Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair: Rixt Offinga

12 januari 2017 Algemeen

Ervaring van een stagiair: Rixt Offinga

Rixt Offinga heeft net haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universisteit van Utrecht afgerond wanneer ze van augustus tot en met november stage komt lopen bij JBL&G. Over haar ervaringen tijdens haar stageperiode bij ons kantoor schreef ze dit verslag! Inmiddels is Rixt werkzaam als juridisch medewerker bij JBL&G.

In juni 2016 volgde ik via de studievereniging ELSA Utrecht een Masterclass bij JBL&G. De reden dat ik deze masterclass graag wilde volgen, was omdat ik benieuwd was hoe het er in de letselschadepraktijk aan toe gaat. mr. Lex Neumann en mr. Daniëlle van Schayk verzorgden de masterclass op een interactieve en boeiende manier waardoor mijn interesse voor de letselschadepraktijk alleen maar werd versterkt!

Omdat de masterclass en de sfeer van het kantoor veel indruk op mij hadden gemaakt, heb ik diezelfde middag gevraagd naar de mogelijkheid om hier een stage te kunnen lopen. Ik mocht mijn c.v. en motivatiebrief mailen en niet veel later werd ik uitgenodigd voor een gesprek met een positieve uitkomst!

Praktijkervaring

Op 9 augustus 2016 begon ik aan mijn eerste stagedag bij JBL&G. Al vrij snel werd ik bij veel zaken betrokken en kreeg ik verschillende opdrachten. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan aansprakelijkstellingen en schadeopstellingen, concept brieven opgesteld en jurisprudentie-onderzoek verricht. Door de verschillende opdrachten waarmee je aan de slag gaat, blijft het werk afwisselend en valt overal iets van te leren. Daarnaast geeft het een goed gevoel wanneer je iets kunt bijdragen en op deze manier van toegevoegde waarde kunt zijn.

Wat ik heel bijzonder vond waren de huisbezoeken die ik heb meegemaakt. Op deze manier leer je het gezicht van een persoon achter een bepaalde zaak kennen en krijg je een beter beeld van hoe deze persoon eraan toe is. De cliënt vindt het daarnaast zelf vaak prettig om degene die zijn of haar zaak behandelt te ontmoeten.

Veel geleerd

Door mijn stage bij JBL&G heb ik een goed beeld gekregen van de letselschadepraktijk, maar dat is niet het enige dat ik heb geleerd. Ik heb geleerd hoe het is om volledige dagen te werken binnen een ontzettend leuk team. De werknemers bij JBL&G zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen, die altijd in zijn voor een praatje en je met alles willen helpen. De werkomgeving is prettig en ik ben elke dag met veel plezier naar het werk gegaan. Vooral de vrijdagen, waarop naast de dagelijkse werkzaamheden een review, jurisprudentiebespreking en – natuurlijk – de vrijdagmiddagborrel plaatsvinden, waren favoriet.

Tijdens mijn bachelor heb ik vooral theorie gestampt, maar bij JBL&G krijg je de gelegenheid om de kennis die je hebt opgedaan daadwerkelijk toe te passen in de praktijk. Mijns inziens is de kloof tussen de studie en het bedrijfsleven groot. Om deze reden kan ik iedereen die geïnteresseerd is in de werkzaamheden van JBL&G van harte aanbevelen om hier een stage te gaan lopen. Je leert zoveel meer door praktijkervaring op te doen!Rixt Offinga en Tugce Kilinc

Tips voor toekomstige stagiairs

Een tip voor een nieuwe stagiair is om veel verschillende opdrachten te gaan doen. Hierdoor kun je ontdekken waar jij goed in bent en waar jouw interesses liggen. Daarnaast haal je zoveel mogelijk uit je stage door je proactief op te stellen en gemotiveerd te zijn. Je zult namelijk naast de leuke opdrachten ook met opdrachten aan de slag moeten die lastig of minder leuk kunnen zijn. Ten slotte raad ik aan om vooral te genieten van de stageperiode, want de tijd bij JBL&G vliegt voorbij!

Rixt met haar medestagiair Tugce

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.