Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Bodine Leermakers

18 juli 2018 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Bodine Leermakers

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

Toen ik de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht volgde ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het aansprakelijkheidsrecht. Dit heeft mijn aandacht zo getrokken dat ik heb besloten om mijn master Privaatrecht op dit rechtsgebied toe te spitsen. Tijdens deze master heb ik de vakken met veel plezier en belangstelling gevolgd, waardoor ik op het idee kwam om door middel van een stage praktijkervaring op te doen.  Zo kwam ik al snel terecht bij JBL&G: een letselschadekantoor waarbij de belangen van slachtoffers centraal staan en geen grote sommen geld worden verdiend over de rug van slachtoffers. Dit is een filosofie die mij erg aanspreekt.

Hoe ziet een dag eruit?

Aan het begin van de dag zet ik mijn werktelefoon aan en check ik in mijn mailbox of er nog nieuwe opdrachten binnen zijn gekomen. Daarna ga ik hard aan de slag met uiteenlopende taken, zoals bijvoorbeeld het opstellen van een brief in concept naar de wederpartij, het verrichten van jurisprudentieonderzoek of het maken van een concept-schadeopstelling. Tussendoor neem ik de telefoon aan en verwerk ik de post. Rond half een is het alweer tijd voor lunchpauze en ga ik gezellig aan de lunchtafel in de kantine zitten of even naar buiten. Daarna ga ik weer verder met mijn opdrachten en breng ik aan het eind van de dag de post naar de brievenbus.

Wat vind je van het team?

Ik heb de sfeer bij JBL&G als zeer open ervaren. Als stagiaire wordt je meteen opgenomen in het team. Iedereen is enthousiast en altijd in voor een praatje, waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde op kantoor. Bovendien is de zakelijke interactie laagdrempelig; bij vragen of onduidelijkheden is het geen probleem om even binnen te lopen voor overleg.

Wat heb je geleerd?

Als stagiaire bij JBL&G heb ik het letselschadeproces van A tot Z mogen leren kennen. Aangezien de opdrachten van juristen kunnen gaan over verschillende fases van een zaak, heb ik alle facetten van het proces wel een keer voorbij zien komen. Zo heb ik meegewerkt aan de beoordeling van de haalbaarheid van nieuwe zaken, maar ook schadeopstellingen in concept bijgewerkt in langlopende zaken. Ook heb ik verschillende huisbezoeken bijgewoond en kunnen zien hoezeer een ongeval de persoonlijke situatie van cliënten kan beïnvloeden. Na verloop van tijd werd ik steeds bekender met de zaken en de manier van werken in het vakgebied, waardoor ik nu een volledig beeld heb van de letselschadepraktijk.

Wat heb je over JBL&G geleerd?

Bij JBL&G staat het slachtoffer centraal en is de werkwijze professioneel en persoonlijk. Op kantoor is de sfeer open en gezellig, wat voor een fijne werkplek zorgt.

Wat heb je over letselschade geleerd?

Letselschade is een zeer breed begrip. Slachtoffers krijgen niet alleen de medische kosten vergoed, maar ook bijvoorbeeld de gederfde inkomsten en kosten voor kinderopvang of vervangend vervoer. Voordat ik stage liep wist ik niet dat het mogelijk was om zoveel verschillende schadeposten terug te kunnen vorderen na een ongeval.

Wat is je het meest bijgebleven?

Tijdens een huisbezoek was een cliënt erg wanhopig en verdrietig door de gevolgen van haar ongeval. Cliënt kon niet meer werken en moest veel extra kosten maken. Zij had onvoldoende voorschot ontvangen van de verzekeraar en kon niet genoeg betalen. Dankzij ons bezoek en de inzet van de jurist, is dat probleem nu opgelost. Het was mooi om te zien hoe een letselschadejurist op deze manier het verschil kan maken voor cliënt.

Voldeed de stage aan je verwachtingen?

Mijn doelen voor deze stage, namelijk het leren kennen van de letselschadepraktijk en het opdoen van ervaring, zijn behaald.  Daarnaast heb ik ook nog eens een hele leuke tijd gehad; ik heb veel mensen leren kennen en boeiende afspraken met cliënten gehad. Elke dag ging ik met veel plezier aan het werk.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

Ik zou een stage bij JBL&G aan iedereen aanbevelen. Het is een hele goede manier om de letselschadepraktijk te leren kennen en meer ervaring op te doen. Bovendien werk je in een jong en dynamisch team, waardoor het altijd gezellig is op kantoor!

Lees hier alles over de mogelijkheid tot stage bij JBL&G!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.