Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

En de winnaar van de felbegeerde Scriptieprijs 2016 is…..?!??!!

3 juni 2016 JBL&G

En de winnaar van de felbegeerde Scriptieprijs 2016 is…..?!??!!

Wie wint € 1.000,-?

Afgelopen woensdag 1 juni was het dan zover. De bekendmaking van de JBL&G Scriptieprijs 2016. Wie oh wie mag zich de gelukkige winnaar noemen van de felbegeerde scriptieprijs en gaat naar huis met het mooie bedrag van maar liefst 1.000,- euro! Wij weten het en hebben de winnaar al aan de telefoon gehad! Ben jij ook zo benieuwd. Lees dan snel verder!

Afgelopen jaar werd voor het eerst de scriptieprijs in het leven geroepen door Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van letselschade te stimuleren. Tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële juristen en stagiaires is vaak naar voren gekomen dat er weinig aandacht is voor letselschade tijdens de studie, terwijl er toch een groot aantal studenten is dat zich hier verder in wil specialiseren. JBL&G wil dit veranderen en draagt graag haar steentje bij om het recht rondom letselschade wat meer in the picture te spelen bij universiteiten en hogescholen. En het geeft natuurlijk alle scriptieschrijvers een extra reden om nu daadwerkelijk een letselschadescriptie te gaan schrijven!

Jaarlijkse scriptieprijs

Dat er animo is voor de jaarlijkse scriptieprijs blijkt wel uit het aantal inzendingen dat JBL&G heeft ontvangen. Door een vakdeskundige jury werden alle scripties uitvoerig gelezen en zij beoordeelde de scriptie op originaliteit en uitwerking van argumenten, op juridische en wetenschappelijke kwaliteit en op relevantie voor de letselschadepraktijk. Naast het mooie geldbedrag wint de winnaar eeuwige roem en wordt de scriptie op de website van JBL&G gepubliceerd. Maar wie oh wie is nu die winnaar van de Scriptieprijs 2016?

De jury bestaande uit Jurriaan Goudkuil (letselschadejurist bij JBL&G en tweede Best Graduates Law), Yvonne Hooijenga  (oprichter JBL&G) en Steffy Roos du Maine (eigenaar JBL&G) was het er unaniem over eens wie dit jaar de winnaar moest worden. En met blijdschap kunnen wij dan ook zeggen dat Kirsten Maes de allereerste winnaar is van de Scriptieprijs 2016! De voorkeur van de jury ging uit naar Kirsten’s scriptie “De zorgplicht van secundaire, private partijen”, aangezien het een zeer interessant en wellicht onderbelicht onderwerp betreft. Daarnaast is Kirsten’s scriptie sterk en goed geschreven met een heldere onderbouwing en een goede afbakening.

Samenvatting juryrapport

  • Er is gebruik gemaakt van heldere taal en Kirsten blijft bij het onderwerp waardoor het een bondige scriptie is geworden.
  • Kirsten durft een eigen mening te vormen over diverse delicate zaken (zoals uitspraken van rechtbanken en gerechtshoven) en blijft daarbij relativeren, is praktisch, realistisch en kritisch.
  • Ter onderbouwing gebruikt Kirsten sociologische onderzoeken en haalt zij uitspraken en literatuur aan die niet perse pleiten voor haar eigen standpunt.
  • Ten slotte is de relevantie voor de praktijk evident door een opsomming van geldende jurisprudentie en zelfs aanbevelingen hoe om te springen met dergelijke aansprakelijkheidskwesties.

JBL&G vindt Kirsten’s scriptie een goed voorbeeld van hoe je een scriptie behoort te schrijven. En dat je niet bang moet zijn om soms uit je comfort zone te treden..

Lees het gehele juryrapport hier.

Gedeelde tweede prijs

Een gedeelde tweede prijs ging naar Stephanie van Driel (Vrije Universiteit Amsterdam) en Emanuel Yousef (Saxion Hogeschool Enschede). JBL&G prijst de scriptie van Stephanie omdat ze goed de knelpunten van het debat weergeeft. Zij werpt een eigen visie op de aangedragen alternatieven en gaat hier verder op in dan de ‘bedenkers’ van de alternatieven. Emanuel’s scriptie viel in positieve zin op, vanwege de heldere en duidelijke behandeling van een bijzonder belangrijk maar complex onderwerp, waarbij concrete aanbevelingen voor de letselschadepraktijk worden gedaan.

Feestje

Vrijdag  17 juni wordt er op het kantoor van JBL&G in Amsterdam een feestje gevierd met de winnaars van de Scriptieprijs en wordt het mooie geldbedrag van €1.000,- uitgereikt aan de winnares! Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat de 17e? Hou dan onze website en social media in de gaten. Want het belooft een mooi feestje te worden!

Volgend jaar weer

Na het succes van dit eerst jaar, komt er zeker een vervolg! Om mee te dingen naar de JBL&G Scriptieprijs 2017 dien je voor 1 september 2017 je scriptie over letselschade bij ons aan te leveren. Lees hier meer over hoe je mee kunt doen.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.