Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade door trap van paard, val van paard of paardrijden

Wanneer u letselschade door paard oploopt door bijvoorbeeld:

  • een trap van een paard
  • tijdens het paardrijden
  • bijtincident door paard
  • een val van een paard

dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. De bezitter van het dier is aansprakelijk voor uw schade. In de meeste gevallen heeft de eigenaar van het dier een aansprakelijkheidsverzekering, zodat deze uw schade kan vergoeden.

Als ruiter heeft u extra juridische bescherming. Bij letselschade door paard is de bezitter van het paard (vaak de manage) meestal aansprakelijk voor het door het paard veroorzaakte letsel.

letselschade door paard

Paardenbezitter aansprakelijk stellen

Wanneer u tijdens het paardrijden ten val bent gekomen, dan kunt u de manege door ons aansprakelijk stellen voor de opgelopen letselschade door het incident met het paard. Wel zult u in het geval van het volgen van een paardrijles bijna altijd een bepaald percentage eigen schuld toegerekend krijgen (omdat de rechter vindt dat u vrijwillig op het paard bent gaan zitten). Maar u zult bijna altijd het grootste deel van uw schade vergoed krijgen.

Bekijk ook de veel gestelde vragen bij letselschade

Bekijk ook: hoe werkt het letselschadetraject?

Zelfs al staat er op de manage een bord met een mededeling als “paardrijden geschiedt op eigen risico!”, kan de manege aansprakelijk worden gesteld voor de letselschade.

Bel voor gratis advies door één van onze ervaren letselschadejuristen of vul het contactformulier in en wij reageren vandaag nog op uw vragen!

  • Heeft u letselschade door een val of trap van een paard?
  • Het lukt ons kantoor in 99% van de gevallen om uw letselschade vergoed te krijgen!

Risicoaansprakelijkheid bij letselschade door paard

De aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW: “De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht had gehad”.

Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat een eigenaar van een paard eigenlijk altijd aansprakelijk is, als er door toedoen van dat dier letselschade wordt veroorzaakt.

Is u een ongeval overkomen en bent u door een paard getrapt of gebeten, dan  kunnen wij voor u gratis de eigenaar van het paard aansprakelijk stellen. Vaak lukt het ook de aansprakelijkheid erkend te krijgen nadat u bent gevallen van een paard. Dit ligt in de praktijk echter wel iets moeilijker.

Geen schuld

Let op: Risicoaansprakelijkheid is een vorm van aansprakelijkheid die niet gebaseerd is op schuld of verwijtbaarheid van de eigenaar/bezitter van het dier, maar op een bepaalde rol, hoedanigheid of kwaliteit. Er hoeft dus geen sprake te zijn van schuld bij de eigenaar van het dier om aansprakelijkheid erkend te krijgen.

Gratis hulp bij letselschade door een paard

Ons kantoor behandelt uw letselschadezaak tegen de eigenaar van het paard gratis! Zo weet u dat u altijd goed geholpen wordt en dat u niet achteraf een hoge nota van een letselschade advocaat zult ontvangen. Stel uw vragen in ons contactformulier en wij beantwoorden ze nog vandaag!

Wat doen wij voor u:

  • De toedracht van het incident duidelijk krijgen
  • Getuigen aanschrijven of bellen om de toedracht te bewijzen
  • Contact opnemen met de verzekeraar van het dier
  • Schade claimen bij de letselschade verzekeraar

Wilt u alvast een indicatie van de hoogte van uw schadeclaim?

In 3 minuten berekent u zelf uw letselschade. De test is zeer gemakkelijk in te vullen. U weet direct wat de hoogte is van uw schadeclaim, ga verder naar: letselschade berekenen

Neem contact op!

U eist een schadevergoeding naar aanleiding van een ongeluk met een paard. Vul uw naam, uw e-mailadres en uw bericht in op het contactformulier, zodat wij u vandaag nog gratis van de gewenste juridische hulp kunnen voorzien.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.