Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade vragen

Als letselschadeslachtoffer zit u met vragen waarop u graag een antwoord wenst. Onze juristen hebben jarenlange ervaring met diverse vormen van letselschade en kunnen u gratis advies geven en begeleiden gedurende het hele traject. Wij zijn gespecialiseerd in het claimen van een rechtvaardige schadevergoeding bij de tegenpartij. Onze letseljuristen in Amsterdam zetten een aantal belangrijke vragen en antwoorden op een rij.

Welke schade wordt vergoed?

Is u in Amsterdam of omgeving een ongeval overkomen? Dan heeft u recht op schadevergoeding na een ongeval.

Onder meer de volgende schadeposten kunnen worden verhaald op de tegenpartij:

 • inkomensschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • hulp voor in huis
 • kinderopvang
 • studieachterstand
 • smartengeld

Welke schade u kunt claimen?

Dit verschilt sterk per situatie. Wij zoeken het gratis voor u uit en maken meteen de gratis letselschadeberekening. Neem contact met ons op door middel van het invullen van het contactformulier.

Heb ik recht op schadevergoeding na een verkeersongeval?

Als u het slachtoffer bent van een verkeersongeval in Amsterdam of omgeving heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Wilt u de hoogte weten van de schadevergoeding? Vul het contactformulier in en wij nemen diezelfde dag contact met u op. Indien nodig, vragen wij voor u gratis het Proces-Verbaal op.

Is mijn tegenpartij aansprakelijk?

Of uw tegenpartij aansprakelijk is hangt af van veel factoren. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen wij samen met u kijken of het zal lukken de wederpartij aansprakelijk te stellen.  Onze letselschadespecialisten kunnen u van informatie voorzien met betrekking tot de aansprakelijkheid.

Hoe hoog is mijn schadevergoeding?

Als u slachtoffer bent van een ongeval hebt u recht op een schadevergoeding, wanneer een ander schuld aan dit ongeval heeft en u dit kunt aantonen.  Alle kosten die u maakt als gevolg van het ongeval kunt u dan claimen bij uw wederpartij. De hoogte van deze schadevergoeding hangt af van het letsel, uw klachten, uw leeftijd en de beperkingen als gevolg van het ongeval.

Indien u vragen heeft  kunt u ons telefonisch benaderen: Amsterdam: 020 – 214 99 00Het advies van JBL&G Amsterdam is geheel vrijblijvend en gratis.

Waar kan ik mijn schade claimen?

 • Natuurlijk bij de schuldige aan het ongeval, maar vaak ook:
 • Rechtstreeks bij de verzekeraar van de wederpartij
 • Als de ander schuldig was aan de aanrijding of botsing, kunt u deze aansprakelijk stellen voor de schade die u heeft geleden als gevolg van dit ongeval
 • Als het onduidelijk is, wie de dader was of deze is doorgereden na het ongeval, zijn er altijd nog mogelijkheden om (een deel van) uw schade vergoed te krijgen
 • De juristen van JBL&G Amsterdam hebben jarenlange ervaring met het aansprakelijk stellen van tegenpartijen. Zij weten alle ins en outs om er voor te zorgen dat uw schade rechtvaardig wordt vergoed

Onduidelijk wie schuldige was, wat dan?

Vaak kan dit inderdaad. Als u bijvoorbeeld als fietser in Amsterdam betrokken was bij een ongeluk met een motorrijtuig, is deze auto of bromfiets voor minstens 50% aansprakelijk. Als er onduidelijkheid bestaat over hoe het ongeval precies is gebeurd, dan kunnen wij u helpen met het verzamelen van informatie om te bewijzen dat het niet uw schuld was. Laat uw gegevens achter op het contactformulier en wij nemen contact met u op om de zaak vrijblijvend en gratis door te spreken.

Tegenpartij onbekend, wat nu? Toch schade vergoed?

Ja, vaak kan dit! Als de schade die u hebt opgelopen is toegebracht door een motorvoertuig, kunnen wij deze schade bijvoorbeeld vergoed vragen aan het Waarborgfonds. De ervaren letselschadejuristen van JBL&G Amsterdam weten precies waar ze met uw zaak naartoe moeten om alsnog uw schade vergoed te kunnen krijgen.

Neem dus contact met ons op om te kijken of uw schade toch vergoed kan worden.

Hoe weet ik of JBL&G goed is?

Antwoord: Ons kantoor voldoet aan alle eisen die de Letselschade Raad stelt. Hierdoor is een professionele behandeling van uw letselschadezaak gewaarborgd. Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Letselschade Nederland.

Neem contact op! 

Woont u in Amsterdam en omgeving? Dan kunnen wij u al op heel korte termijn thuis bezoeken om met u de zaak gratis te bespreken! Ook als u meer vragen heeft, beantwoorden wij ze graag. Klik op de onderstaande oranje knop en vul het formulier in contact op te nemen met onze vestiging in Amsterdam.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.