Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Nekpijn en de halsstarrige verzekeraar

25 juni 2013 Whiplash

Nekpijn en de halsstarrige verzekeraar

U zult maar van achteren aangereden worden. Schrikken! U zult daar maar letsel – laten we zeggen een whiplash – aan overhouden. Dan maar hopen dat uw medisch dossier zo leeg is als een heerlijk glas koud water na een hete zomerdag. De verzekeraar wil namelijk graag bewijzen dat er geen causaal verband is tussen de klachten en het ongeval. Als dat niet zo is, dan valt de schadevergoeding die betaald moet worden aanzienlijk lager uit. Een vol medisch dossier kan dus behoorlijk in uw nadeel werken bij een letselschadezaak. Gelukkig kunt u als letselschadeslachtoffer gratis juridische bijstand krijgen.

Schadevergoeding voor nekpijn: causaal verband

Nekpijn na een aanrijding van achteren? Denkt u dat u een whiplash heeft? O wee als u ook maar één keertje bij de huisarts bent geweest, omdat u ooit uw nek hebt verrekt bij een wel heel erg mooie, maar voor uw leeftijd té fanatieke golfswing. Dit staat namelijk vermeld in uw medisch dossier, dat de aansprakelijkheidsverzekeraar mag opvragen.

De verzekeraar zal aanvoeren: “Nee mevrouw, u krijgt geen schadevergoeding. U hád immers al nekklachten, ook vòòr het ongeval!”

Dat die nekklachten vier jaar geleden werden genoteerd door de huisarts en dat u daar nadien nooit meer last van hebt gehad, doet niet ter zake. Mocht u ooit ook nog voor deze nekklachten behandeld zijn door een fysiotherapeut, dan kunt u het helemaal wel vergeten. Voor de verzekeraar is dit namelijk bewijs dat er geen causaal verband is tussen het ongeval en uw nekpijn. Deze had u immers al, zo staat het in uw dossier.

En dat terwijl u waarschijnlijk een hoop kostenposten hebt door de nekpijn. Ineens kunt u allerlei zaken niet meer en moet u betaalde hulp in de huishouding inschakelen, iemand inhuren om de hond uit te laten en kunt u niet meer werken, waardoor u de ziektewet in moet en nog maar 70% van uw salaris krijgt. Als de verzekeraar hier enige kans toe ziet, zal hij weigeren deze te betalen op grond van de informatie in uw medisch dossier.

Dat u al die jaren nadat u uw nek verrekte gewoon doorgewerkt hebt, gewoon uw eigen huis hebt schoongehouden en gewoon uw eigen grasveldje hebt gemaaid; het maakt de verzekeraars niets uit. Dat u het nu allemaal niet meer kunt, is volgens hen niet het gevolg van het ongeval. Zij blijven halsstarrig. Hun standpunt: ook zonder ongeval zou u deze klachten gehad hebben. Dus hoeven zij niet op te draaien voor de schade.

Tip: laat uw schade niet te snel afkopen bij een whiplash!

Halsstarrige verzekeraar? Zoek juridische bijstand

Het woord ‘halsstarrig’ werd uitgevonden door tegenwerkende verzekeraars. Beter werd het ‘nekstarrig’ genoemd in het geval van nekpijn.

Erg frustrerend, maar het gebeurt vaak. Laat u hierdoor niet uit het veld slaan en zoek juridische bijstand. Onze letselschadejuristen kunnen met behulp van onze medisch adviseurs het causaal verband aantonen en zorgen dat u een zo hoog mogelijke schadevergoeding krijgt (zie daarvoor de pagina schadevergoeding).

Uiteindelijk zal de verzekeraar (en diens medisch adviseur) moeten toegeven dat de vorige nekpijn niet de nekpijn van nu is en zal uiteindelijk toch uw schade vergoed dienen te worden.

Mocht de verzekeraar nog steeds tegenstribbelen, dan is daar tegenwoordig de deelgeschilprocedure. Deze procedure is in het leven geroepen om een klein gedeelte van het geschil dat u met de verzekeraar hebt te laten beoordelen door de rechter. Uw letselschadejurist helpt u hierbij. En de kosten die deze procedure met zich meebrengt, dienen te worden vergoed door diezelfde verzekeraar. Net als de kosten van uw letselschadejurist.

Altijd, of u nu wint of verliest. En daar krijgen verzekeraars dan weer hoofdpijn van. Maar gezien uw nekpijn is dat alleen maar rechtvaardig lijkt mij.

Zie ook: hoofdpijn en nekpijn na een aanrijding van achteren

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.