Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Nekpijn na ongeval

U bent aangereden. Nu heeft u nekpijn. Misschien bent u bang dat u een whiplash heeft. U moet fysiotherapie nemen voor uw nekklachten en de behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Of u kunt (tijdelijk) uw werk niet doen en u ontvangt daardoor minder inkomsten.

Heeft u nekpijn na een aanrijding, dan heeft u in de meeste gevallen recht op schadevergoeding. Claim uw schadevergoeding direct: vertel ons wat er precies is gebeurd. Wij helpen u te krijgen waar u recht op heeft. Onze juridische hulp is kosteloos voor u.

✓ Wij nemen uw dossier onmiddellijk in behandeling
✓ U ontvangt een hogere schadevergoeding dan bij compensatie door de verzekeraar
✓ U hoeft zich niet te verdiepen in ingewikkelde regels en wetten

Bent u aangereden en heeft u last van nekpijn? Heeft u schade geleden en kosten gemaakt? Claim dan zo snel mogelijk uw schadevergoeding. Klik hier en plaats uw naam en telefoonnummer in de velden. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact op. Onze juristen begeleiden u gratis bij het claimen van uw schadevergoeding.

Ook als uw zaak al in behandeling is door een WA-verzekeraar, helpen wij u graag. De voordelen van onze letselschadejuristen ten opzichte van een WA-verzekeraar:

Via JBL&G:

 • De maximale schadevergoeding;
 • Snel een voorschot;
 • Wij dringen aan op snelle afwikkeling;
 • Wij staan aan úw kant!
 • Voor slachtoffers: gratis juridische bijstand.

Via WA-verzekeraar:

 • Een zo laag mogelijke schadevergoeding;
 • Vaak lang wachten op schadevergoeding;
 • Trage communicatie;
  Trucs / technieken om de zaak te vertragen;
 • Doelstelling: hoge winsten draaien.

Wat is letselschade?

Letselschade lijdt u als u door andermans schuld klachten heeft of gewond bent geraakt en hierdoor kosten maakt of inkomsten misloopt. Hebt u nekpijn na een aanrijding, dan is dat letsel. Hierdoor maakt u extra kosten; u moet medische nota’s betalen. U raakt uw eigen risico kwijt. Of u komt thuis te zitten en loopt hierdoor inkomsten en pensioen mis. Letselschade moet vergoed worden door de aansprakelijke: degene die de aanrijding heeft veroorzaakt.

De aansprakelijkheid bij een aanrijding

Degene die de aanrijding heeft veroorzaakt, is de aansprakelijke. Dit is degene die de verkeersregels overtrad en zo voor een botsing zorgde. Er kan ook sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid: beide partijen hebben dan schuld.

Heeft u nekpijn na een aanrijding? Ga zo snel mogelijk naar de huisarts of de Eerste Hulp. Daar wordt vastgesteld of uw letsel het gevolg is van de aanrijding. Vanuit juridisch oogpunt is het van belang om uw klachten zo snel als mogelijk aan uw huisarts te melden. U stelt uw recht op schadevergoeding veilig.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina aansprakelijkheid verkeersongeval.

Aansprakelijkheid bij een kop-staart botsing

Bij een kop-staart botsing is de achterop rijdende partij meestal aansprakelijk voor het letsel. Deze is immers verplicht voldoende afstand te houden. Hier zijn wel een aantal uitzonderingen op:

 • De voorste auto remde plotseling (voor bijvoorbeeld een overstekend dier);
 • De achterste auto werd afgesneden.

In de meeste gevallen ontstaat nekpijn na een aanrijding, nadat een achteropkomend voertuig op uw voertuig is ingereden (van achteren). De klachten kunnen enige tijd aanhouden. U maakt tijdelijk extra kosten en u loopt inkomsten mis.

Aansprakelijkheid bij een kettingbotsing

Bij een kettingbotsing ligt de vraag over aansprakelijkheid nog ingewikkelder. Het kan zijn dat een auto op tijd stopte, maar doorschoof, omdat de auto achter hem, erop klapte. Hierom wordt er meestal uitgegaan van gedeelde aansprakelijkheid. Bij een aanrijding zoals deze, hebben veel slachtoffers vaak last van nekpijn.

Omdat u tijdelijk extra kosten maakt en inkomsten misloopt, kunt u schadevergoeding claimen. Laat één van onze juristen voor u uitzoeken wie aansprakelijk is en of u uw volledige schade vergoed kunt krijgen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vul uw gegevens in op de pagina contact.

Aansprakelijkheid bij een aanrijding met een fietser of voetganger

Als u door een motorvoertuig bent aangereden op de fiets of als voetganger, bent u bijna nooit aansprakelijk voor de schade. Fietsers en voetgangers zijn in Nederland beschermd als kwetsbare verkeersdeelnemers. Verdeling van de schade zit zo:

 • Als de fietser of voetganger een fout maakte, wordt de schade minstens 50% vergoed;
 • Als de fietser of voetganger geen fout maakte, wordt de schade 100% vergoed.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina’s: aangereden op de fiets, te voet aangereden.

Aansprakelijkheid bij een aanrijding met een brommer of scooter

Bij een aanrijding met een brommer of scooter is degene die de verkeersregels overtrad de aansprakelijke. Dit moet blijken uit het schadeformulier dat is ingevuld na de aanrijding. Of uit het proces-verbaal dat door de politie is opgemaakt.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina aangereden op de scooter.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Was de aanrijding, waardoor u nekpijn opliep, niet uw schuld? Dan hebt u recht op een schadevergoeding. U moet de wederpartij aansprakelijk stellen en zodra deze de aansprakelijkheid erkend, kunt u een schadeclaim indienen. Onze letselschadejuristen doen dat kosteloos voor u.

Stel een vraag

Soorten schadevergoedingen

Als u betrokken bent bij een aanrijding door andermans schuld, en u houdt daar letselschade aan over, dan zijn er veel verschillende schadeposten die vergoed worden. Kort gezegd: alle kosten die u maakt en in de toekomst zal maken door uw nekpijn, horen te worden vergoed.

Voorbeelden van kosten die vergoed worden bij nekpijn na een aanrijding:

 • Schade aan goederen. Is uw auto of kleding beschadigd na de aanrijding?
 • De (reparatie)kosten moeten vergoed worden;
 • Medische kosten. Denk aan behandelingen die de zorgverzekeraar niet vergoed, eigen risico dat betaald moet worden, kosten voor revalidatie en de kosten van de taxi naar het ziekenhuis.
 • Kosten voor aangepast leven. Denk aan hulp in de huishouding als u de ramen niet meer kunt lappen. Of een aangepaste stoel die u nu nodig heeft om achter de computer te kunnen werken.
 • Gederfde inkomsten. Denk aan inkomsten die u misloopt omdat u, door uw nekklachten, tijdelijk minder kunt (over)werken. En pensioensopbouw die u mist.
 • Kosten voor immateriële schade: smartengeld. Door de aanrijding en de nekpijn is uw kwaliteit van leven minder geworden omdat u bijvoorbeeld belemmerd wordt in het uitoefenen van uw hobby’s. Hier staat ook een vergoeding voor.

Vertel ons wat er is gebeurd. Stuur ons een bericht voor gratis juridische hulp bij het claimen van uw schadevergoeding.

Heb ik een whiplash?

Nekpijn na een aanrijding kan duiden op een whiplash. Ga naar een arts om uw klachten te bespreken. Heeft u last van een of meer van de onderstaande klachten? Dan heeft u misschien een whiplash:

 • Nekpijn
 • Hoofdpijn
 • Pijn in de armen of schouders
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Concentratieproblemen
 • Vergeetachtigheid
 • Slapeloosheid
 • Overgevoeligheid voor licht en geluid

Denkt u een whiplash te hebben en wilt u schadevergoeding claimen? Bekijk dan de pagina whiplash na aanrijding voor meer informatie.

Hoe verloopt het traject bij onze letselschadejuristen?

1. U meldt uw schade aan ons;
2. Wij bellen u dezelfde dag nog terug;
3. Wij onderzoeken waar de aansprakelijkheid ligt;
4. Wij stellen de schuldige aansprakelijk voor u;
5. Wij berekenen uw schade zeer nauwkeurig;
6. Uw schadeclaim wordt ingediend door onze juristen;
7. Wij claimen alvast een voorschot voor u;
8. Als alle (medische) gevolgen van de aanrijding duidelijk zijn, is de medische eindsituatie bereikt;
9. De volledige schadevergoeding wordt op uw eigen bankrekening gestort;
10. Wij sluiten uw dossier.

Word ook één van onze vele tevreden cliënten

Letselschade door nekpijn na een aanrijding? Schakel ons in voor het claimen van uw schadevergoeding. Gemiddeld beoordelen onze cliënten ons met een 9!

Ervaringen van cliënten (bron: onze klantenvertellen pagina):

“Wij hebben uw bureau als zeer prettig ervaren. Correcte en vakkundige afhandeling zowel per mail als telefonisch, vriendelijk, vol lof alom!!!! Zeer zeker een aanrader.”

“Zeer fijne ondersteuning en deskundig advies. Ontzettend aardige juristen die samen het gewenste resultaat halen.”

“Heel mooi lichtpuntje tijdens een ongelukkige periode. […] Geen enkele andere instantie kon en wilde mij verder helpen. Ik voelde mij flink benadeeld en dubbel slachtoffer. Gelukkig konden jullie mij hierbij helpen en hebben jullie kosteloos het voor mij opgenomen met een mooi resultaat.”

Neem vandaag nog contact op

Wij staan bekend om onze snelle aanpak: we nemen dezelfde werk dag dat u het formulier op de website invult, nog contact met u op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Klik op de onderstaande knop en meld uw schade. Wij begeleiden u stap voor stap naar de maximale schadevergoeding.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.