Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Schadeclaim indienen voor ongeluk met letsel in Groningen

Dagelijks gebeuren tal van ongevallen. U kunt hierbij denken aan een verkeersongeval op de rotonde, maar ook een ongeval met een dier in het park in Groningen.

Onze letselschadejuristen zien vaak dat slachtoffers eerst zelf de schade proberen te claimen bij de tegenpartij. Vaak zorgt dit voor de nodige problemen. Slachtoffers hebben het idee dat hun wederpartij hen niet serieus neemt.

Een letselschadezaak is vaak een lang lopende zaak en dit kost veel tijd en energie. U kunt dit voorkomen door direct een letselschadejurist in te schakelen. Wacht niet langer en schakel ons in door middel van het contactformulier

Welke schade kunt u claimen?

  • Materiele schade: alle kosten die u hebt gemaakt (bijv. huishoudelijke hulp, reiskosten, verlies aan verdienvermogen en medische kosten)
  • Immateriële schade: verlies aan levensvreugde (smartengeld)

Bereken hier in drie minuten zelf uw letselschade. De test is erg gemakkelijk in te vullen en u komt direct te weten hoeveel schade u kunt claimen.

Wij staan u snel en efficiënt bij met het claimen van uw letselschade

U kunt onze letselschadejuristen in Groningen om een advies vragen. Zij zullen u zo snel en efficiënt als mogelijk bijstaan bij het claimen van de schade. U hoeft hierdoor niet lang te wachten voordat u een eerste voorschot op de schade ontvangt.

Als er eenmaal vaststaat dat u recht heeft op schadevergoeding, moet nog worden bepaald op hoeveel schade u recht heeft. De letselschade wordt bepaald aan de hand van verschillende richtlijnen. Daarnaast dient er te worden gekeken naar het individuele geval. Wanneer aansprakelijkheid erkend is, zorgen wij er voor dat snel een voorschot op uw schade zult ontvangen.

Recht op schadevergoeding

Uw recht op schadevergoeding staat opgenomen in wetsartikel 6:107 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek: “Indien iemand ten gevolge van een gebeurtenis waarvoor een ander aansprakelijk is, lichamelijk of geestelijk letsel oploopt, is die ander verplicht tot vergoeding van de schade van de gekwetste zelf”.

Wij dienen op grond van artikel 6:107 lid 1 BW namens u een schadeclaim in. De schade die wij claimen wordt door de wederpartij, vaak verzekeraar, rechtstreeks aan u betaald. Daarnaast dienen wij onze kosten in bij de wederpartij. Deze kosten worden dus niet in rekening gebracht bij u.

Wij vragen voor u de medische informatie op

Als de aansprakelijkheid voor het ongeval door de wederpartij is erkend, vragen wij uw medisch dossier op. Als u als gevolg van het ongeval het UMCG of Martiniziekenhuis in Groningen hebt bezocht, zullen wij hier de medische informatie opvragen.

U ontvangt altijd een kopie van uw medisch dossier. Hierdoor hebt u de mogelijkheid om aan te geven als iets niet klopt in het medisch dossier of als u om redenen van privacy liever niet heeft dat dit dossier aan de wederpartij wordt toegezonden.

Schakel juridische hulp in

Roep direct na een ongeval in Groningen juridische bijstand in. U kunt samen met uw letselschadejurist de letselschade verhalen. Daarnaast zal de letselschadejurist alle schade inventariseren en claimen bij de wederpartij.

Neem contact op!

Indien u in Groningen en omgeving woont komen wij, wanneer u dat wenst, gratis bij u thuis op bezoek om op al uw vragen een antwoord te geven. Wilt u dat wij uw schade gaan verhalen? Vul dan het contactformulier of bel ons op telefoonnummer: 020 – 214 99 00.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.