Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade door ongeluk op de fiets in Den Haag

U bent in Den Haag, op de fiets, aangereden door een auto of ander voertuig? Dan heeft u in elke situatie recht op schadevergoeding. Volgens de wet wordt u als fietser namelijk als zwakke verkeersdeelnemer beschouwd.

U heeft letselschade en u wilt hiervoor een schadevergoeding claimen? Onze jurist verkeersongevallen is exact op de hoogte van welke regels er omtrent fietsongevallen gelden. Indien u wenst, kunnen wij al binnen één dag overgaan tot het indienen van een schadeclaim.

Schadevergoeding bij fietsongeval

Bij een ongeval auto – fiets zijn er wat betreft de aansprakelijkheid 3 scenario’s mogelijk:

Scenario 1. U bent als fietser schuldig aan het ongeval

U zat op de fiets en verleende in Den Haag geen voorrang of u negeerde een rood stoplicht. In dat geval is wettelijk bepaald dat de bestuurder van de personenauto alsnog voor ten minste 50% aansprakelijk is voor uw schade. Wij zorgen ervoor dat u alsnog een schadevergoeding krijgt uitgekeerd. Van alle kosten die u maakt zal de bestuurder minimaal de helft voor zijn rekening moeten nemen, ook al bent u als fietser zelf schuldig aan het ongeval.

Scenario 2. U heeft geen enkele schuld aan het ongeval

De bestuurder van de auto heeft een fout gemaakt. De automobilist is in dat geval voor 100% aansprakelijk voor alle kosten die u heeft gemaakt en voor alle kosten die daar nog bij gaan komen. Wij van letselschadebureau JBL&G zorgen er persoonlijk voor dat alle kosten die u kunt claimen, ook daadwerkelijk zult ontvangen.

Scenario 3. Het is zeer onduidelijk wie aansprakelijk is

De schuldige partij kan niet worden bepaald. In dat geval wordt verhoudingsgewijs bepaald wie voor welk percentage aansprakelijk is. Onze letselschadejuristen hebben ervaring met dit soort zaken en weten precies hoe zij moeten handelen. Wij voeren de juridische discussie voor u, dit leidt altijd tot de maximaal haalbare schadevergoeding.

Bent u het slachtoffer geworden van een fietsongeluk en heeft u hierdoor letselschade opgelopen? Onze letselschadejuristen helpen u gratis bij het claimen van een schadevergoeding. Neem contact op.

Aanrijdingen op de fiets in Den Haag

Fietsongelukken komen helaas vaak voor in de regio Den Haag. Soms vallen daar gewonden bij. Letselschadeslachtoffers kunnen lichamelijke klachten overhouden na het ongeval. Verwondingen door een fietsongeval kunnen ernstig zijn, omdat je als fietser erg kwetsbaar bent in het verkeer.

Uw letsel kan bijvoorbeeld bestaan uit blauwe plekken, kneuzingen, een hersenschudding of botbreuken. Soms gaan de klachten vanzelf weg, maar een dergelijk ongeluk kan helaas ook resulteren in blijvend letsel.

50% regel bij een ongeluk op de fiets

Wanneer u als fietser geen enkele schuld heeft aan het ongeval en de automobilist een fout heeft gemaakt, dan kunnen onze juristen de ander voor de volle 100% aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Als de bestuurder van de auto echter niet in de fout is gegaan en op geen enkele wijze schuldig is, en u als fietser wel één of meerdere fouten heeft gemaakt, dan is de automobilist in dat geval alsnog voor ten minste 50% aansprakelijk voor uw letselschade.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat zowel de fietser als de automobilist, een fout hebben gemaakt. Dan moet er in redelijkheid worden gekeken voor hoeveel procent de fietser en voor hoeveel procent de automobilist aansprakelijk is voor de schade.

Kies voor juridische bijstand van JBL&G

Dit kan een zeer ingewikkelde juridische discussie opleveren. U kunt die discussie beter laten voeren door onze juristen. Wij raden u in het geval van een fietsongeval aan om contact op te nemen met ons, zodat wij deze discussie namens u kunnen voeren en wij er voor kunnen zorgen dat u de volledige schade vergoed krijgt.

Student met fietsongeval kan studievertraging oplopen

Loopt u als student in Den Haag als gevolg van het fietsongeval een jaar studievertraging op, dan kunnen wij al gauw meer dan € 10.000,- voor u als schadevergoeding claimen bij uw wederpartij!

Heeft u vragen en wilt u weten of de dader aansprakelijk is voor uw kosten? Neem dan contact met ons op. U kunt uw telefoonnummer achterlaten, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

In Den Haag en omgeving: kosteloos bezoek aan huis

Wanneer u dat wenst en u woont in de omgeving van Den Haag, dan kan onze letselschadejurist u thuis bezoeken om alles rustig door te spreken. U zult erachter komen dat u meer schade kunt claimen dan u zelf dacht!

Neem contact op!

Het enige dat u moet doen bij vragen over dit ongeval of over de schadevergoeding is uw naam en telefoonnummer invullen. Wij bellen terug en regelen verder alles voor u. Zonder kosten!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.