Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

JBL&G looft €1000,- uit voor de beste letselschadescriptie

6 april 2016 JBL&G

JBL&G looft €1000,- uit voor de beste letselschadescriptie

Persbericht

Amsterdam, 6 april 2016 – JBL&G heeft een jaarlijkse scriptieprijs in het leven geroepen. De beste letselschadescriptie wordt beloond met een geldprijs van € 1000,- en eeuwige roem. Studenten kunnen tot 1 mei 2016 hun scriptie ter beoordeling inzenden. Door dit te doen wil JBL&G het recht rondom letselschade meer onder de aandacht brengen en de kwaliteit van letselschadeprofessionals naar een hoger niveau tillen.

De geldprijs is bestemd voor de beste bachelor- of masterscriptie rondom het onderwerp letselschade, die het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum van de prijs is geschreven. Rechtenstudenten uit het hele land kunnen hun scriptie insturen. Een door JBL&G geselecteerde jury zal de inzendingen beoordelen op onder andere de volgende punten:

  • Originaliteit en de uitwerking van argumenten;
  • Juridische en wetenschappelijke kwaliteit;
  • Relevantie voor de letselschadepraktijk.

Studenten die mee willen dingen naar de prijs hebben tot 1 mei 2016 om hun scriptie in te sturen. Alle deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van de uitslag en JBL&G publiceert de winnende scriptie op haar website.

JBL&G wil met het uitloven van deze jaarlijks terugkerende scriptieprijs onderwijs over letselschade onder de aandacht brengen, studenten stimuleren wetenschappelijk onderzoek te doen naar letselschade en hen aansporen zich te specialiseren in dit onderwerp. Daarmee hoopt zij de kennis van aankomende letselschadeprofessionals te verbeteren.

Steffy Roos du Maine, directrice van JBL&G: “We merken tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële juristen en stagiaires dat zij het jammer vinden dat er zo weinig aandacht is voor letselschade tijdens de studie. Met deze scriptieprijs hopen wij het recht rondom letselschade wat meer in the picture te spelen op de hogescholen en universiteiten. En het geeft natuurlijk alle scriptieschrijvers een extra reden om nu daadwerkelijk een letselschadescriptie te schrijven!”

Meer weten over de JBL&G Scriptieprijs, inspiratie op doen of het reglement lezen? Klik hier.

Over JBL&G
Juridisch Bureau Letselschade en Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door haar jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschade en de persoonlijke behandeling van haar cliënten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.