Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Het letselschadetraject

Hoe verloopt het letselschadetraject en hoe krijg ik mijn letselschade vergoed?

Wanneer u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval of een ongeval op het werk, een arbeidsongeval, wilt u natuurlijk als eerste weer helemaal beter worden. Maar ook wilt u dat uw letselschade vergoed wordt door de tegenpartij.

Als u dit liever niet zelf wilt doen, of u kunt het eenvoudigweg niet, omdat u te veel klachten heeft, neemt u dan contact met ons op:

 • Wij kunnen u veel uit handen nemen.
 • Bovendien bieden wij gratis letselschade advies.
 • Wij zorgen ervoor dat u snel een voorschot op uw schade zult ontvangen
 • Niet alleen het eerste advies is gratis, maar:
 • De gehele behandeling van uw letselschadezaak door een van onze letselschadejuristen is geheel gratis.

Wij stellen namens u uw tegenpartij aansprakelijk

Als u contact met ons opneemt, stellen wij voor u de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk. In Nederland komt er in een letselschadezaak eigenlijk nooit een rechter aan te pas.

Het is dan ook niet nodig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Deze zijn vaak erg duur en vaak ook niet gespecialiseerd in letselschade. Wij noemen dit dan ook een ‘buitengerechtelijk’ traject.

Mochten er toch onoverbrugbare geschillen blijven bestaan, dan verwijzen wij u door naar een betrouwbare en ervaren letselschadeadvocaat. U zult dan echter wel moeten kijken of u de kosten hiervoor kunt betalen. Advocaten mogelijk namelijk niet gratis werken.

Wij voeren voor u de discussie met de tegenpartij

Onze letselschadespecialist gaat voor u de discussie met de tegenpartij aan en zorgt er voor dat de aansprakelijkheid erkend gaat worden.

Hierna kunt u een schadeclaim indienen. Wij berekenen voor u de precieze letselschade en vragen uw medisch dossier op bij uw artsen als dat nodig is. Dit gaat altijd in overleg met u en als u bepaalde informatie niet naar de tegenpartij gezonden wilt hebben, dan kunt u dit aangeven.

Bij ons kantoor werken alleen zeer gespecialiseerde juristen met het hart op de juiste plaats

 • Op ons letselschade bureau werken alleen zeer gespecialiseerde letselschadejuristen.
 • Zij werken alleen voor slachtoffers en zijn uitstekend geschoold en bijgeschoold.
 • U krijgt van ons gratis letselschade advies.
 • U hoeft ons kantoor helemaal niets te betalen.
 • U krijgt dit in alle gevallen schriftelijk van ons bevestigd.

Wij eisen uw maximale letselschadevergoeding

Uiteraard zal een tegenpartij niet zomaar altijd alles willen vergoeden. Onze letselschadejurist is er in gespecialiseerd om uw tegenpartij ervan te overtuigen waarom de door u opgevoerde schade reëel is en dat deze schadeclaim terecht is ingediend. Onze letselschadejuristen eisen voor u uw schade bij de tegenpartij.

Wanneer wordt er afgewikkeld?

Als uiteindelijk alle schade in redelijkheid vergoed is en u heeft geen klachten meer, dan kan de zaak worden afgewikkeld door middel van een zogenaamde slotbetaling:

 • U tekent dan een vaststellingsovereenkomst, waarin u verklaart dat u verder geen aanspraken meer kunt maken op schade die in de toekomst misschien nog wordt ontdekt.
 • Wij zorgen voor het opnemen van een zogenaamde belastinggarantie zodat u geen inkomstenbelasting over de schadevergoeding hoeft te betalen.
 • U moet de overeenkomst goed doorlezen en als er dingen niet duidelijk zijn moet u om uitleg vragen.
 • U kunt daar immers niet meer op terug komen.

Meer weten? Vul dan het contactformulier in of bel:020 – 214 99 00 

Als de klachten niet verdwijnen, dan kan er toch wel worden afgewikkeld:

 • Vaak wordt er dan een medische expertise uitgevoerd door een onafhankelijke arts.
 • De medisch adviseur van ons letselschadebureau wordt gevraagd welke artsen betrouwbaar zijn voor een dergelijke expertise.
 • Als de expertise is geweest wordt uw schade uitgerekend en wordt gekeken of u alle kosten vergoed krijgen.
 • Ook worden de toekomstige kosten voor u uitgerekend. Op die manier weet u zeker dat u een schadevergoeding krijgt waarop u recht heeft.
 • Deze schadevergoeding moet uw huidige schade dekken, maar ook moet deze schadevergoeding uw toekomstige kosten dekken.

U kunt pas afwikkelen als u zeker weet dat u alle schade vergoed krijgt.

Wanneer het onduidelijk is of dit het geval is, kan er ook een voorbehoud worden opgenomen in de vaststellingsovereenkomst.

Neem vandaag contact op!

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om u alles rustig uit te laten leggen door een van onze letselschadejuristen. Zij staan u graag te woord. En nogmaals, behandeling door ons letselschadebureau van uw letselschadezaak kost u niets!

In ons uitgebreide stappenplan kunt u lezen hoe ons kantoor de behandeling van uw letselschade aanpakt. Uiteraard is dit plan niet compleet. Om te weten wat er allemaal bij komt kijken en om te weten of wij u kunnen helpen, is het verstandig als u contact met ons opneemt.

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.