Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Luuk Vermeulen

14 januari 2019 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Luuk Vermeulen

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

In december van 2017 ben ik begonnen met zoeken naar een stage, omdat ik het belangrijk vond naast mijn studie ook praktijkervaring op te doen. Omdat mijn interesse voor de letselschadepraktijk al tijdens de studie was opgewekt, heb ik op internet gezocht naar letselschadekantoren. Daarbij kwam JBL&G als eerste uit Google.

Hoe ziet een dag eruit?

Tijdens een gemiddelde dag moeten de stagiairs een aantal standaardtaken uitvoeren, zoals het opnemen van de telefoon en het verwerken van de post. Daarnaast hebben we opdrachten voor juristen uitgevoerd, die de juristen zelf aan ons doorgeven. Dat kunnen allerlei soorten opdrachten zijn. De overige tijd vullen we op door stukken te schrijven voor de Letselschade Wikipedia.

Wat vind je van het team?

Het team is erg open en toegankelijk. Vrijwel iedereen staat open voor vragen over het werk en er hangt op kantoor een leuke sfeer, waardoor het ook makkelijk is om bij juristen even langs te lopen.

Wat heb je geleerd?

Tijdens de stage heb ik veel geleerd. Ten eerste uiteraard inhoudelijk over de letselschadepraktijk; hoe een buitengerechtelijke procedure loopt, hoe ik de nodige brieven moet schrijven en hoe ik een zaak op moet bouwen. Ten tweede heb ik ook veel geleerd over het omgaan met een cliëntenbestand; hoe ik om moet gaan en contact moet opnemen en onderhouden met cliënten, maar ook met wederpartijen en andere derde partijen. Over JBL&G heb ik geleerd dat het als bedrijf heel betrokken is bij de cliënten.

Wat is je het meest bijgebleven?

Persoonlijk zijn mij de huisbezoeken het meest bijgebleven. Hierbij heb ik echt kunnen zien wat voor invloed situaties hadden op cliënten en wat het werk dat JBL&G voor ze doet voor ze betekent.

Waar zag je tegenop?

Ik zag het meest op tegen het moeten telefoneren. Daar heb ik altijd moeite mee gehad, en ik was redelijk nerveus om dat dagelijks regelmatig te moeten doen. Uiteindelijk viel dit reuze mee, door het gewoon een paar keer te hebben gedaan ben ik er snel aan gewend geraakt. Na ongeveer een week ging het met groot gemak.

Voldeed de stage aan je verwachtingen? Hoe kijk je terug op je stage bij JBL&G?

De stage voldeed vrijwel volledig aan mijn verwachtingen. Ik hoopte op een omgeving waar ik zo veel mogelijk praktijkervaring op kon doen om zo de theoriekennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan aan te kunnen vullen en toe te kunnen passen. Hiervoor is vanaf de eerste dag meteen de mogelijkheid toe geboden. Omdat de stage dus heeft voldaan aan mijn verwachtingen en de tijd die ik op kantoor heb doorgebracht ook erg leuk was, kijk ik met groot plezier terug op mijn stage bij JBL&G.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

Aan andere potentiële stagiairs zou ik mee willen geven er gewoon voor te gaan. Van tevoren kan het werk er ingewikkeld en misschien wel vrij intimiderend uitzien, maar door je gewoon in het werk te storten, leer je het meeste. Daarbij helpt het natuurlijk ook dat er altijd andere stagiairs en juristen zijn aan wie je vragen kan stellen over het werk, zodat je er nooit helemaal alleen voor hoeft te staan.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.