Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Medisch adviseur bij letselschade

Bij een letselschadezaak speelt het medische traject een belangrijke rol. Hoewel letselschadejuristen goed thuis zijn in de medische wereld, is het toch belangrijk dat een arts naar de medische informatie kijkt en deze beoordeelt. Daarom wordt in de meeste letselschadezaken een medisch adviseur ingeschakeld. Deze medisch adviseur beoordeelt uw medisch dossier. Het dossier zal worden opgevraagd door uw letselschade jurist.

Medisch dossier altijd pas na goedkeuring naar de tegenpartij

Uw letselschadejurist vraagt uw medisch dossier op bij uw behandelaars. Dit alles gaat in nauw overleg met u. Wanneer het dossier wordt ontvangen, krijgt u een kopie van het gehele medisch dossier toegezonden door de jurist. U dient uw schriftelijke toestemming te geven voor het doorzenden van uw dossier naar de verzekeraar. Wanneer u niet kunt instemmen met het verzenden van het dossier zal uw jurist dit ook niet doen. Consequentie is dan wel dat het lastig wordt uw wederpartij te overtuigen van het feit dat u klachten heeft overgehouden aan het ongeval.

Beoordeling medische gegevens door een medisch adviseur

Wanneer uw medisch letselschade dossier compleet is ontvangen, zendt de jurist dit door aan onze medisch adviseur. Dit is een arts die nauw samenwerkt met de letselschadejurist. De jurist verzamelt alle benodigde medische informatie van bijvoorbeeld de huisarts, de fysiotherapeut, het ziekenhuis of het revalidatiecentrum. De medisch adviseur ontvangt deze informatie van de jurist en beoordeelt de medische gegevens van het slachtoffer.

Medisch advies in letselschadezaak

Op basis hiervan schrijft de medisch adviseur een medisch advies. Want een letselschadejurist heeft geen jarenlange medische opleiding gehad, en een arts wel. Daarom is dit medisch advies belangrijk. Het geeft een duidelijk inzicht in de medische toestand van het slachtoffer. De tegenpartij (vaak verzekeraar) heeft ook een medisch adviseur in dienst. Deze geeft zijn commentaar op het advies van de medisch adviseur van JBL&G. Staan beide medische adviezen lijnrecht tegenover elkaar dan kan een onafhankelijke medische expertise uitkomst bieden.

Letselschadeslachtoffer?

Bent u het slachtoffer geworden van een

JBL&G helpt u graag en gratis met het in kaart brengen van uw letselschade. Wij inventariseren uw schade, vragen alle benodigde informatie op en vragen een advies aan de medisch adviseur. Zo nemen we u alle juridische rompslomp uit handen. Én zorgen we dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Neem vandaag nog contact met ons en we gaan voor u aan de slag. U kunt ook bellen tijdens kantooruren: 020-214 9900. Onze hulp is geheel gratis!

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.