Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Aangereden op de fiets in Amsterdam

Heeft u in Amsterdam op de fiets een ongeval gehad? Meestal is hierbij een auto betrokken. Als u letselschade heeft als gevolg van dit fietsongeval Amsterdam, bel ons dan zo snel mogelijk op om te vragen of wij u kosteloos kunnen helpen bij het verhalen van uw schade (schadevergoeding). In de meeste gevallen is dat namelijk het geval! Ons kantoor in Amsterdam verleent gratis juridische bijstand. U krijgt dit altijd schriftelijk bevestigd.

  • Als fietser heeft u in elke situatie recht op schadevergoeding
  • Onze letselschade juristen nemen de zaak gratis voor u in behandeling
  • Wij werken in Amsterdam, bezoek aan huis is mogelijk

Aansprakelijkheid bij ongeval op de fiets

Hebt u in Amsterdam letsel opgelopen door een aanrijding fiets-auto? Er zijn drie scenario’s wat betreft de aansprakelijkheid voor de kosten van uw letselschade:

Situatie 1: U valt niets te verwijten, de auto heeft een fout gemaakt. In Amsterdam gebeurt het erg vaak dat de auto geen voorrang verleent. De automobilist is volledig aansprakelijk voor de kosten die u maakt. Neemt contact met ons op en wij zorgen er persoonlijk voor dat u alle kosten die u kunt claimen, ook daadwerkelijk ontvangt.

Situatie 2: Het ongeval was uw fout, u reed bijvoorbeeld door rood of verleende de auto geen voorrang. In dat geval is bij wet vastgelegd dat de automobilist alsnog voor minstens 50% aansprakelijk is voor uw schade. Van alle kosten die u maakt, heeft u recht om minstens de helft terug te vorderen van uw tegenpartij. Schakel vandaag nog onze juridische hulp in, zodat we deze juridische discussie voor u kunnen voeren. Wij zorgen ervoor dat u alsnog een schadesom krijgt uitgekeerd.

Situatie 3: Het is onduidelijk wie de schuldige was van het ongeval. In dit geval moet in evenredigheid worden afgewogen wie voor hoeveel procent aansprakelijk was. Dankzij de jarenlange ervaring van onze letselschadejuristen kunnen wij deze discussie beter voor u voeren. Neem dus contact met ons op om te zorgen dat u niet te weinig geld uit krijgt gekeerd.

Schadevergoeding bij fietsongeluk: 50% regel

Wanneer de fietser geen enkele schuld heeft aan het ongeval en de automobilist de fout heeft gemaakt, dan is de automobilist voor alle 100% aansprakelijk voor de schade. Maar dit kan ook andersom zijn. Als de automobilist niets verkeerds heeft gedaan en niets te verwijten valt, maar de fietser wel één of meerdere fouten heeft begaan. In dit geval is de automobilist alsnog voor ten minste 50% aansprakelijk voor de schade van de fietser.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat beide partijen zowel de fietser als de automobilist, fouten hebben gemaakt. Dan moet er in evenredigheid worden afgewogen voor hoeveel procent de fietser en voor hoeveel procent de automobilist aansprakelijk is voor de schade. Lees hier meer.

Dit kan een erg ingewikkelde juridische discussie opleveren. U kunt die discussie beter laten voeren door iemand die daar veel verstand van heeft. Daarom raden wij u in het geval van een fietsongeval aan om contact op te nemen met ons, zodat wij deze discussie kunnen voeren en er persoonlijk voor kunnen zorgen dat u niet te weinig schadevergoeding krijgt.

Student met fietsongeval Amsterdam krijgt studievertraging

Loopt u als student in Amsterdam als gevolg van het aanrijding op de fiets studievertraging op, dan kunnen wij al gauw meer dan € 10.000,- schadevergoeding voor u claimen.

  • Bent u het slachtoffer geworden van een fietsongeval en heeft u letsel door verkeersongeval opgelopen?
  • Wilt u nu weten of de dader aansprakelijk is voor uw kosten?
  • Neem contact met ons op door te bellen met:  020 – 214 99 00
  • Onze letselschadejurist helpt u gratis bij het claimen van uw schade

In Amsterdam en omgeving: kosteloos bezoek aan huis

Wanneer u dat wenst en u woont in de omgeving van Amsterdam brengt onze letselschadejurist een bezoek bij u thuis. U kunt dan alles rustig doorspreken en vaak komt u er op die manier achter dat u eigenlijk meer schade kunt claimen dan u zelf dacht!

Fietsongeval Amsterdam? Neem contact op

Indien u gratis geholpen wilt worden, laat dan nu uw gegevens achter. Klik op de oranje knop en vul uw contactgegevens in. Wij nemen vandaag nog contact met u op!

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.