Ervaringen van een stagiair: Sadaf Edalat

26 april 2018 JBL&G

Sadaf Edalat

Ervaringen van een stagiair: Sadaf Edalat

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

Via een masterclass bij JBL&G  van mijn vorige studievereniging ben ik in contact gekomen met JBL&G. De masterclass beviel mij zo goed, dat ik daarna had besloten om te solliciteren voor een stageplaats.

Hoe ziet een dag eruit?

Een dag bij JBL&G begint met het opstarten van de computer. De stagiairs hebben elk hun eigen e-mailadres waar de juristen hun verzoeken naar kunnen mailen. Een verzoek kan bijvoorbeeld zijn:  het verrichten van jurisprudentieonderzoek, het opstellen van een concept voor een brief, of een concept-aansprakelijkstelling aan de wederpartij, het maken van concepten voor schadeopstellingen en af en toe met de jurist meegaan op een huisbezoek. Om half 1 hebben we een gezamenlijke lunch met alle collega’s, waardoor je even gezellig samen kan eten. Aan het einde van de werkdag breng je nog even de post weg en dan zit het er alweer op.

Wat vind je van het team?

Het team van JBL&G is erg leuk en gezellig. Zowel de werkwijze op het kantoor als de gezellige en toegankelijke collega’s maken het erg leuk om bij JBL&G aan de slag te gaan. Ik voelde me meteen op m’n gemak. Mijn mede-stagiairs Caroline en Sanne werkten mij in. Zij lieten mij direct allerlei taakjes voor juristen uitvoeren waardoor ik wel enigszins in het diepe werd gegooid, maar zo heb ik de werkzaamheden wel gauw onder de knie gekregen.

Wat heb je geleerd?

Bij JBL&G heb ik geleerd hoe ik bepaalde vraagstukken moet onderzoeken. Tevens heb ik veel jurisprudentieonderzoek verricht, iets wat ik vóór mijn stage weinig heb gedaan. Naast het onderzoeken van bepaalde vraagstukken en jurisprudentie heb ik veel concepten voor schadeopstellingen en een aantal aansprakelijkstellingen mogen maken. De verschillende verhalen van slachtoffers maken het werk boeiend en afwisselend. Zeker bij het maken van schadeopstellingen leer je het hele dossier kennen. Vanaf het ongeval tot de afwikkeling, bij JBL&G leer je het letselschadeproces echt van A tot Z.

Wat heb je over JBL&G geleerd?

Dat een ‘Zuidas-kantoor‘ helemaal niet stijf hoeft te zijn.

Wat is je het meest bijgebleven?

De gezelligheid van de vrijdagmiddagborrel. Vrijwel alle collega’s blijven na werktijd nog even op kantoor om gezamenlijk de week af te sluiten onder het genot van hapjes en drankjes.

Waar zag je tegenop?

Aan het begin moest ik wennen dat je als stagiair meteen vrij gelaten wordt in de werkzaamheden die je verricht. Je werkt niet voor één jurist, maar krijgt van alle juristen opdrachten. Je moet initiatief tonen, plannen en ook aangeven als je geen tijd hebt voor taken. Ik vond het leuk om te zien hoe elke jurist een andere manier van werken heeft. Ook tijdens de huisbezoeken merk je dit.

Voldeed de stage aan je verwachtingen?

Een stagedag bij JBL&G gaat zo voorbij en is de perfecte manier om praktijkervaring op het gebied van letselschade op te doen. Ik heb hier onder andere geleerd om op een professionele manier met cliënten, wederpartijen en medici om te gaan, de schade van slachtoffers in kaart te brengen en verzekeraars aansprakelijk te stellen. Er komt meer kijken bij een ongeval dan je denkt. De theorie die ik tijdens mijn studie heb geleerd, heb ik hier kunnen toepassen.  Ik heb het de afgelopen zes maanden erg naar mijn zin gehad bij JBL&G en ga mijn collega’s mensen hier ontzettend missen.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

Als je op zoek bent naar een leuke, laagdrempelige stage en wat meer ervaring wil opdoen met het aansprakelijkheidsrecht; kom dan eens kijken bij JBL&G.

Terug naar overzicht

Gratis

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.