Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade door een hondenbeet

17 maart 2014 Hondenbeet

Letselschade door een hondenbeet

De bezitter van een hond is op grond van art 6: 179 BW aansprakelijk voor de door de hond aangerichte schade. Een hondenbeet kan voor pijnlijk en lelijk letsel zorgen. Laat u helpen bij het claimen van uw schade!

Risicoaansprakelijkheid

Wanneer je door een hond gebeten wordt, is de eigenaar of houder van de hond in vrijwel alle gevallen aansprakelijk en moet deze jouw schade vergoeden. Dit noemt de wet ‘risicoaansprakelijkheid’. Dat wil zeggen dat niet niet hoeft te bewijzen dat jijzelf niets fout hebt gedaan. Als een hond jou bijt, is de eigenaar aansprakelijk, hoe dan ook!

Opgelopen schade als gevolg van een hondenbeet:

  • Kapotte kleding
  • Eigen bijdrage ziektekostenverzekering
  • Schade aan gebit
  • Litteken (smartengeld)

Littekens door hondenbeet

Een hondenbeet kan ernstige en lelijke littekens tot gevolg hebben. Dit noemt men cosmetische schade. Voor deze schade als gevolg van een honden beet kan het letselschadeslachtoffer smartengeld claimen bij de tegenpartij. Die tegenpartij is in de meeste gevallen de aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond.

Letsel opgelopen door een hondenbeet?

Neem contact met ons op voor gratis verhaal van uw schade. Er zitten geen addertjes onder het gras. Bij juridische hulp na een hondenbeet is onze bijstand 100% gratis!

Omvergelopen door een hond?

Ook dan kunt u lelijk letsel oplopen. U kunt uw heup breken als gevolg van de val door de hond, of u kunt uw gebit beschadigen. Ook dan zullen onze juristen proberen voor u uw gehele schade te verhalen op de tegenpartij. Er zijn voor u in het geheel geen kosten verbonden aan onze juridische bijstand.

 Onze juristen bieden:

  • Gratis juridische bijstand
  • Ervaren letselschadejuristen
  • Snel duidelijkheid over de claim
  • Uw volledige schade op korte termijn vergoed

Wilt u weten hoe dit zit en wilt u gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade?

Vul dan het contactformulier in.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.