Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

JBL&G staat slachtoffertje hondenbeet gratis juridisch bij

17 september 2013 Hondenbeet

JBL&G staat slachtoffertje hondenbeet gratis juridisch bij

In het nieuws

De negenjarige jongen werd aangevallen door een agressieve hond, toen hij op zijn verjaardag in het park aan het spelen was met zijn vriendjes. Het kind liep als gevolg van het gedrag van de hond schaafwonden op en werd lelijk gebeten.

Wie is aansprakelijk voor de gevolgen van een hondenbeet?

Bezitter hond is altijd aansprakelijk

De bezitter van de hond kan aansprakelijk gesteld worden voor de schade van het slachtoffer. De ervaren juristen van JBL&G voeren deze handelingen kosteloos voor u uit, zodat u ervan verzekerd bent dat u de schadevergoeding zult ontvangen, waar u recht op heeft.

Artikel 6:179 BW

Hierin staat vermeld dat de bezitter van het dier aansprakelijk is. In de wet staat dat de eigenaar van de hond aansprakelijk is voor zijn eigen hond, ook wanneer hij deze meegeeft aan een ander, bijvoorbeeld een hondenuitlaatservice.

Eigenaar was niet aanwezig

Het maakt niet uit of de eigenaar van de hond daarbij wel of niet aanwezig is. Hij blijft als eigenaar/bezitter aansprakelijk voor de schade die de hond aanricht. De schade van het kind zal dus sowieso vergoed dienen te worden.

Meer lezen over een  hondenbeet, kijk op deze pagina.

Neem contact met ons op als u of u kind ook het slachtoffer bent geworden van een hondenbeet. Wij helpen u gratis!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.