Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Telegraaf is een van de media die regelmatig publiceren over zaken van JBL&G. De krant plaatst stukken over spraakmakende zaken, zaken met een bekende wederpartij en berichten met belangrijk nieuws van JBL&G. Lees hier de publicaties van de Telegraaf over JBL&G.

’Fikkie moet een WA-verzekering’

Dit bericht plaatste de Telegraaf na een dringende oproep van JBL&G tot het verplichten van een WA-verzekering voor honden. De letselschadejuristen worden regelmatig geconfronteerd met schrijnende gevallen van slachtoffers die letselschade oplopen door toedoen van een hond. Als de eigenaar van de hond, die aansprakelijk wordt gesteld voor de schade, niet goed verzekerd is, kan het slachtoffer vaak fluiten naar een vergoeding. Bijvoorbeeld als het de hondenbezitter ontbreekt aan financiële middelen: van een kale kip valt niet te plukken. Wie draait er dan op voor de kosten? Een verplichte WA-verzekering voor hondenbezitters zou voorkomen dat letselschadeslachtoffers met de kosten blijven zitten. En zo’n verzekering sluit je al af voor 4 euro per maand.

Smartengeld na val in Ziggo Dome

De Telegraaf plaatste dit bericht naar aanleiding van de claim die JBL&G tegen Ziggo Dome voerde in naam van een 49-jarige vrouw die letselschade opliep na een val bij Holland zingt Hazes. De val werd veroorzaakt door de te gladde, door gemorst bier natgeworden vloer. De vrouw liep een schouderbreuk en blauwe plekken op, was vier maanden uit de running, miste een vakantie met haar gezin en bleef last houden van haar rechterarm. In de eerste instantie weigerde Ziggo Dome op te draaien voor de schade: de vloer zou aan alle veiligheidseisen voldoen. Maar JBL&G zette door. Twee jaar lang zette ze zich in voor het slachtoffer en met succes. Uiteindelijk betaalde Ziggo Dome een schadevergoeding van 16.000 euro voor medische kosten, misgelopen inkomsten, huishoudelijke hulp en smartengeld.

Schadeclaim na hersenschudding door beving

Een andere spraakmakende zaak van JBL&G waar de Telegraaf over publiceerde was de zaak waarin een student een schadeclaim indiende na het oplopen van letsel door een aardbeving. De Groningse student stond na de aardbeving van 2,8 op de schaal van Richter op 30 september 2014 op zijn balkon, toen hij op zijn hoofd geraakt werd door vallende stukken beton. Hij liep een hersenschudding op en kreeg last van concentratieproblemen, waardoor hij studievertraging opliep. In naam van de student stelde JBL&G de verhuurder van het huis aansprakelijk voor de schade. Deze mag zelf aankloppen bij de NAM voor het verhalen van de schade. Door de gaswinning van dit bedrijf zet bodemdaling in, wat weer leidt tot aardbevingen.

Over JBL&G

Juridisch Bureau Letselschade en Gezondheidsrecht (JBL&G) behartigt al meer dan 15 jaar de belangen van slachtoffers van letselschade. Dit doet zij kosteloos voor de slachtoffers. Met een sterk team ervaren juristen, werkt zij door heel Nederland.  Met een unieke persoonlijk benadering van haar cliënten, onderscheidt JBL&G zich in het veld. Want het oplopen van letselschade is een nare gebeurtenis en JBL&G vindt dat alle slachtoffers hiervan moeten krijgen waar ze recht op hebben. Zonder zich zorgen te hoeven maken over wetten en regels die ze niet kennen of over een hoge rekening van hun belangenbehartiger.

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.