Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Mike Vriesinga

31 juli 2018 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Mike Vriesinga

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

Bij zoeken naar een stage via internet kwam ik terecht op de site van JBL&G. Naar aanleiding van de informatie die op de site staat, heb ik besloten om te solliciteren voor een stageplaats.

Hoe ziet een dag eruit?

Een dag bij JBL&G bestaat uit een aantal taken. Aan het begin van de dag log je in op je eigen account. Op een dergelijk account heb je toegang tot de stagiairemail, hier komen opdrachten van juristen te staan. Deze opdrachten zijn erg divers en vaak erg leerzaam. Het kan gaan om het uitzoeken van jurisprudentie, het maken of bijwerken van een conceptschadeopstelling, het maken van aansprakelijkstellingen in concept en het schrijven van conceptbrieven. Na de gezamenlijke lunch wordt, tussen de opdrachten door, de post nog verwerkt. Aan het eind van de middag kan de uitgaande post op de bus. Eens in de zoveel tijd mag je mee op huisbezoek.

Wat vind je van het team?

Het team van JBL&G is gezellig en zorgt voor een goede sfeer op kantoor. Vanwege de indeling van de werkplekken is het erg fijn om te deel uit te maken van het team. Het zorgt voor een goede sfeer en voor de nodige interactie. Voorafgaand aan mijn stage bij JBL&G was ik nogal sceptisch over de werksfeer op kantoor. Mede dankzij het team van JBL&G is mijn mening over een kantoor bijgesteld. Een kantoor hoeft niet stoffig te zijn.

Wat heb je geleerd? Wat heb je over letselschade geleerd?

Bij JBL&G heb ik vooral geleerd van de aansprakelijkheidspraktijk. Ik heb tijdens mijn studie al te maken gehad met verschillende vormen van aansprakelijkheid. Hier kwam ik echter nieuwe vormen van aansprakelijkheid tegen, dit was erg interessant. Ik heb te maken gehad met veel voorkomende gevallen en ik heb gezien hoe verzekeraars omgaan met bepaalde zaken. Bij het maken van schadeopstellingen in concept ben ik ook een aantal schadeposten tegengekomen, waar ik zelf niet direct aan zou denken.

Wat heb je over JBL&G geleerd?

Kantoren in de rechtensector hoeven niet strikt en stoffig te zijn. Het is ook mogelijk om met elkaar een leuk kantoor staande te houden.

Wat is je het meest bijgebleven?

Dat het letselschadetraject emotioneel heel zwaar kan zijn. Op een van mijn huisbezoeken was een cliënt zichtbaar geëmotioneerd. Het was te zien dat cliënt steun vond bij JBL&G en dat de verzekeraar uiteindelijk genoeg begrip voor de situatie kon tonen. Dit was erg indrukwekkend.

Waar zag je tegenop?

Ik zag op tegen een prestatiedruk vanuit het werk op kantoor. Gelukkig werd ik goed begeleid en hielpen de juristen mij bij lastige vraagstukken.

Voldeed de stage aan je verwachtingen?

De stage voldeed niet aan de verwachtingen die ik had bij een stage op een groot kantoor. Dit is positief gezien ik sceptisch was over het werken op een kantoor. Een stage bij JBL&G is anders dan mijn verwachting; dynamisch en je hebt het gevoel dat je deel uitmaakt van het kantoor. Het is interessant om te zien hoe het er aan toe gaat tijdens het letselschadeproces. Ik heb een goed beeld gekregen van de stappen die worden gevolgd tijdens een zaak.

Hoe kijk je terug op je stage bij JBL&G?

Mijn doel was om praktijkervaring op te doen in de rechten. Dit is zeker geslaagd! Ik kijk met een goed gevoel terug op de stage bij JBL&G.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

JBL&G is zeer geschikt om een kijkje te nemen in de praktijk en het gezellig te hebben tegelijkertijd. Als je op zoek bent naar een stage, zoek dan niet verder.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.