Meldpunt Letselschade door Vochtig Huis

  • Woont u in een vochtig huis en heeft u daardoor gezondheidsklachten opgelopen
  • Weigert uw huisbaas om aanpassingen aan de woning te doen?
  • Wij kunnen u gratis helpen bij het claimen van een schadevergoeding!

Waarom het Meldpunt Letselschade door Vochtig Huis?

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan tot verschillende gezondheidsklachten leiden, zoals astma, kortademigheid, bronchitis, eczeem en luchtweginfecties. Volgens de Healthy Homes Barometer 2016 wordt er in Nederland bij renovatie en nieuwbouw onvoldoende aandacht besteed aan het binnenklimaat. Hierdoor wordt vocht in huis snel een probleem (22%), met alle gezondheidsklachten voor de bewoners van dien.

JBL&G staat al een gezin bij dat aantoonbare klachten heeft opgelopen door een vochtig huis. Na een lange juridische strijd heeft woningcorporatie Vestia aansprakelijkheid erkend, en zal het gezin een schadevergoeding krijgen voor de materiele en immateriële schade.

Nu uit onderzoek blijkt dat vocht een groot probleem is, wil JBL&G ook andere gedupeerden bijstaan. U kunt bellen met 020 214 9900 voor meer informatie.

Factsheet Letselschade door Vochtig Huis

Omroep West maakte een item over onze eerste zaak en het Meldpunt Letselschade door Vochtig huis

Meer media over ons meldpunt

Persbericht: Smartengeld voor gezin in vochtig huis

DEN HAAG/AMSTERDAM – In Nederland is vocht in huizen een groot probleem (22%), bleek gister uit de Healthy Homes Barometer studie. Dat dit probleem ook grote financiële gevolgen met zich mee kan brengen, blijkt uit de letselschadezaak die JBL&G aanspande tegen woningcorporatie Vestia. Een gezin met drie jonge kinderen in Den Haag dat jaren in een veel te vochtig huis moest wonen, eist behalve een nieuwe woning ook smartengeld en schadevergoeding van verhuurder Vestia. De woningcorporatie erkende na een jarenlange strijd verantwoordelijk te zijn voor de slechte toestand van de flat, waardoor het hele gezin gezondheidsklachten opliep, tot de baby van een jaar aan toe.

Waar het aan lag of ligt, weet nog steeds niemand. Maar al vanaf de komst van het gezin in 2008 aan de Beresteinlaan in de Haagse wijk Zuid-West was het mis: de flat op de eerste verdieping bleek klam, vochtig, muf en ongezond. Met als gevolg schimmelende vloeren en plafonds, groen uitgeslagen meubels, bladderend stucwerk, en door vocht aangetaste kinderboeken, kleren, speelgoed en huisraad. De twee oudste kinderen van 6 en 2 hebben beide astmatische klachten, maar ook de net 1 geworden jongste begint al zorgelijk te kuchen en moeizamer te ademen. De beide ouders klinken continu verkouden, en klagen over uitslag, hoofdpijn en last van de luchtwegen. Visite krijgt vaak al na een halfuurtje weer de neiging eens wat frisse lucht op te zoeken.

Verhuurder Vestia kon of wilde niet veel meer aan de problemen doen dan het plaatsen van gedeeltelijk dubbelglas, maar de klachten bleven aanhouden. Elk jaar de muren witten, vochtplekken weghalen, heel vaak soppen en boenen en wassen en drogen: het baatte allemaal niet. Na jaren strijd over de woning werd Vestia onlangs door de rechter in het ongelijk gesteld, en gelast de vochtproblemen aan te pakken, op straffe van een dwangsom van 4.000 euro per maand indien dat uitblijft. Hierna zijn enkel wat roosters geplaatst, maar ook die bieden geen soelaas. Vestia heeft nu  toegezegd dat het gezin een nieuwe woning toegewezen krijgt.

Vestia wordt nu in een nieuwe zaak ook aansprakelijk gesteld voor de al gemaakte en nog te verwachten kosten. Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht uit Amsterdam claimt namens de familie een nog nader vast te stellen bedrag aan materiële kosten en smartengeld. Vestia heeft ook in deze zaak al aansprakelijkheid erkend, en werkt mee aan de schadeafwikkeling.

“Alleen al aan medische kosten zijn ze een hoop kwijt geweest, en wie weet hoelang de kinderen hier nog last van hebben”, stelt Steffy Roos du Maine, eigenaar van JBL&G. “De vader had een winkeltje, maar heeft dat moeten sluiten toen hij telkens uitslag had, ook een gevolg van dat vochtige huis. Ze hebben voorts elk jaar duizenden euro’s moeten besteden om het huis leef- en toonbaar te houden, te verven en te behangen, en aangetaste spullen te vervangen. En dat voor zeven jaar moeten wonen in een kil, klam, vochtig huis ook een flink bedrag aan smartengeld op zijn plaats is, lijkt me niet meer dan logisch. Ze hebben zich al die tijd kapot geschaamd om bezoek te ontvangen, hoe ze ook hun best deden het knap te houden. En die kinderen hebben hun hele leven in dat muffe huis gewoond …”

De familie wacht samen met de juristen eerst af wanneer Vestia met een nieuwe woning op de proppen komt, om daarna in één keer de claims voor smartengeld en schadevergoeding in te dienen. Om de hoogte daarvan vast te stellen, wordt momenteel door JBL&G een schadeberekening opgesteld met de verzekeraars van Vestia.

Om ook andere bewoners met klachten als gevolg van een vochtig huis te kunnen helpen, heeft JBL&G een meldpunt Letselschade door Vochtig Huis opgericht. Hier kunnen gedupeerden terecht voor meer informatie en gratis juridische bijstand (www.juridischbureauletselschade.nl/meldpunt).

Over Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G):

JBL&G is een juridisch kantoor dat gespecialiseerd is in letselschade, gevestigd in Amsterdam. JBL&G kwam eerder landelijk in het nieuws toen zij het eerste letselschadeslachtoffer van de aardbevingen in Groningen bijstond en wegens een succesvolle claim tegen de Ziggo Dome. Een bezoekster ontving een schadevergoeding van 16.000 euro na een val tijdens het Heel Holland zingt Hazes concert.

Gratis

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.