Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair die inmiddels medewerker is: Tugce Kilinc

24 februari 2017 JBL&G

Ervaringen van een stagiair die inmiddels medewerker is: Tugce Kilinc

Op 3 oktober 2016 ben ik begonnen met mijn stage bij JBL&G. Een aantal maanden daarvoor heeft mijn moeder letselschade opgelopen door een verzakte stoeptegel en heb ik JBL&G hierover om advies gevraagd. Kon ik de Gemeente hiervoor aansprakelijk stellen? Nadat mijn vraag via de chat op de website van JBL&G heel snel en duidelijk was beantwoord, besloot ik verder te kijken op de website. Letselschade, dat leek me wel heel erg interessant! Na alle positieve ervaringen van de stagiairs te hebben gelezen besloot ik zelf ook te gaan solliciteren bij JBL&G. Kort na mijn sollicitatiegesprek hoorde ik dat ik welkom was om als stagiaire toe te treden tot het team van JBL&G. Dit was natuurlijk geweldig nieuws! Mede omdat letselschade mij zo interessant leek heb ik besloten om de Master Privaatrecht te gaan volgen met als afstudeerrichting Aansprakelijkheid & Verzekering.

Uitdaging op de eerste dag

Mijn eerste dag bij JBL&G begon met een rondleiding door het kantoor en kennismaking met alle medewerkers. Ik mocht de eerste dag al gelijk mee op huisbezoek met een jurist. Dit vond ik heel erg spannend omdat ik helemaal niet wist wat er tijdens zo’n huisbezoek moest gebeuren. De jurist heeft de tijd genomen om mij alles uit te leggen. Het werd me duidelijk dat een huisbezoek plaatsvindt bij de cliënt thuis en dat de verzekeraar van de tegenpartij of een schaderegelaar aanwezig is om de schade van de desbetreffende cliënt te bespreken. Ik mocht mee om alles wat werd besproken bij te houden en later maakte ik daar een verslag van. Dit vond ik erg leerzaam omdat ik gelijk meekreeg welke schadeposten relevant kunnen zijn in een letselschadezaak en wat de impact is van een ongeval op het leven van een slachtoffer.

Verzoeken van de juristen

Tijdens mijn stage bij JBL&G had ik natuurlijk vaste werkzaamheden zoals de post verwerken en telefoontjes aannemen indien de juristen niet bereikbaar zijn. Maar het allerleukste vond ik de uitwerkopdrachten voor de juristen. Er komen regelmatig verzoeken binnen van juristen. Zij verzoeken je dan bijvoorbeeld om meer informatie op te zoeken over een bepaald probleem waar zij tegen aan lopen. Dit vond ik altijd heel erg leuk om te doen, omdat er variatie zit in de uitzoekopdrachten en omdat je nooit van tevoren weet wat je moet uitzoeken. Zo heb ik op mijn derde stagedag het verzoek gekregen van een jurist om uit te zoeken of er shockschade geclaimd kan worden indien vaststaat dat een werknemer jarenlang blootgesteld is geweest aan een gevaarlijke stof en indien nog niet vaststaat of die werknemer daardoor lichamelijk letsel heeft opgelopen. De uitwerking van deze vraag heb ik onderbouwd met jurisprudentie en literatuur. 

Na mijn stage

Tijdens mijn stage heb ik van de directie te horen gekregen dat ik mag blijven werken bij JBL&G op de afdeling Intake. Dit houdt in dat ik onder meer intakegesprekken voer met slachtoffers die naar ons kantoor bellen. Ik heb deze kans natuurlijk niet voorbij laten gaan. JBL&G is de ultieme plek om jezelf te ontwikkelen binnen de letselschadepraktijk. En zo’n geweldig team kon ik natuurlijk nergens anders vinden!

 

Tugce (helemaal rechts) met enkele collega’s tijdens de VJPP-lezing over smartengeld

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.