Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair: Suzanne Hom

2 juni 2016 JBL&G

Ervaring van een stagiair: Suzanne Hom

Suzanne Hom is Masterstudent aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze Privaatrecht en Gezondheidsrecht studeert. Ze liep van februari tot en met mei bij JBL&G stage. Over haar ervaring bij ons kantoor schreef ze dit leuke verslag!

In de periode eind februari tot en met eind mei 2016 heb ik de mogelijkheid gekregen stage te lopen bij JBL&G te Amsterdam. Nu, drie maanden later, kijk met een leuk, warm en voldaan gevoel terug op de door mij doorlopen stageperiode. Vanaf dag één was er al sprake van een fijne werkomgeving en werd ik betrokken bij de dagelijkse gang van zaken binnen het kantoor.

Gedurende je studie leer je ontzettend veel over de formaliteiten rondom een procedure, tal van juridische leerstukken, het uitpluizen van een casus, welke omstandigheden er allemaal bij komen kijken en welke relevante wetsartikelen en jurisprudentie allemaal van belang zijn. Door mijn stage bij JBL&G heb ik kunnen ervaren dat er in de praktijk heel veel meer bij komt kijken dan dat wat je in je studie voorbij ziet komen.Suzanne Hom

Als letselschadejurist fungeer je als bemiddelaar in het doorgaans ingewikkelde juridische proces dat letselschadeslachtoffers doormaken en krijg je te maken met verstrekkende gevolgen op het leven van cliënten en emoties die (op komen) spelen bij cliënten. Doordat je als stagiaire cliënten te woord staat, jurisprudentie onderzoek doet voor de juristen, meehelpt met het schrijven van procesbrieven en andere juridische stukken zoals schadeopstellingen en aansprakelijkstellingen, afgedane of nog lopende zaken met juristen doorneemt tijdens de reviewmomenten op vrijdag, en meegaat op cliëntenbezoeken – waar bijvoorbeeld met de verzekeraar van de wederpartij de afwikkeling van de zaak wordt besproken- draag je bij aan zaken en ervaar je echt hoe een letselschadeprocedure wordt gevoerd.

In dat kader doe je ook kennis en inzichten op in het creëren van de best mogelijke en meest wenselijke oplossing voor letselschadeslachtoffers, ook al lijkt de situatie in het begin misschien volledig hopeloos. De oplossing kan immers, net zoals het ongeluk, in een klein hoekje zitten. Op het moment dat je in de op het eerste gezicht, ‘hopeloze’ gevallen toch een positief of in ieder geval positiever resultaat kunt bereiken, kan je het hele leven van de cliënt in de positieve zin beïnvloeden en daadwerkelijk iets betekenen voor letselschadeslachtoffers die in moeilijkheden zitten. Dát heb ik echt als heel leuk en leerzaam ervaren.

De afgelopen weken bij JBL&G beschouw ik dan ook als enerverend en leerzaam. Ik ben dankbaar dat ik mijn eerste kennismaking met de letselschadepraktijk op deze manier én met dit fijne team aan medewerkers mee heb mogen maken.

Wil jij ook stage lopen bij JBL&G? Lees hier meer over de vereisten, de stagewerkzaamheden en de mogelijkheden om te solliciteren.

Benieuwd naar ervaringen van onze andere stagiairs? Die lees je hier!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.