Mike Vriesinga

Oud-stagiair Mike Vriesinga vertelt over zijn stageperiode bij JBL&G.Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: maart 2018 – juli 2018

Stage-ervaring: 

  • Uitdagend
  • Gezellig
  • Divers

Lees de ervaringen van Mike.

Bodine Leermakers

MasterstudentBodine Leermakers Stagiair

Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Privaatrecht

Universiteit Utrecht

Stageperiode: april 2018 – juni 2018

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Dynamisch
  • Gezellig

Lees de ervaringen van Bodine.

Aya Rädecker

MasterstudentAya Rädecker

Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Privaatrecht

Vrije Universiteit Amsterdam

Stageperiode: januari 2018 – mei 2018

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Veelzijdig
  • Interessant

Lees de ervaringen van Aya.

Merel Spaander

Merel Spaander

Masterstudent

Neurowetenschappen / Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: februari 2018 – juni 2018

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Gezellig
  • Praktijkgericht

Lees de ervaringen van Merel.

Sadaf Edalat

Sadaf Edalat

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: 1 november – 30 april

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Enerverend
  • Gezellig

Lees de ervaringen van Sadaf.

Lianne Broek

Lianne Broek

Masterstudent

Master publiekrecht: track gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: januari 2018 – april 2018

Stage-ervaring:

  • Verrijkend
  • Gezellig
  • Uitdagend

Lees de ervaringen van Lianne.

Sanna van der Laan

Sanna van der Laan

Masterstudent

Privaatrecht: privaatrechtelijke rechtspraktijk 

Universiteit van Amsterdam 

Stageperiode:  oktober 2017 – januari 2018 

Stage-ervaring:

  • Uitdagend
  • Gezellig
  • Leerzaam

Lees de ervaringen van Sanna.

Els Dudink

Els Dudink

Masterstudent

Privaatrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: februari 2017 – maart 2017

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Open en fijne sfeer
  • Afwisselend

Lees de ervaringen van Els, die inmiddels medewerker bij JBL&G is.

Robin Kassels

Robin Kassels

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: juni 2016 – september 2016

Stage-ervaring:

  • Uitdagend
  • Leerzaam
  • Gezellig

Lees de ervaringen van Robin, die inmiddels medewerker bij JBL&G is.

Tugce Kilinc

Masterstudent

Privaatrecht

Vrije Universiteit

Stageperiode: oktober 2016 – januari 2017

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Uitdagend
  • Gezellig

Lees de ervaringen van Tugce, die inmiddels medewerker bij JBL&G is.

Carolien van den Ham

Masterstudent

Privaatrecht en Staats- en Bestuursrecht

Universiteit Utrecht

Stageperiode: september – november 2017

Stage-ervaring:

  • Interessant
  • Gezellig
  • Veelzijdig

Lees de ervaringen van Carolien.

Wendy van Zeumeren

Masterstudent

Rechtsgeleerdheid afstudeerrichting Conflicthantering, rechtspraak en mediation

Vrije Universiteit Amsterdam

Stageperiode:  juni 2017 – september 2017

Stage-ervaring: 

  • Praktijkervaring
  • Open en gezellige sfeer
  • Leerzaam

Lees de ervaringen van Wendy.

Pleunie Schalkwijk

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: april 2017 – juli 2017

Stage-ervaring: 

  • Leerzaam
  • Gezellig
  • Afwisselend

Lees de ervaringen van Pleunie.

Kristel van Houwelingen

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: februari 2017 – juni 2017

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Afwisselend
  • Gezellig

Lees de ervaringen van Kristel.

Mariyam Mohammad

Masterstudent

Privaatrecht, Rechtsgeleerdheid

Tilburg University

Stageperiode: juli 2016 – september 2016

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Interessant
  • Gezellig

Lees de ervaringen van Mariyam.

Ingrid Roosendaal

Masterstudent

Rechtsgeleerdheid

Universiteit Utrecht

Stageperiode: november 2016 – februari 2017

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Dynamisch
  • Gezellig

Lees de ervaringen van Ingrid.

Rixt Offinga

Masterstudent

Rechtsgeleerdheid

Universiteit Utrecht

Stageperiode: augustus 2016 – november 2016 

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Dynamisch
  • Uitdagend

Lees de ervaringen van Rixt, die inmiddels medewerker bij JBL&G is.

Özlem Günes

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Erasmus Universiteit Rotterdam

Stageperiode: mei 2016 – augustus 2016

Stage-ervaring:

  • Veel praktijkervaring
  • Hoogtepunt
  • Verrijking van studie

Lees de ervaringen van Özlem.

Céline Peersman

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: mei 2016 – augustus 2016

Stage-ervaring:

  • Afwisselend
  • Uitdagend
  • Super leuk

Lees de ervaringen van Céline.

Rooske Last

Masterstudent

Recht- en Bedrijfswetenschappen

Universiteit Leiden

Stageperiode: mei 2016 – augustus 2016

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Supergezellig
  • Bijzondere ervaringen

Lees de ervaringen van Rooske.

Gerhesdine Gambier

Bachelorstudent

Rechtsgeleerdheid

Vrije Universiteit Amsterdam

Stageperiode: februari 2016 – mei 2016

In februari 2016 ben ik gestart met mijn student-stage op het hoofdkantoor van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G) in Amsterdam. De stage bij JBL&G heeft ervoor gezorgd dat ik een duidelijk beeld heb gekregen van de dagelijkse bedrijvigheid binnen een letselschadebureau.

Vanaf dag één was mijn stage bij JBL&G aangenaam en leerzaam. De mensen zijn open en betrekken je direct bij de dagelijkse gang van zaken. Met enthousiasme, plezier en groot juridisch inzicht hebben de juristen mij als student-stagiair begeleid. Tijdens mijn stageperiode heb ik erg veel geleerd, zo heb ik onder andere aansprakelijk- en schadeopstellingen opgesteld, het verlies aan verdienvermogen berekend, literatuur- en jurisprudentieonderzoek gedaan en stukjes geschreven voor de website.

Halverwege mijn stageperiode mocht ik mee op cliëntbezoek, waar de wederpartij bij aanwezig was. Het was leerzaam om te zien hoe een gesprek met cliënt en wederpartij verloopt. Daarnaast schuif je als student-stagiair wekelijks aan bij jurisprudentieoverleg, reviews en om de zoveel tijd scholingen. Het bijwonen van deze overleggen en scholingen heb ik als erg leerzaam ervaren

Kortom, de stage bij JBL&G was voor mij een erg leerzame en waardevolle ervaring. Ik kijk ernaar uit om binnenkort aan de slag te gaan als juridisch medewerker!

Suzanne Hom

Masterstudent

Privaatrecht en Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: februari 2016 – mei 2016

Stage-ervaring:

  • Enerverend
  • Leerzaam
  • Fijn team

Lees de ervaringen van Suzanne.

Jan Doeke Biesheuvel

Masterstudent

Rechtsgeleerdheid

Universiteit Leiden

Stageperiode: november 2015 – februari 2016

Stage-ervaring

  • Goede sfeer
  • Betrokken
  • Warm bad

Lees hier meer over de ervaringen van Jan Doeke, die inmiddels medewerker bij JBL&G is.

Talisha Sheik Zahoeri

Bachelorstudent

Rechten

Hogeschool Leiden

Stageperiode: september 2015 – februari 2016

In september 2015 ben ik gestart met mijn stage op het hoofdkantoor van JBL&G. Ik heb het de afgelopen vijf maanden heel erg naar mijn zin gehad. Ook heb ik zoveel geleerd op het gebied van letselschade. Mijn stageperiode is voorbij gevlogen en ik ga het werk en de fijne mensen bij JBL&G missen.

Gedurende mijn stageperiode kreeg ik van de juristen verschillende taken. Zo heb ik jurisprudentieonderzoek gedaan, schadeopstelling gemaakt, intakegesprekken met letselschadeslachtoffers gevoerd, een presentatie over shockschade gegeven, schadeopstellingen gemaakt, aansprakelijkheidsbrieven gemaakt en artikelen geschreven voor de site. Ook ben ik twee keer met een jurist mee geweest op huisbezoek bij een cliënt.

Door de stagewerkzaamheden heb ik veel geleerd en hierdoor een beter beeld gekregen van de letselschadepraktijk. Ook zijn mijn juridische en communicatieve vaardigheden verbeterd. Iets waar ik best trots op ben :).

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht is niet alleen een fijne werkplek maar vooral ook héél gezellig. De mensen en de goede sfeer zorgden ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar kantoor ging.

Tot slot wil ik iedereen op het hoofdkantoor bedanken en in het bijzonder de office manager en stagebegeleider, Esther <3

Ellemijn Hofstra

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: april 2015 – juli 2015

In april 2015 ben ik met veel plezier gestart als (eerste!) student-stagiaire bij JBL&G op het hoofdkantoor in Amsterdam. Ik heb het bij JBL&G heel erg naar mijn zin gehad en daarbij ook veel praktijkervaring opgedaan op het gebied van letselschade. Doordat ik het zo naar mijn zin heb gehad is mijn stage periode voorbij gevlogen en zal ik helaas nu toch echt afscheid moeten nemen van dit gezellige en levendige kantoor.

Uiteraard zal ik nog wel aanschuiven bij de beroemde domibo’s of vrijmibo’s om alle in’s en out’s van het kantoor te blijven volgen. Tijdens mijn stage periode heb ik een goed beeld gekregen hoe een werkdag bij JBL&G eruit ziet. De juristen hebben me bij het hele juridische proces betrokken, vanaf de opdrachtbevestiging van cliënt tot aan de afwikkeling van een zaak. Hierdoor weet ik stap voor stap hoe een zaak verloopt.

Ook heb ik samen met Esmée, mijn mede student-stagiaire, voor de juristen een lezing gehouden over een nieuwe berekening van smartengeld bij letselschade genaamd de QALY-methode van professor Visscher. Ik vond het erg interessant om in samenwerking met Esmée mij in dit onderwerp te verdiepen. Ik heb ook veel geleerd van de schrijfopdrachten die ik kreeg. Voor de website, Linkedin en Facebook heb ik verschillende artikelen geschreven over juridische onderwerpen die betrekking hebben op het gebied van letselschade. Zo heb ik onder andere geschreven over affectieschade en bewijslast omkering bij aardbevingen.

Halverwege mijn stage periode mocht ik mee met een jurist op bezoek bij een cliënt, waar ook de wederpartij aanwezig was. Het was zeer leerzaam om te zien hoe zo’n gesprek met cliënt en daarbij ook het gesprek met de wederpartij verloopt. Dit is, in het kort, wat ik allemaal heb mogen doen tijdens mijn stage periode. Het was een zeer leerzame stage die ik zeker aan andere studenten zal aanraden! Ik ga het werk en de fijne mensen bij JBL&G missen!

Esmée van der Linde

Masterstudent

Gezondheidsrecht

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: mei 2015 – augustus 2015

In mei 2015 ben ik gestart met mijn student-stage op het hoofdkantoor van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Het zouden drie ontzettend leuke en leerzame maanden worden!

Vanaf het begin werd ik nauw betrokken bij alle werkzaamheden van de juristen. Zo heb ik onder andere juridische stukken leren opstellen, (concept)brieven naar de cliënt en wederpartij geschreven en heb ik na een cliëntbezoek, in samenwerking met de behandelend jurist, een volledige schadeopstelling gemaakt. Op deze manier heb ik een goed beeld gekregen van de behandeling van een letselschadezaak en hoe je een cliënt zo goed mogelijk bij kan staan. Ik heb het als erg leerzaam ervaren dat ik als stagiair nauw werd betrokken bij de werkzaamheden. Met vragen kon ik altijd terecht en andersom vond ik het leuk dat ook om mijn mening werd gevraagd.

Naast de schrijfopdrachten heb ik ook literatuur- en jurisprudentie onderzoek verricht. Dat varieerde van een kleine vraag van de juristen over een bepaald onderwerp, tot het doorgronden van een vraagstuk voor bijvoorbeeld een lezing. Samen met Ellemijn, mijn mede student-stagiaire, heb ik de juristen geïnformeerd over een nieuwe berekening van smartengeld bij letselschade. Ook heb ik tijdens de vergadering op het hoofdkantoor met de juristen van alle filialen, een lezing verzorgd over whiplash en de beperkingenvraag. Het voorbereiden en geven van lezingen was een erg leuke afwisseling van het werk. Daarnaast zijn dergelijke opdrachten natuurlijk goed voor onder andere je communicatieve vaardigheden, iets wat voor een jurist onmisbaar is!

Dit is een kleine greep uit wat ik allemaal bij JBL&G heb mogen doen. Mijn tijd hier is voorbij gevlogen en ik wil iedereen op het hoofdkantoor dan ook bedanken voor het warme welkom en de fijne werkomgeving!

Kayleigh Josiassen

Bachelorstudent

Rechtsgeleerdheid

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: juli 2015 – december 2015

In juli 2015 ben ik gestart met mijn stage bij Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Gedurende deze periode heb ik veel praktijkervaring opgedaan en daarnaast heb ik veel bijgeleerd. Het een jong en leuk kantoor om stage te lopen.
Van de juristen kreeg ik veel leuke en interessante taken.

Zo heb ik onder andere (concept)brieven aan de cliënt en de wederpartij geschreven, jurisprudentieonderzoek gedaan, aansprakelijkstellingen gemaakt, ben ik mee geweest op cliëntbezoek en heb ik hierna een schadeopstelling gemaakt. Alles gebeurde natuurlijk in samenspraak met de behandelend jurist. Tijdens deze stage heb ik een presentatie gegeven aan de juristen over de productaansprakelijkheid in Nederland. Hierdoor werden ook mijn communicatieve vaardigheden gebruikt en verbeterd, wat van groot belang is als jurist.

Tijdens mijn stage heb ik samengewerkt met meerdere stagiairs wat naast leerzaam ook erg leuk was. Samen hebben wij heel wat dingen onderzocht voor blogs, wikipedia-stukjes of voor een brief die we op moesten stellen en hebben we elkaar geholpen waar dat nodig was.
Door al deze bezigheden heb ik geleerd hoe een letselschadezaak van a tot z behandeld wordt. Ik heb hierdoor een beter beeld gekregen van de letselschadepraktijk!

Zo heb ik nooit geweten dat er zoveel ongelukken gebeurden in Nederland. Tegenwoordig zet ik mijn fietslampjes dus altijd netjes aan!

Loes Muskee

Masterstudent

Rechtsgeleerdheid

Universiteit van Amsterdam

Stageperiode: september 2015 – januari 2016

Stage-ervaring:

  • Leerzaam
  • Leuk
  • Levendig

Lees de ervaringen van Loes, als stagiair en daarna werknemer bij JBL&G.

Gratis

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.