Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Kinga Sobów

18 februari 2019 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Kinga Sobów

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

Afgelopen zomer 2018 heb ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit afgerond. Direct daarna heb ik besloten om niet meteen aan een master te beginnen, maar om eerst praktijkervaring op te doen. Daarom ben op zoek gegaan naar een stage. Tijdens mijn studie heb ik het vak Recht & Gezondheid gevolgd en sindsdien was mijn interesse in het letselschadeproces en het gezondheidsrecht gewekt. JBL&G was het eerste kantoor wat ik tegenkwam op het internet. Naar aanleiding van de beschrijving op de website, besloot ik te solliciteren voor een stageplaats.

Hoe ziet een dag eruit?

Mijn dag bij JBL&G begint om 9.00 uur. Als stagiair heb je verschillende taken op een dag. Een van de taken als stagiair is onder andere het opnemen van de telefoon en cliënten helpen. Tevens controleer je de stagiair-mailbox, om te zien welke opdrachten binnen zijn gekomen. De opdrachten variëren van het uitzoeken van jurisprudentie voor juristen, het opmaken van concepten voor letsel- en schadeoverzichten of schrijven van stukken voor de Letselschade Wikipedia. Rond de namiddag komt de post binnen en deze wordt gescand in de juiste dossiers. Tot slot doe je aan het einde van de dag de post op de bus.

Wat vind je van het team?

Het JBL&G-team is een heel jong en open team. Alle juristen zijn vriendelijk, behulpzaam en toegankelijk en je kunt ten alle tijden bij een van de juristen naar binnen lopen om een vraag te stellen. Dit is met name erg handig bij het maken van opdrachten voor juristen. Er hangt ook een hele gezellige en fijne sfeer op kantoor, waardoor je graag op kantoor bent.

Wat heb je geleerd?

Tijdens mijn stage bij JBL&G heb ik geleerd hoe het letselschadeproces in elkaar steekt. Door het doen van verschillende opdrachten voor juristen, leer je wat er allemaal komt kijken bij dit proces. Je leert de belangrijke aspecten van het letselschadeproces door middel van de wet, jurisprudentie en richtlijnen. Met name het jurisprudentieoverleg op vrijdagmiddag vond ik erg interessant, omdat er altijd wel een nieuw thema werd besproken en uitgelicht. Daarnaast was het leerzaam om te zien hoe verzekeraars omgaan met bepaalde zaken.

Wat heb je over JBL&G geleerd?

Bij JBL&G heb ik met name meegekregen, dat het letselschadeslachtoffer altijd op nummer 1 staat.  Juristen proberen altijd het beste eruit te halen voor hun cliënt.

Wat heb je over letselschade geleerd?

Over letselschade heb ik met name geleerd dat het lastig kan zijn om het causaal verband te bewijzen. Sommige verzekeraars proberen de causaliteit op elke stap van het proces onderuit te halen, zodat de aansprakelijkheid niet hoeft te worden erkend. Enerzijds zie je hoeveel klachten en beperkingen een ongeval voor cliënt met zich kan meebrengen, anderzijds zie je hoe de sommige verzekeraars het letselschadeproces onderuit proberen te halen.

Wat is je het meest bijgebleven?

De huisbezoeken tijdens mijn stage bij JBL&G zijn mij het meeste bijgebleven. Een huisbezoek wordt ingepland met (meestal) de wederpartij en cliënt, om een goed beeld van de toedracht van het ongeval te krijgen en om alle schadeposten in kaart te brengen. Het persoonlijke contact met de cliënt is naar mijn mening het belangrijkst. Daarnaast zie je ook juist tijdens het bezoek, hoeveel impact een ongeval op het leven van het letselschadeslachtoffer kan hebben.

Waar zag je tegenop?

Het meest zag ik op tegen het telefoneren met cliënten. Er wordt tijdens het bellen met cliënten verwacht dat je hen te woord kan staan en kan helpen waar mogelijk, indien juristen niet beschikbaar zijn. Gelukkig viel dit reuze mee en is het voor mij juist een van de leukste momenten van de stage, wanneer je persoonlijk contact heb met cliënten.

Voldeed de stage aan je verwachtingen?

De stage voldeed aan mijn verwachtingen. Zoals tijdens het sollicitatiegesprek werd beschreven, heb ik tijdens mij stage veel vrijheid gehad om mijn tijd bij JBL&G in te plannen naar eigen inzicht. Wat je tijdens je stage doet, is met name afhankelijk van jezelf en hoe je zelf input geeft aan de stage. Er wordt dan ook van stagairs verwacht dat zij initiatief tonen tijdens de stage.

Hoe kijk je terug op je stage bij JBL&G?

Ik kijk erg positief terug op mijn stage bij JBL&G. Ik ben zelfs zo enthousiast geworden over het kantoor, dat ik ook gesolliciteerd heb naar een functie van juridisch administratief medewerker binnen het kantoor. Hiervoor ben ik aangenomen en ben ik in de loop van mijn stage daarnaast begonnen als juridisch administratief medewerker. Voor mij is de stage dus afgelopen, maar ik ben blij dat ik blijf werken voor JBL&G.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

Ik zou potentiële stagiaires willen aanraden om zeker voor een stage bij JBL&G te solliciteren. Het maakt niet uit of je (nog) niet alle relevante kennis op zak hebt, je leert namelijk zo veel tijdens de stage. Ik heb dan ook heel veel geleerd JBL&G en ik ben blij dat ik deze kans heb gehad!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.