Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade door trapongeval

Een val van een trap is een zeer vervelend ongeval en kan voor ernstig letsel zorgen. Een valpartij kan zich voordoen als u aan het werk bent en u bent uitgegleden over een natte vloer. Maar het kan ook gebeuren dat u tijdens het werken van de trap valt. Men noemt dit dan een bedrijfsongeval. Heeft u recht op letselschadevergoeding bij een trapongeval? Het antwoord is Ja. Wij helpen u hiermee.

Schadevergoeding bij verwondingen door val van trap

U hebt recht op een schadevergoeding als u het slachtoffer bent geworden van een trapongeval en u hieraan verwondingen overhoudt. Lees ook de voordelen van schade verhalen en wat u moet doen bij een arbeidsongeval als u letselschade heeft opgelopen.

Lees meer over bedrijfsongeval en letselschade

Voordelen schade laten verhalen door JBL&G

 • JBL&G biedt een letselschadejurist met ervaring en kennis
 • Uw ongeluk wordt tot op de bodem uitgezocht
 • Gratis behandeling van uw zaak
 • Wij staan in voor een snelle, doch zorgvuldige behandeling
 • Maximale en rechtvaardige schadevergoeding

Wacht niet langer en schakel ons in. Laat u vandaag nog terugbellen door een van onze letselschadejuristen! Contact opnemen

Als uw werkgever niet voldoet aan zijn zorgplicht dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Het is raadzaam om foto’s te maken van de trap. Dit kan in een later stadium worden gebruikt om uw onschuld te bewijzen.

Oorzaak val van trap

De letselschadejuristen van JBL&G behandelen dagelijks bedrijfsongelukken die plaatsvonden op of door een trap. Het komt regelmatig voor dat mensen uitglijden op een trap. De oorzaken kunnen zijn: geen anti slip stroken of anti slip matten, geen leuning, water op de trap dat zorgt voor gladheid of het materiaal waarvan de trap is gemaakt (gladheid). Ook gebeurt het vaak dat de doppen onderaan de trap versleten zijn en hierdoor wegglijden.

Als u gewond bent geraakt tijdens uw werkzaamheden kunnen wij ook voor u de Arbeidsinspectie inschakelen om zo op die manier alsnog duidelijk te krijgen wat exact de toedracht is geweest van het ongeval.

Zorgplicht van uw werkgever

Uw baas dient er voor te zorgen dat u werkt in een veilige omgeving met goedgekeurd materiaal. Daarnaast moet hij u voorlichten en waarschuwen voor bepaalde gevaren. Doet uw baas dit niet? Dan kan uw baas aansprakelijk worden gesteld voor de schade die u lijdt als gevolg van het arbeidsongeval.

Lees ook de informatiepagina over vallen op het werk

Wat moet u doen als u van de trap bent gevallen?

 • Bezoek direct na het trapongeval uw huisarts of een andere arts
 • Stel uw werkgever aansprakelijk voor het ongeval
 • Maak foto’s van de trap en de omgeving rondom de trap
 • Bouw een dossier op en vraag medische informatie op bij uw behandelaren
 • Schakel onze juridische hulp in vult het contactformulier in
 • Verhaal uw schade op de baas

Aansprakelijk stellen van uw werkgever

Bent u het slachtoffer van een ongeval op de trap, was dit ongeluk op uw werk? Kunt u uw schade claimen bij uw werkgever? Ja zeker! U moet de werkgever aansprakelijk stellen voor dit arbeidsongeval. Er zal moeten worden gekeken of de werkgever zijn zorgplicht tegenover u heeft geschonden. Bij veel bedrijfsongevallen waarbij er sprake is van een trapongeval is dat het geval!

Aansprakelijk stellen van de winkel
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een huishoudtrap voor thuis in de winkel heeft gekocht en dat deze niet voldoet aan de eisen die je daaraan mag stellen. Als u als gevolg van een defect aan een trap een ongeval is overkomen, kunt u ook contact met ons opnemen om gratis te laten uitzoeken of aansprakelijkheid erkend dient te gaan worden voor het ongeval met de trap.

Wat zijn de kosten van juridische bijstand?

De juridische hulp die wij verlenen is helemaal gratis, dus u hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten.

U kunt vandaag nog gebeld worden door één van onze ervaren letselschadejuristen en zo komt u te weten of wij uw zaak voor u in behandeling kunnen nemen. Laat u terugbellen of vul het contactformulier in.

Neem contact op!

Wanneer u meer wilt weten over de wijze waarop ons kantoor uw schade in behandeling zal nemen, en wanneer u schriftelijk bevestigd wilt zien, dat het u écht niets zal gaan kosten wanneer u ons kantoor inschakelt, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Ook kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken op telefoonnummer: 020 – 214 99 00.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.