Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Duizend euro voor beste scriptie over letselschade

10 augustus 2017 Algemeen

Duizend euro voor beste scriptie over letselschade

Persbericht

AMSTERDAM – Het moet een fenomeen worden onder rechtenstudenten: de jaarlijkse scriptieprijs Letselschade. Afstuderen en meteen 1.000 euro toucheren, dat is het idee van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht in Amsterdam. De prijs wordt dit jaar voor de tweede keer toegekend.

Steffy Roos du Maine, directeur van JBL&G: “We merken tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële juristen en stagiaires dat zij het jammer vinden dat er zo weinig aandacht is voor letselschade tijdens de studie. Met deze scriptieprijs hopen wij het recht rondom letselschade wat meer in the picture te spelen op de hogescholen en universiteiten. En het geeft natuurlijk alle scriptieschrijvers een extra reden om daadwerkelijk een letselschadescriptie te schrijven!”

JBL&G wil met het uitloven van deze jaarlijks terugkerende scriptieprijs het onderwijs over letselschade onder de aandacht brengen, studenten stimuleren wetenschappelijk onderzoek te doen naar letselschade, en hen aansporen zich te specialiseren in dit onderwerp. Daarmee hoopt het bureau de kennis van aankomende letselschadeprofessionals te verbeteren en de kwaliteit van letselschadeprofessionals naar een hoger niveau te tillen.

De geldprijs is bestemd voor de beste bachelor- of masterscriptie rondom het onderwerp letselschade, die het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum van de prijs is geschreven. Rechtenstudenten uit het hele land kunnen hun scriptie insturen. Een door JBL&G geselecteerde jury zal de inzendingen beoordelen op onder meer de volgende punten:

  • Originaliteit en de uitwerking van argumenten;
  • Juridische en wetenschappelijke kwaliteit;
  • Relevantie voor de letselschadepraktijk.

De eerste editie van de wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door Kirsten Maes van de Universiteit Utrecht, met haar scriptie ‘De zorgplicht van secundaire, private partijen’.

Studenten die mee willen dingen naar de prijs hebben tot 1 oktober 2017 om hun (beoordeelde) scriptie in te sturen. JBL&G publiceert de winnende scriptie op zijn website. Daar is ook het reglement voor de scriptiewedstrijd te vinden.

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door zijn jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschades en de persoonlijke behandeling van zijn cliënten. Het bureau werkt uitsluitend voor slachtoffers.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.