Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ongeval op de fiets in Rotterdam

Bent u in Rotterdam op de fiets aangereden? Heeft u daarbij letselschade opgelopen? Dan kunt u de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk stellen. Wij van letselschadebureau JBL&G kunnen u hierbij ondersteunen.

✓ Onze juridische bijstand is gratis; er zijn geen kosten
✓ U hoeft zich niet te verdiepen in wetten en regels; bespaar tijd
✓ Uw zaak wordt meteen in behandeling genomen; er zijn geen wachttijden

Onze letselschadejuristen staan voor u klaar bij een fietsongeval en beantwoorden al uw vragen. Vul hier uw naam en telefoonnummer in. Onze juridische medewerkers bellen u dan vandaag nog terug. U krijgt een eigen jurist toegewezen. Wij zorgen voor erkenning en de maximale schadevergoeding die in uw situatie geldt.

Soorten letsel

Het letsel kan variëren van blauwe plekken tot botbreuken. Tevens kan er sprake zijn van kneuzingen of ontvelling. Wanneer een fietser over de kop slaat is er meestal sprake van rug- of nekletsel, pijn aan de armen en/of benen. In het ergste geval ontstaat er blijvend letsel.

Dit is al erg genoeg, maar denkt u ook aan alle gemaakte kosten? Zoals het verlies van inkomsten, het eigen risico van uw zorgverzekeraar of het inschakelen van (huishoudelijke) hulp.

Wij zetten al uw schadeposten voor u op een rij. Onze juristen maken een berekening van alle schade die u heeft opgelopen. En wij helpen u daarnaast ook bij het claimen van schadevergoeding. De dienstverlening van JBL&G is kosteloos.

Schade aan uw fiets

U bent aangereden op de fiets. U bent door het ongeluk gewond geraakt, u heeft klachten of schade aan uw fiets. Alle schade wordt vaak vergoed door de verzekeraar van de tegenpartij.

Wij berekenen de volledige schade. Vervolgens dienen wij een schadeclaim in bij degene die aansprakelijk is. De reparatiekosten van uw fiets worden vanzelfsprekend in de berekening meegenomen. Zodoende krijgt u ook die schade vergoed.

Als fietser aangereden door een automobilist

U heeft als fietser een botsing gehad met een auto in Rotterdam. De ernst van het letsel hangt af van de snelheid van de auto waarmee u bent geraakt. Voor de schade die u als fietser heeft, kunt u in de meeste gevallen de automobilist aansprakelijk stellen.

Let op: ook wanneer het de schuld van de fietser is. Als fietser wordt u namelijk wettelijk extra beschermd. Bij een aanrijding tussen een fietser en een automobilist, zal de auto de schade van de fietser voor minimaal 50% moeten vergoeden.

Onze medewerkers van JBL&G , kunnen u ondersteunen. Indien u wenst komen wij graag bij u langs. Dit biedt gelegenheid om uw verhaal te doen, terwijl wij aan de hand van vragen uw volledige schade kunnen inventariseren. Ga verder naar: aangereden door een auto

Aanvullende informatie:

  • Kinderen tot 14 jaar hebben nooit schuld
  • Een automobilist kan zich beroepen op overmacht
  • De 50% regel
  • Dader onbekend

Kinderen tot 14 jaar

Kinderen tot 14 jaar hebben nooit schuld aan het ongeval. De schade van het kind wordt geheel vergoed, tenzij er sprake is van opzet of hele erge roekeloosheid door het kind. Dit wordt zelden aangenomen.

Overmacht

Een automobilist kan zich beroepen op overmacht. De bestuurder moet dan bewijzen dat hij niets kon doen om het ongeluk te voorkomen. Bijvoorbeeld als het gedrag van de fietser zo onwaarschijnlijk is dat de automobilist daar helemaal geen rekening mee hoefde te houden.

50% regel bij fietsongeluk

Wanneer de automobilist niks te verwijten valt en de fietser één of meerdere fouten heeft gemaakt, dan is de automobilist toch nog voor tenminste 50% aansprakelijk voor de schade. Wanneer beide partijen fouten hebben gemaakt, dan dient in evenredigheid te worden afgewogen voor hoeveel procent de automobilist aansprakelijk is.

Dader onbekend

Ook als de andere partij niet bekend is, zijn er vaak mogelijkheden om uw schade vergoed te krijgen. Blijf niet met uw schade zitten en bel ons vandaag nog op voor advies wat u het beste kunt doen. Rechtsbijstand is overigens geheel kosteloos bij JBL&G.

Als fietser aangereden door een andere fietser

Aanrijding tussen twee fietsers? Bijna iedereen heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Deze verzekering dekt ook de aansprakelijkheid bij een botsing tussen twee fietsers.

Indien de veroorzaker geen AVP heeft, dan dient hij de schade zelf te vergoeden. Wilt u een schadevergoeding claimen omdat u bent aangereden door een andere fietser? Wij geven u gratis juridische bijstand. Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Als fietser aangereden door een scooter of brommer

Aangereden door een scooter of brommer? Dan zal de bestuurder van de brommer/scooter in vrijwel alle gevallen minimaal 50% uw schade moeten vergoeden. Neem contact op en u krijgt antwoord op al uw vragen.

Als fietser aangereden door een ander voertuig

Aangereden door een ander voertuig dan bovenstaande? Neem contact op en stel uw vraag. Wij beantwoorden uw vragen en zoeken voor u uit of de tegenpartij aansprakelijk is.

Stel een vraag

Schadeclaim indienen

U bent aangereden op de fiets. Vul uw contactgegevens in. Een van onze ervaren letselschadejuristen neemt dezelfde dag nog contact met u op. Wij stellen de tegenpartij voor u aansprakelijk.

Tevens zetten wij de schadeposten op een rij. Wij streven naar de maximale schadevergoeding. Is de aansprakelijkheid erkend? In de meeste gevallen ontvangt u in dat geval zeer snel een voorschot op uw schade. Ga verder naar: Schadeclaim indienen Rotterdam.

Onze juristen

De jurist die uw zaak in behandeling neemt, heeft ruime ervaring op het gebied van letselschade als gevolg van een fietsongeval. Het voordeel hiervan is dat u er op kunt rekenen dat wij, ook in uw situatie, de maximale schadevergoeding weten te claimen. Ga verder naar onze juristen.

Werkwijze & ervaringen

Wanneer u uw letselschade bij ons meldt, doorlopen wij de volgende stappen:

  1. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk
  2. Wij vragen voor u de medische informatie op
  3. Wij berekenen uw totale schade.

Vervolgens gaan wij over tot het indienen van de schadeclaim. U ontvangt de volledige schadevergoeding op uw eigen bankrekening. Benieuwd naar de ervaringen van onze cliënten? Ga verder naar: ervaringen cliënten JBL&G.

Veel gestelde vragen

Ga verder naar de veel gestelde vragen pagina voor de meest voorkomende letselschade vragen.

Een bezoek aan huis is mogelijk

Woont u in Rotterdam of omgeving? Dan kunt u een afspraak maken voor een bezoek bij u thuis. Wij brengen uw situatie in kaart en claimen de schadevergoeding waar u recht op heeft. Dit alles kost u niets!

Neem contact op

Gewond geraakt na een aanrijding op de fiets? Onze rechtsbijstand is kosteloos. Uw zaak wordt meteen in behandeling genomen. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk. U kunt zich richten op herstel. Al uw schade wordt vergoed. Klik op de knop. Vul uw naam en telefoonnummer in.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.