Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

mr. Niek van Dalen

Letselschadejurist

Niek van Dalen

mr. Niek van Dalen

Letselschadejurist

Over Niek

Niek van Dalen is sinds hij tijdens zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam in aanraking is gekomen met het aansprakelijkheidsrecht, enorm gefascineerd door dit rechtsgebied. Na zijn studie heeft hij eerst een tijdje voor een verzekeraar gewerkt. Al snel kwam hij erachter dat zijn hart ligt bij het bijstaan van letselschadeslachtoffers en heeft daarom de overstap naar ons kantoor gemaakt. Niek is gedreven in wat hij doet en zet zich met veel passie en plezier in om slachtoffers zo goed mogelijk te begeleiden bij het verhalen van hun letselschade.

Opleidingen en cursussen

Master Privaatrecht
 • Universiteit van Amsterdam
Bachelor Rechtsgeleerdheid
 • Erasmus Universiteit Rotterdam
Bachelor Management, Economie & Rechten
 • Hogeschool Saxion Enschede
Aanvullende cursussen
 • Letselschaderekenen 6:107 BW - Laumen Expertise
 • Masterclass Bedrijfskundigen in de letselschade – Rogert Mulder (Wibbens)
 • Masterclass Schadebeperkingsplicht door mr. Daniëlle van Schayk -  JBL&G Academy
 • Complexe situaties in de schaderegeling door mr. M. Peters
 • Workshop Feedback (Margriet Weehuizen)
 • Helder rapporteren (Taalcentrum-VU)
 • Masterclass Overlijdensschade door Joey de Lange, rekenkundige-  JBL&G Academy
 • Non-Verbale Communicatie - Reset Partner
 • Smartengeld en affectieschade – prof. S.D. Lindenbergh
 • Deelgeschilprocedure in letselschadezaken - Aurélie van Dijk (Beer Advocaten / SDU)
 • De juridische afwikkeling van luchtvaartongevallen – mr. Veeru Mewa (Beer Advocaten)
 • Civielrechtelijke beoordeling van whiplashletsel – mr. Arvin Kolder (Rijksuniversiteit Groningen / PUNT Advocaten)
 • Harvard Onderhandelen in de Letselschade– Maarten Bakker (ADR Instituut)
 • Fraude in de letselschadebranche – mr. Jasper Keizer en Rijk Verweij
 • Herstelcoaching – Francie Peters (DeBureaus)
 • Schadeberekening letselschade: Verlies van Arbeidsvermogen – Erik-Jan Bakker (Het Rekenbureau)
 • Zorgschade: een andere wijze van vaststelling? – dr. Rianka Rijnhout (Universiteit Utrecht)
 • Letselschadeslachtoffers & Bijstand – mr. Anouk Oude Hergelink
 • Arbeidskundig advies, Sociale zekerheid en Herstelgerichte dienstverlening – Bianca Jagt en Arjan Dokter (Wibbens Arbeidsdeskundig Advies)

Referenties

De heer Leusink

't Loo Oldebroek

Mijn letselschade is door Niek van Dalen in behandeling genomen en inmiddels naar tevredenheid afgehandeld. Zonder zijn hulp hadden wij dat zelf niet gered. Goede ervaring, fijne communicatie en zullen jullie bureau dan ook zeker aanraden bij anderen.

Charlon Simmerman

Barendrecht

Ik had een goeie service van jullie ontvangen alles was goed geregeld.

Ik ben echt tevreden.

Mevrouw D. Kokee en de heer E. Kokee

Bergschenhoek

Na kennis gemaakt te hebben via internet ( reviews ) met jullie bedrijf, overgegaan tot een afspraak in Amsterdam.

Tijdens eerste gesprek met mr Niek van Dalen kreeg ik al gauw een vertrouwd gevoel na verhaal te hebben gedaan.

Vervolgens heeft Niek professioneel de zaak tot een bevredigend eind gebracht, het geen ons een hoop zorgen uit handen nam.

Verder willen wij nogmaals onze gemeende dank uitspreken naar jullie kantoor en Niek voor alle aandacht, vertrouwen en medeleven!

Aria van Leeuwen

Katwijk aan Zee

Na aanmelding heeft JBL&G snel en adequaat mijn situatie ingeschat en opgepakt.

Inmiddels is mijn zaak afgewikkeld en ben ik meer dan tevreden over het verloop en de uitkomst van mijn zaak.

Ikrame Hadidouch

Bergen op Zoom

Mijn ervaring met de heer Van Dalen is zeer positief! Ik heb geen enkel moment getwijfeld aan mijn keuze! Ook zijn collega mevr. Schrijber( ik zal haar achternaam vast verkeerd spellen) ben ik super tevreden mee geweest!

Via deze weg wil ik dhr Van Dalen en zijn collega heel erg bedanken voor al hun inzet en geduld die ze met mij hebben gehad in een zeer moeilijke periode!

De heer Nagel

Weert

Jullie hebben alles meer dan goed gedaan. 

 

De heer Hoogers

Heerde

 

Toen ik een ongeluk had gehad met mijn fiets onder een auto ben ik naar het zieken huis gebracht met de ambulance , een paar dagen thuis zit ik op de computer te kijken en zie ik toevallig uw bedrijf. J B L&G , Toen heb ik een mail gestuurd ,En de volgende dag kreeg ik Telefoon  van de h r m r Niek van Dalen .

Toen heb ik het hele verhaal verteld van het ongeluk En van af die tijd is mijn contact met de h r m r Niek van Dalen . Heel goed verlopen ben zeer tevreden over de verdere afwikkeling ,En zeer tevreden over het te ontvangen schade bedrag.

 

Anita

Terneuzen

Op 3 januari 2017 kregen mijn dochter en ik een eenzijdig ongeluk door gladheid op de weg.
Ik ben er van overtuigd dat ik zelf geen steek verder was gekomen omdat er geen tegenpartij bij betrokken was.
Maar door te zoeken op internet over letselschade na een eenzijdig ongeval kwam ik terecht op website JBL&G

Na mijn verhaal gestuurd te hebben had ik de volgende dag al contact gehad met Niek van Dalen.
Er waren zo veel zaken waar je als leek niet aan denkt bij een eenzijdig ongeval.
Hij heeft me toen en nog steeds goed geholpen met alles.

Ik ben ook erg tevreden over de schadevergoeding die ik heb gekregen.
Het is ook heel fijn dat je met één contactpersoon te maken hebt.

Anish Nibar

Den Haag

Hoe ik vind dat jullie mijn zaak in behandeling hebben genomen, is dat ik de juiste keuze naar JBL&G hebt gemaakt.  Ik kon het ook via mijn eigen verzekeringsmaatschappij doen maar door hoe hun te werk gingen had ik er geen vertrouwen meer in. 

Ik ben toen voor een letselschade zaak op internet gaan zoeken en kwam zo bij jullie terecht en daar ben ik heel blij mee en ook naar het juridische werk wat jullie verrichten.  Mijn jurist was zeer professioneel in haar vak, alleen die stopte halverwege ermee en dat vond ik heel jammer, maar de jurist die het overnam heeft het net zo goed en professioneel afgehandeld. 

Als ik een cijfer kon geven zou dat voormij een 9 zijn.  Mijn feedback mag zeer zeker gebruikt worden en naam ook, anderen mogen zien dat dit een goed en professionelen juridische bureau is. 

De heer Sarkis

Arnhem

Ik ben zeer tevreden 

Peet Sneekes

Amsterdam

“De samenwerking met Niek was erg fijn en met name dat woord ‘samenwerken’ is een gevoel die mij erg heeft geholpen in de periode vlak na het ongeluk tot aan de afronding. Ik had na het ongeluk het gevoel dat niemand me kon helpen. Met name in de communicatie met mensen uit de cynische wereld van verzekeraars is een medestander met verstand van zaken en compassie erg fijn. Niek was dat voor mij.   

Het vinden van JBLG was een eitje toen ik Google-de naar de woorden ‘hulp fietser aangereden door auto’ (of iets dergelijks). Op de site (kan ik me herinneren), stonden gelijk super handige stappen om direct te doen, waarvan één ook het contacten van JBLG stond. Je zou zeggen: “Dat zou ik ook op mijn website zetten. Daar trap je toch niet in?”, maar de reden dat ik het ook echt deed, was dat erbij stond waarom. Dat overtuigde me om contact te zoeken. Dat soort zaken helpen mensen direct en schept vertrouwen. Super goed!  

Eigenlijk zou het werk van mensen als Niek en zijn collega’s niet moeten te bestaan. Je zou dit soort zaken via verzekeraars, of onderling moeten kunnen oplossen, maar ik ben erg blij dat JBLG er is! Zij gaven mij het ‘verzekerd’ gevoel! Raar hè? Je zou dat verwachten van een partij die ‘verzekeren’ in de naam heeft, zoals een Verzekeringsmaatschappij.  

Opgesomd: JBLG en Niek specifiek hebben me geholpen aan een belangrijk doel: ‘verzekerd’ worden dat het goed komt. De web-reddingsboei in de vorm van hun website was een goede aanleiding om hun dienstverlening eerst te verkennen en toen met ze in zee te gaan.  Daarbij is natuurlijk een financiële kwestie van schade en kosten ook erg prettig opgelost, door solide advies en bemiddeling. Dat is belangrijk, maar zoals u al kan lezen, na het ervaren van een ongeluk is dat niet het eerste waar ik behoefte aan had.  

Zou ik JBLG en de diensten van Niek aanbevelen? Nou, ik kan het (gelukkig) niet vergelijken met andere dienstverleners van hun soort, maar mijn ervaring was prettig, effectief en menselijk. Daar had ik behoefte aan en dat heeft me het meest geholpen.” 

Raeleen Waasdorp 

Spijkenisse

Ik reageer niet graag op emails die mijn mening willen, maar in dit geval reageer ik heel graag op de uitstekende behandeling en afwikkeling van mijn letselschade die door Niek van Dalen is afgehandeld.

Super service, heel correct, eerlijk en respectvol! Niek hield aan zijn afspraken en nette, professionele emails. Ik kan alleen ‘lof’ uitspreken over Niek.

Ik wens hem heel veel succes bij jullie bedrijf want hij is echt een hele goeie ‘asset’!

Lilit Abreyan 

Amsterdam

Als tolk en contactpersoon voor de heer Sargsian kan ik u berichten dat ik zeer tevreden ben over de werkzaamheden van Niek van Dalen. Hij vind hem een gedreven letselschadejurist. 

Ik  zou hem zeker aan anderen aanraden.  

Oumaima El-Boudmoussi

Bergen op Zoom

Ik vindt de samenwerking erg goed.

Esther Schild

Zaandam

Natuurlijk werk ik graag mee aan jullie klantonderzoek !!

Ik ben heel blij met de hulp en steun van Niek van Dalen !! Altijd snel antwoord en een uitkomst waar ik heel blij mee ben.

Ik zal jullie zeker aanbevelen bij vrienden en familie en ik hoop dat t niet nodig is, maar mocht er in de toekomst een situatie zijn waar ik rechtsbijstand nodig heb, dan zijn jullie de eerste die ik ga bellen !!

Tomas Pociunas

Nieuwegein

Ik ben zeer tevreden over de afhandeling van mijn letselschadezaak. Ik ben door Niek van Dalen bijzonder goed behandeld.

Bij hem kon ik altijd terecht als ik met onzekerheden of met vragen zat. Heel erg bedankt!

De heer Akkersdijk

Gennep

Onlangs dat ik weinig tijd heb, toch graag delen dat ik goed geholpen ben. En misschien dat je weinig hebt aan deze summiere informatie, bij deze!

Vincent

Hilversum

Ik ben zeer tevreden met de afhandeling van de zaak. Alles ging voorspoedig en ik zal dan ook anderen jullie adviseren bij een soortgelijke zaken.

Niek van Dalen heeft mij goed geholpen en heeft mijn vragen duidelijk beantwoord. Ik was dan ook blij met het uiteindelijke resultaat.

Er waren zo veel zaken waar je als leek niet aan denkt bij zo’n letselschade. Ik denk dan meestal zo van “het kan de beste overkomen”. En je wilt dan niet al te moeilijk gaan doen. De tegenpartij heeft het immers er ook moeilijk mee. Maar dan snij ik me zelf wel in de vingers. gelukkig hebben jullie dit alles goed geregeld op een nette manier. En dat vond ik vooral erg fijn.

Ik zeg maar zo: ” Vooral doorgaan”.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.