Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair die inmiddels medewerker is: Els Dudink

24 april 2017 JBL&G

Ervaring van een stagiair die inmiddels medewerker is: Els Dudink

Tijdens mijn master wilde ik graag een aantal maanden stage lopen om praktijkervaring op te doen. Al vroeg in mijn studie werd mijn aandacht gegrepen door het vak aansprakelijkheidsrecht. Graag wilde ik erachter komen of dit rechtsgebied in de praktijk net zo interessant is als dat ik in de theorie had ervaren. Via een commissie bij mijn studievereniging ben ik in aanraking gekomen met JBL&G. Mede door de uiteenlopende ongevallen waar juristen mee te maken krijgen en de uitgebreide, persoonlijke website wist ik het eigenlijk direct: hier wil ik graag stagelopen! Ik ontving al snel een reactie op mijn sollicitatiebrief en een week later was mijn eerste stagedag een feit.

Open-deur-beleid

Wat mij direct opviel is dat JBL&G uit een gezellig en jong team bestaat. Er is sprake van een opendeurbeleid en iedereen is erg toegankelijk. Als stagiaire zit je in een open ruimte vlak voor de andere juristenkamers dus iedereen komt langs voor een praatje. Ik werd al snel betrokken bij de werkzaamheden van de juristen. Zo ging ik de eerste week mee op huisbezoek bij een cliënt. Mijn stageperiode heb ik als erg leerzaam, gezellig en afwisselend ervaren. Een kleine greep uit de opdrachten: stukjes schrijven voor op de website, actuele jurisprudentiebesprekingen voorbereiden, jurisprudentie zoeken die de zaken van de juristen ondersteunen, brieven controleren en meehelpen aan het opstellen van aansprakelijkstellingen. Het is belangrijk om als stagiaire bij JBL&G open te staan voor alle taken die op dat moment gedaan moeten worden.

Vacature team Intake & Licht Letsel

JBL&G is een ontzettend dynamisch bedrijf, zo bewijst ook het volgende. Na drie weken als stagiaire kwam er binnen JBL&G een vacature vrij en werd mij gevraagd of ik het team Intake& Licht Letsel wilde komen versterken. Ik vond dit een grote eer en ik hoefde dan ook niet lang na te denken. De week erop startte mijn eerste officiële werkweek. Ik richtte mij in het begin voornamelijk op de intake-werkzaamheden. Bij het team Intake komen er dagelijks ontzettend veel telefoontjes, e-mails – en chats binnen van mensen die een ongeval is overkomen. Het is vervolgens aan de intaker om te beoordelen of dit een zaak is waarin JBL&G iets kan betekenen. Dit is erg leerzaam, je krijgt namelijk met een verscheidenheid aan verhalen te maken.

Traineeship

Al vrij snel startte ik – onder intensieve begeleiding – mijn eigen zaken en kon ik een zeven maanden durend traineeship volgen. Mijn te behandelen zaken bestaan uit ‘licht letsel ‘, hierbij zijn cliënten binnen een korte periode hersteld. Het cliëntcontact vind ik ontzettend leuk en ik leer nog elke dag. Samen met mijn team volg ik regelmatig cursussen en klasjes om kennis op te doen. Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat het aansprakelijkheidsrecht in de praktijk net zo leuk is als in de theorie! Mijn werkzaamheden als letselschadejurist, collega’s, borrels en bedrijfsuitjes maken dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Ik ben erg blij dat ik bij JBL&G werkzaam ben!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.