Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Rechtsbijstandsverzekeraar en letselschade

Veel slachtoffers van ongevallen hebben een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Wanneer hen een ongeval overkomt en zij hebben juridische ondersteuning nodig om hun kosten vergoed te krijgen, roepen zij dan ook vaak de hulp in van deze rechtsbijstandverzekeraar. Indien uw zaak niet naar wens verloopt, kunt u het dossier aan ons overdragen.

Problemen met de rechtsbijstandverzekeraar komen erg vaak voor

Indien er problemen zijn en u klachten heeft, is het verstandig om contact met ons op te nemen, zodat wij uw letselschadedossier kunnen overnemen. Dit zorgt niet alleen voor een snelle oplossing, maar daarnaast ook voor een beter eindresultaat en een snellere oplossing.

Wat doet een rechtsbijstandsverzekeraar?

Een rechtsbijstandverzekering die wordt afgesloten bij de verzekeraar is een verzekering die recht geeft op juridisch advies of daadwerkelijke bijstand bij geschillen. Volgens rechtsbijstandverzekeraars heb je als letselschadeslachtoffer recht op rechtsbijstand:

 • als je letsel oploopt door nalatigheid van je werkgever
 • als je letsel oploopt door nalatigheid van de gemeente
 • als je letsel oploopt bij een verkeersongeval

Onervaren juristen wikkelen uw zaak af

Dit klinkt erg mooi. Maar in de praktijk blijkt dat er bij rechtsbijstandsverzekeraars veel beginnende juristen werken, die deze verzekeraar gebruiken als opstapje naar het ‘grotere werk’. Dit merk je als letselschadeslachtoffer, omdat er in jouw zaak wel vier keer gewisseld wordt van behandelaar.

De juristen die voor een rechtsbijstandsverzekeraar werken zijn onervaren. Tevens zijn zij vaak niet gespecialiseerd in letselschade, maar moeten zij bijvoorbeeld ook huurzaken behandelen. Zodra de kwestie iets te ingewikkeld wordt, haken zij af. Wij hebben veel cliënten die bij ons aankloppen met het verzoek om hulp.

Een probleem met de rechtsbijstand kan uiteindelijk resulteren in een lagere schadevergoeding voor uw letsel.

Neem bij problemen met uw rechtsbijstandverzekeraar contact met ons op voor hulp.

Hun rechtsbijstandverzekeraar ziet er geen heil meer in en biedt het slachtoffer  € 1.000,-  zodat zij hun dossier kunnen sluiten. Dit is niet verzonnen; onze letselschadejuristen hebben dit meerdere malen gehoord van ontevreden verzekerden.

Een rechtsbijstandverzekeraar wil zo snel mogelijk van de zaak af.

Hij streeft er dan ook naar de kwestie zo snel mogelijk af te wikkelen, zodat het dossier weer gesloten kan worden. Als slachtoffer word je hierdoor enorm benadeeld, terwijl u elke maand keurig uw premie voor de rechtsbijstand heeft betaald. U verwacht dan ook niet tegen problemen aan te lopen.

Ons kantoor neemt veel zaken in behandeling van rechtsbijstandsverzekeraars. Wij worden niet vrolijk van de meeste dossiers die wij dan onder ogen krijgen. Er zijn een hoop problemen:

 • Zo ontbreekt vaak een gedegen onderbouwing van de schade
 • Worden er geen medische dossiers opgevraagd
 • Wordt er geen advies gevraagd aan een medisch adviseur
 • Wordt er geen bezoek thuis afgelegd bij het slachtoffer

Wilt u dat wij ook de behandeling van uw letselschade dossier overnemen van uw rechtsbijstandsverzekeraar? Vul dan het contactformulier in en wij nemen vandaag nog contact met u op om de zaak te bespreken. De juristen van JBL&G doen er alles aan om uw letselschade maximaal vergoed te krijgen.

Waarom zou u ons inschakelen in plaats van uw rechtsbijstandverzekeraar?

 • Onze letselschadejuristen werken snel, betrouwbaar en efficiënt.
 • Wij staan er om bekend dat wij uw zaak met de grootste zorg behandelen.
 • Wanneer u dat wenst komen wij op zeer korte termijn thuis bij u langs om alle details te bespreken.
 • Op die manier krijgt u weer wat rust en kunt u hopelijk de draad van uw leven weer oppakken.
 • Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een schadevergoeding uitgekeerd krijgt.
 • Wij eisen voor u vergoeding van uw schade!

Wordt uw zaak op dit moment ook behandeld door uw rechtsbijstandverzekeraar? Heeft u twijfels over de kwaliteiten van uw huidige behandelaar? Bij problemen kunt u ons benaderen voor het overdragen van uw zaak.

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.