Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht
stimuleert wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van letselschade door het uitreiken van een jaarlijkse scriptie prijs. JBL&G heeft deze prijs in het leven geroepen, om het recht rondom letselschade meer onder de aandacht te brengen. JBL&G hoopt hiermee de kwaliteit en kwantiteit van scripties over letselschade te verhogen, en daarmee de kennis van aankomende letselschade professionals naar een hoger niveau te tillen.

€ 1000 winnen?

Studeer jij rechten en heb je een scriptie over letselschade geschreven waar je trots op bent? Of ga je dat binnenkort doen? Doe dan mee aan de JBL&G Scriptie prijs. Wij belonen de beste, origineelste en relevantste scriptie op het gebied van letselschade met eeuwige roem en € 1000!

studie scriptie prijs

Ben je nog diep aan het nadenken over een scriptie onderwerp?

Onze suggestie: letselschade!
Denk bijvoorbeeld aan:

 • Smartengeld bij whiplash
 • Reflexwerking van 185 WvW
 • Letselschade bij aardbeving
 • Overmacht fiets-auto ongeval
 • Angst van Hoge Raad voor de olievlekwerking
 • De ontwikkeling van affectieschade
 • Verdeling van percentage bij 185 WvW bij gemaakte fouten

Wat moet je doen?

 1. Stuur je scriptie vóór 1 oktober2017 naar info@jblg.nl, met als onderwerp “Inzending Scriptie prijs”.
 2. Vermeld in een apart document je naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en e-mail adres. Tevens de titel van je scriptie en de universiteit waar je scriptie is beoordeeld.
 3. Stuur ook de beoordeling van je scriptie mee.
 4. Sit back and relax, we stellen sowieso iedereen op de hoogte van de uitkomst.

Lees hier het gehele reglement met de voorwaarden voor het meedoen aan onze scriptie prijs.

Waarom doen wij dit?

Wij willen dat de beste letselschadejuristen de belangen van letselslachtoffers behandelen. Daar zijn wij elke dag mee bezig op ons eigen kantoor, JBL&G. Door middel van cursussen, overleg, intervisies, vakliteratuur, presentaties, etc.

Maar we denken dat we daar nog veel meer aan kunnen bijdragen, door te beginnen bij het onderwijs. De beste manier om dat als JBL&G te doen, is het stimuleren van goed onderzoek naar het letselschade recht.

We merken tijdens sollicitatiegesprekken met potentiele juristen en stagiaires, dat zij het jammer vinden dat er zo weinig aandacht voor letselschade tijdens de studie is. Terwijl er toch een groot aantal studenten is dat zich hier na de studie in wil specialiseren, gezien de grote aantallen sollicitanten die wij mogen ontvangen.

Met deze scriptieprijs hopen wij het recht rondom letselschade wat meer in the picture te spelen op de hogescholen en universiteiten. En het geeft natuurlijk alle scriptieschrijvers een extra reden om daadwerkelijk nu een letselschade scriptie te gaan schrijven!

Wie wint de scriptie prijs?

De jury, geselecteerd door JBL&G, zal bij het toekennen van de scriptie prijs onder andere aandacht besteden aan:

 1. Originaliteit van het onderwerp en de uitwerking van argumenten
 2. Juridische en wetenschappelijke kwaliteit
 3. Relevantie voor de letselschadepraktijk

Lees hier het verslag over de uitreiking van de scriptieprijs 2016