Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Keurmerk Letselschade

U heeft letselschade opgelopen door een ongeval. Daarom bent u op zoek naar een jurist om een vergoeding voor uw letselschade te laten claimen. Er zijn echter zoveel letselschadejuristen, -specialisten en -experts dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wat een nog veel groter probleem is, is dat deze benamingen helaas geen wettelijk beschermde titels zijn. Dat betekent dat iedereen zichzelf een letselschadejurist, – specialist of -expert mag noemen. Zelfs als diegene daar geen (erkende) opleiding voor heeft gevolgd.

Hoe u dan toch de juiste belangenbehartiger vindt? Door te letten op het letselschade keurmerk.

Het belang van het keurmerk

U bent op zoek naar een deskundige en betrouwbare letselschadejurist. Tijdens uw zoektocht komt u langs tientallen websites van letselschadebureaus met mooie beloftes. Helaas bestaat het spreekwoord ‘mooie praatjes vullen geen gaatjes’ niet voor niets. En lopen er veel hulpverleners rond die u niet de hulp kunnen bieden die u verdient. Sommige belangenbehartigers hebben geen relevante opleiding of werkervaring in de letselschadebranche. Anderen spelen onder één hoedje met de verzekeraar van de tegenpartij. Of bezitten niet de vaardigheden die nodig zijn om met slachtoffers om te kunnen gaan.

Helaas wordt u daar de dupe van als letselschadeslachtoffer. U heeft immers weinig verstand van de wetten, regels en gedragscodes omtrent letselschade. Daarom is het keurmerk van groot belang. Dit keurmerk geeft u de garantie dat u betrouwbare en vakkundige juridische hulp krijgt bij het claimen van uw schadevergoeding.

Pak het Register Letselschade erbij

De Letselschade Raad is op 1 januari 2017 gefuseerd met de Stichting Keurmerk Letselschade. Uit deze fusie ontstond het Register Letselschade. Dit register is een onafhankelijk kwaliteitssysteem voor hulpverleners uit de letselschadewereld. U kunt in dit register alle belangenbehartigers vinden die aan de zeer strenge kwaliteitseisen voldoen en het keurmerk mogen dragen. Zoals onze ervaren juristen.

Het Register Letselschade zorgt ervoor dat de kwaliteit van de juridische hulp wordt gewaarborgd en verbeterd. Alle geregistreerde hulpverleners worden bijvoorbeeld regelmatig op de kwaliteitseisen gecontroleerd door de Letselschade Raad. Maar wat vooral erg belangrijk is, is dat er duidelijkheid is voor u als slachtoffer. Want als u het register erbij pakt, kunt u er zeker van zijn dat u een deskundige belangenbehartiger uitkiest.

JBL&G waarborgt kwaliteit

Wij zorgen er ook zelf voor dat de kwaliteit van onze juridische hulp gewaarborgd is. Dit doen we door onze juristen cursussen en trainingen te laten volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van letselschade. Daarnaast voeren we ook zelf kwaliteitscontroles uit zodat onze cliënten de juridische hulp krijgen waar ze recht op hebben.

Keurmerk heeft strenge kwaliteitseisen

De Letselschade Raad heeft zeer strenge kwaliteitseisen opgesteld waaraan je als letselschadebureau moet voldoen om het keurmerk te mogen dragen. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de behandelaren en hoe letselschadezaken behandeld worden, maar ook naar de organisatie binnen het bureau. De strenge kwaliteitseisen waaraan voldaan dient te worden, zijn:

  • Deskundigheid
  • Onafhankelijkheid
  • Transparantie
  • Communicatie

Ook wordt er gekeken of de belangenbehartigers de Letselschade Richtlijnen naleven, die door de Letselschade Raad zijn opgesteld.

De kwaliteitseisen zijn ontwikkeld om te kunnen garanderen dat slachtoffers de beste hulpverlening krijgen en respectvol worden behandeld. U kunt er als slachtoffer dus op rekenen dat alle belangenbehartigers grondig gescreend worden voor ze in het Register Letselschade terechtkomen. En dat het ervaren specialisten zijn die:

  • Meer dan genoeg kennis en ervaring hebben op het gebied van letselschade
  • Niet achter uw rug om met de verzekeringsmaatschappij samenwerken
  • U op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in het letselschadetraject
  • Helder en duidelijk met u communiceren

Kies voor een behandelaar mét keurmerk

Zoals u heeft kunnen lezen, is het Keurmerk er niet voor niets. Het is er speciaal voor u als slachtoffer. Als u letselschade heeft opgelopen door een ongeval, is het belangrijk dat u zich op uw herstel richt. Maar u wilt ook een vergoeding voor uw letselschade laten claimen. Daarom gaat u op zoek naar een ervaren en betrouwbare jurist die u kan helpen bij het claimen van uw schadevergoeding.

Kies altijd voor een jurist die u kunt vinden in het Register Letselschade. Zoals de juristen van ons kantoor. JBL&G is aangesloten bij het Keurmerk en voldoet aan alle kwaliteitseisen. Als u ons inschakelt, bent u verzekerd van betrouwbare juridische hulp. Wij nemen uw zaak direct in behandeling (als u dat wenst). U krijgt een persoonlijke jurist die de schadevergoeding voor u gaat claimen en u ondertussen op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in uw zaak. En we bieden u 100% gratis juridische hulp. Neem vandaag nog contact met ons op.

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.