Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

telmachine om letselschade te claimen

Letselschade: hoeveel krijg ik?

Letselschade: hoeveel krijg ik? Dat is een veelvoorkomende vraag. Bent u het slachtoffer van een ongeval? En is iemand anders (deels) aansprakelijk? Dan heeft u recht op schadevergoeding voor alle opgelopen letselschade. De hoogte van de schadevergoeding moet heel nauwkeurig worden berekend. Laat dit doen door een specialist.

Wilt u weten waar u recht op heeft? Laat onze juristen deze exacte schadeberekening voor u uitvoeren. Wij werken geheel gratis voor slachtoffers van letselschade door een ongeval. Vul vandaag nog het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Dezelfde werkdag heeft u nog een jurist aan de telefoon. Een ervaren jurist die zich volledig inzet voor uw zaak.

Wilt u meer weten over de voordelen? Ga dan naar 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Berekening hoogte schadevergoeding

Als u het slachtoffer bent van een ongeluk komen daar veel onkosten bij kijken. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom moet er een nauwkeurige berekening van al uw letselschade worden gemaakt. De hoogte van deze schadevergoeding verschilt per persoon, per ongeval.

Alle onkosten moeten door de aansprakelijke tegenpartij vergoed worden. Immers, als het ongeluk niet was gebeurd, had u ook geen onkosten. Grofweg kunt u een schadevergoeding claimen voor:

 • Lichamelijke schade
 • Psychische schade

Maximale schadevergoeding

Het is van groot belang dat uw letselschade goed wordt berekend. U loopt anders het risico dat u met de brokken achterblijft. Laat een ervaren jurist een gedetailleerde schadeberekening voor u maken. Zo loopt u geen vergoedingen mis. Onze juristen gaan altijd voor de maximale schadevergoeding.

Een globale berekening zoals de verzekeraar die maakt is niet voldoende om uw gehele schade vergoed te krijgen. Laat u bijstaan door een ervaren jurist om zo geen schadeposten mis te lopen.

Lees meer over het letselschadetraject op de pagina Letselschade claimen: hoe werkt het.

Hoogte schadevergoeding: welke kostenposten?

Waar wordt naar gekeken voor het berekenen van de maximale schadevergoeding? Wij berekenen uw schadevergoeding op basis van materiële en immateriële schade. Er zullen schadeposten de revue passeren waar u misschien niet eens aan had gedacht. Gelukkig zien onze ervaren juristen geen enkele schadepost over het hoofd.

Voorbeelden van schadeposten:

 • Alle medische kosten inclusief het eigen risico (operatiekosten, revalidatiekosten, medicijnen, fysiotherapie)
 • Reiskosten
 • Misgelopen inkomsten, bonussen en promotie
 • Hulp in het huishouden, in de tuin of met klussen
 • Kinderopvang
 • Honden uitlaatservice
 • Studievertraging
 • Aanpassingen in huis, vakantie of sportbeoefening
 • Kleding, telefoon en andere bezittingen
 • Smartengeld

Let op: bewaar altijd alle bonnetjes, rekeningen en afschriften. Dit is heel belangrijk voor het eisen van de maximale schadevergoeding.

Wel of geen schadepost

Heeft u een schadepost die niet tussen deze lijst staat? Doe gerust en geheel vrijblijvend navraag bij één van onze juristen. Wij helpen u graag verder. Het gehele traject is 100% gratis. Dat krijgt u ook schriftelijk bevestigd.

Lees meer over dit onderwerp op de pagina Claim schadevergoeding bij letsel.

Hoogte schadevergoeding en smartengeld

Bent u het slachtoffer van een ongeval? Dan heeft u ook recht op smartengeld. Smartengeld is de schadevergoeding die u ontvangt voor de immateriële schade. Dit is schade die niet te herstellen is met geld. Toch geeft smartengeld het slachtoffer wel een gevoel van erkenning. Erkenning is vaak belangrijk bij het goed afsluiten van een nare gebeurtenis. Bij de berekening wordt gekeken naar:

 • de pijn die u heeft geleden of nog gaat lijden;
 • de psychische schade (trauma’s, etc.);
 • verminderde levensvreugde (arbeidsongeschiktheid, hobby’s niet kunnen beoefenen, angst)

Meer weten over smartengeld claimen

Wilt u meer weten over het claimen van smartengeld? Lees dan verder op de pagina Smartengeld claimen.

Wilt u weten op hoeveel smartengeld u recht heeft? Er bestaat geen tabel met vaststaande bedragen voor smartengeld. Een ongeluk is nooit 100% identiek aan een ander ongeluk. Hetzelfde geldt voor letselschade. Laat u niet wijsmaken dat iemand na één gesprekje kan zeggen op hoeveel smartengeld u exact recht heeft. Dat is namelijk niet te voorspellen. Onze juristen kunnen meestal wel een indicatie geven naar aanleiding van uw verhaal. Neem contact met ons op. Vertel ons over uw ongeval. Wij nemen uw dossier gelijk in behandeling.

 

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.