Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Sarah van Minnen

11 april 2019 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Sarah van Minnen

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

Ik ging zoeken op internet naar stages bij een letselschade kantoor en toen kwam ik uit bij JBL&G. Het was 1 van de eerste zoekresultaten. Ik herkende de naam omdat JBL&G een keer een masterclass bij de UVA had gedaan en toen wekte het al interesse bij mij.

Hoe ziet een dag eruit?

De dag begint met het opstarten van de computer en alle programma’s die we gebruiken. Ook zet je de telefoon aan. Dan check je de mailbox of er nog opdrachten binnen zijn gekomen en begin je aan de openstaande taken. Door de dag heen neem je verder de telefoon aan en verwerk je de post die binnenkomt. Om 12:30 hebben we gezamenlijk met het hele kantoor pauze. Als het mooi weer is gaan we lekker naar buiten of gaan we met zijn alle eten aan de lunchtafel. De dag eindigt om 16:45 als je om 08:30 bent begonnen, want dan breng je de post naar de brievenbus. Als je om 09:00 begint dan eindigt de dag om 17:30.

Wat vind je van het team?

Ik vind dat er een heel fijn team is. Iedereen is open en geeft je een welkom gevoel. Zo voelde het voor mij al op dag 1. Hierdoor is het niet eng om vragen te stellen als je iets niet snapt. Ook was het onderweg naar huisbezoeken vaak erg gezellig.

Wat heb je geleerd?

Op de eerste plaats heb ik geleerd hoe het werken op een kantoor eruit ziet. Ik had dit nog niet eerder gedaan namelijk.  Inhoudelijk heb ik geleerd hoe je brieven moet schrijven en hoe je een schade en letsel overzicht moet opstellen.

Wat heb je over JBL&G geleerd?

Ik heb geleerd hoe JBL&G een letselschadeproces aanpakt. En hoe JBL&G omgaat met cliënten, de juristen nemen namelijk echt de tijd voor cliënten.

Wat heb je over letselschade geleerd?

Ik heb geleerd hoe het precieze proces van het letselschade van A tot Z verloopt. Ook wat er voor nodig is om schade te verhalen. Ik vond het verder interessant om te zien hoe het is aan de kant van het slachtoffer. Hoe een slachtoffer zich voelt nadat hij of zij een ongeluk heeft gehad.
Omdat wij ook de telefoon mogen opnemen komen we vaak in contact met cliënten en dan hoor je meteen hoe een cliënt zich voelt. Dit is al helemaal het geval als je mee bent op huisbezoek.

Wat is je het meest bijgebleven?

De fijne sfeer op kantoor. En de huisbezoeken bij cliënten omdat je daar dan de cliënten in het echt ziet en hun verhaal hoort.

Waar zag je tegenop?

Ik zag in het begin op tegen de opdrachten. Ik dacht dat het misschien heel moeilijk zou zijn, ook omdat ik nog niet eerder stage had gelopen bij een juridisch kantoor.  Maar dat viel reuze mee omdat je goed begeleid wordt en alles kan vragen aan de juristen als je iets niet begrijpt.

Voldeed de stage aan je verwachtingen?

De stage voldeed aan mijn verwachtingen. Tijdens het sollicitatiegesprek kwam al naar voren dat er een fijne en relaxte sfeer heerste en dat is ook het geval. Ik vind dat namelijk erg belangrijk als ik ergens werk/stage loop.  Daarnaast heb ik veel inhoudelijke dingen geleerd, zoals het opstellen van zakelijke brieven en stukken. Dit had ik niet veel op mijn studie gedaan, dus ik ben blij dat ik dat hier wel heb gedaan.

Hoe kijk je terug op je stage bij JBL&G?

Met een goed gevoel. Vooraf dacht ik dat 4 maanden erg lang zouden zijn. Maar de tijd is echt voorbij gevlogen.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

Als je, zoals ik, het spannend vindt om stage te gaan lopen, moet je je niet weerhouden en het gewoon doen. Je wordt namelijk super goed opgevangen en het is heel gezellig. En inhoudelijk werk je ook mee aan zaken waardoor je veel leert.

Sarah van Minnen vertelt in dit verslag over haar stageperiode bij JBL&G.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.