Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Kwart miljoen na aanval hond

16 april 2019 Hondenbeet

Kwart miljoen na aanval hond

AMSTERDAM – Een man uit de Randstad heeft een schadevergoeding van 285.000 euro ontvangen, nadat hij bij het uitlaten van zijn hond omver was gesprongen door een andere hond. Hierbij raakte hij blijvend arbeidsongeschikt.

Het incident gebeurde al in 2014, maar door het langdurig herstel en de complexe medische situatie van het slachtoffer duurde het enkele jaren voor er een zinnig medisch advies over zijn toekomstverwachtingen kon worden uitgebracht. Het kostte jurist Menno van Gaalen van letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam meer dan duizend mails, gesprekken, brieven, onderzoeksverslagen, doktersattesten en andere documenten voor er over een slotbetaling kon worden gesproken. De verzekeraar van de eigenaar van de loslopende hond keerde uiteindelijk deze maand een kwart miljoen euro uit. De rest had het slachtoffer al in voorschotten ontvangen.

Achtergrondinformatie aanval hond

De man werd in december 2014 tijdens het uitlaten van zijn hond van achteren besprongen door een andere, loslopende hond. Hierbij kwam hij zeer ongelukkig ten val. Daardoor ontstond schade aan de schouderkop en het kraakbeen en scheurde een pees. Het slachtoffer heeft diverse operaties moeten ondergaan en vele maanden moeten revalideren, maar bleef desondanks volledig arbeidsongeschikt.

Het aan hem uitgekeerde bedrag van 285.000 euro is dan ook grotendeels schadevergoeding voor gemiste inkomsten en pensioenschade. Een bedrag van 30.000 euro is bestempeld als smartengeld voor de jaren van doorstane pijn en ellende.

Lees ook waarom JBL&G al jaren pleit voor het verplicht stellen van een aansprakelijkheidsverzekering voor hondeneigenaren.

Een cliënt van JBL&G raakte blijvend arbeidsongeschikt doordat een aanval van een hond.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.