Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

mr. Yvonne Hooijenga

Directie adviseur

Yvonne Hooijenga

mr. Yvonne Hooijenga

Directie adviseur

Over Yvonne

Yvonne Hooijenga heeft jarenlang als letselschadejurist gewerkt voor een groot advocatenkantoor. Zij wilde echter meer doen voor de slachtoffers van letselschade dan alleen hun schade te verhalen en is daarom haar eigen kantoor begonnen. In 2011 startte zij JBL&G, dat ze in 2013 verkocht aan haar dochter, Stefanie. Om het kantoor te laten groeien, maar ook omdat zij wist dat haar dochter de kernwaarden van het kantoor altijd op nummer 1 blijft zetten. Yvonne is adviseur voor JBL&G en directielid bij het Medisch Adviseur Bureau.

Opleidingen en cursussen

Doctoraal Nederlands Recht

 • Rijksuniversiteit Groningen

Aanvullende cursussen

 • Verzekeringsrecht
 • Aansprakelijkheidsrecht
 • Werkgeversaansprakelijkheid
 • Letselschade & Sociale Zekerheid
 • Verlies arbeidsvermogen bij Letselschade – NRL
 • Basis Cursus Letselschade – OSR
 • Arbeidsongevallen – mr. Veeru Meewa
 • Aansprakelijkheid in medische zaken – Mr. Dr. Rolinka Wijne
 • Arbeidskundig advies, Sociale zekerheid en Herstelgerichte dienstverlening – Bianca Jagt en Arjan Dokter (Wibbens Arbeidsdeskundig Advies)
 • Letselschadeslachtoffers & Bijstand – mr. Anouk Oude Hergelink
 • Schadeberekening letselschade: Verlies van Arbeidsvermogen – Erik-Jan Bakker (Het Rekenbureau)
 • Herstelcoaching – Francie Peters (DeBureaus)
 • Overlijdensschade NRL
 • Bedrijfskunde bij letsel en AOV schade – Athenos
 • Civielrechtelijke beoordeling van whiplashletsel – mr. Arvin Kolder

Referenties

Mevrouw Koudenberg

Hasselt

Toen ik in december 2010 een knobbeltje in mijn borst voelde, heb ik uiteraard meteen een specialist geraadpleegd. De diagnose was borstkanker en tot mijn opluchting was een borstbesparende operatie mogelijk.

Dit geschiedde in februari 2011. Tot mijn ontzetting bleek dat niet de tumor was verwijderd, maar een stukje bindweefsel, dus een 2e operatie was nodig, door de fout van de chirurg. De gevolgen hiervan waren een lichamelijke misvorming en een grote psychische schade.

Ten einde raad heb ik mij gewend tot mevrouw Hooijenga, van het bureau JBLG. Mede door haar vastberadenheid en vakbekwaamheid heeft de tegenpartij na 2 1/2 jaar ruim aansprakelijkheid erkend en is het tot een aanvaardbare oplossing gekomen, maar vooral voor mij.

Uiteraard ben ik mevrouw Hooijenga dan ook heel erg dankbaar.

Marion Mesken

Oosterwolde

Na veel onduidelijkheid en een lang traject bij mijn Rechtshulpverzekeraar betreffende een Whiplashschade had ik besloten om mijn dossier over te geven in handen van JBL&G.

Middels een persoonlijk en prettig gesprek kreeg ik al snel veel helderheid over mijn dossier en wat ik kon verwachten. Het dossier was dan ook in korte tijd en naar alle tevredenheid afgehandeld en de schade verhaald bij de tegenpartij.

Complimenten voor de werkwijze van mevrouw Hooijenga en JBL&G!

Patrick van Dorenmalen

Zundert

Na een aanrijding met een auto ben ik enige tijd uit de running geweest. Omdat ik een rechtsbijstand had via mijn motorverzekering, werd ik automatisch naar hun doorverwezen voor claims en schades.

Door een langere tijd uit de running te zijn waren mijn toeslagen vervallen die ik normaal bij mijn salaris zou hebben.

De rechtsbijstand die ik toen had, liep soms een maand of 2 achter. Ook werd er niet om mails en brieven gereageerd. Daarnaast gaven ze mij het gevoel als of ik een nummer was, dat snel afgehandeld moest worden

Om het verhaal kort te maken, kwam het er op neer dat de desbetreffende party de zaak snel wilde afhandelen en mijn vragen en declaraties niet serieus werd genomen Na 2.5 jaar heen en weer gemail en gebel was ik het beu.

Ik heb via internet het bedrijf JBLG ontdekt. Ik heb meteen contact op genomen en kreeg Mevr. Hooijenga toe gewezen als mijn persoonlijk contact en letsel-jurist.

Zij heeft alles netjes overgenomen en mijn vragen en onduidelijkheden direct aangepakt en netjes uitgelegd. Daarnaast heeft ze mij duidelijk verteld hoe de vervolg stappen zouden gaan lopen.

Na elk gesprek of mail, kreeg ik hier netjes schriftelijk bericht van. Nu is de zaak afgehandeld en zijn we in het totaal 3 jaar verder, (had ik maar eerder dit adres gevonden ? )

Ik ben zeker te spreken over de werkwijze van JBL&G met name Mevr. Hooijenga. Nogmaals bedankt voor al uw inzet.

Eelke Oudman

Assen

Ben zeer tevreden over JBLG. Heb het kontakt als zeer prettig en profesioneel ervaren. Vooral het snel reageren op nieuwe ontwikkelingen heb ik als prettig ervaren.

Geef daarom als cijfer een vette 9 op alle punten. Wens JBLG en mevrouw Hooijenga daarom verder veel succes omdat ze dit verdienen.
Een warme douche dus.

Peter Louw

Ansen

Aanvankelijk dacht ik de schadeafwikkeling met Univé zelf af te handelen, nadat ik door een hond werd aangevallen op mijn snorfiets. Op het laatste moment voor een gesprek met de schadebehandelaar toch maar deskundige hulp van u gevraagd.

Het standpunt van mevrouw Hooijenga om in te zetten op mijn mobiliteit zoals die was vóór het ongeval was voor mij zeer verrassend. Vandaag de scootmobiel op maat besteld.

In het vroege voorjaar kan ik weer de natuur in om te genieten van alles wat mijn mooie Drenthe te bieden heeft.

Hartelijk dank voor uw inzet!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.