristen waren erg vriendelijk. De deskundigheid was goed en de werknemers waren professioneel. Ik ben dan ook zeer tevreden met de uiteindelijke afwikkeling.” (bron: onze klantenvertellen pagina)

“Na veel onduidelijkheid en een lang traject bij mijn Rechtshulpverzekeraar betreffende een whiplashschade had ik besloten om mijn dossier over te geven in handen van JBL&G. Middels een persoonlijk en prettig gesprek kreeg ik al snel veel helderheid over mijn dossier en wat ik kon verwachten. Het dossier was dan ook in korte tijd en naar alle tevredenheid afgehandeld en de schade verhaald bij de tegenpartij. Complimenten voor de werkwijze van mevrouw Hooijenga en JBL&G!” (bron: onze klantenvertellen pagina)

Word ook een van onze vele tevreden cliënten en neem vandaag nog contact met ons op. Wij behandelen uw zaak:

 • Snel;
 • Persoonlijk;
 • Volhardend.

Klik op de onderstaande knop, vul het contactformulier in, en word dezelfde werkdag nog teruggebeld voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.