Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Casus: meisje van zes jaar wordt gebeten door hond

19 november 2015 Hondenbeet

Casus: meisje van zes jaar wordt gebeten door hond

Onze cliënte, een meisje van zes jaar oud, was op een zaterdag aan het spelen op een pleintje achter het huis van haar moeder. Terwijl zij aan het spelen was, kreeg een buurjongetje ruzie met een buurmeisje. De buurjongen is toen zijn hond gaan halen.

De hond brak echter los en heeft onze cliënte aangevallen. De andere kinderen zijn de stiefvader van het meisje gaan halen en die heeft haar van de hond gered. De hond had inmiddels het meisje al in haar hoofd en in haar armen gebeten. Cliënte is na het ongeval direct naar het ziekenhuis gebracht en is drie dagen ter observatie opgenomen.

Letsel, klachten en beperkingen

Cliënte had als gevolg van de hondenbeten een grote wond op haar hoofd en bijtwonden op haar armen. De wond op haar hoofd is in het ziekenhuis gehecht met 17 hechtingen. Het meisje heeft als gevolg van de hondenbeet duidelijke en grote littekens, waardoor ze beperkt is in haar kapselkeuze.

Ook is zij bang voor honden geworden door het bijtincident; hiervoor is zij onder behandeling gegaan bij een psycholoog. Het meisje heeft sinds de hondenbeet last van nachtmerries en vaak hoofdpijn.

In de toekomst kan plastische chirurgie nodig zijn als gevolg van de littekens. Dit kon echter ten tijde van de afwikkeling van de zaak nog niet met zekerheid gezegd worden. Daar kan het meisje als ze ouder is nog op terugkomen.

Letselschadevergoeding

Het meisje en haar ouders hebben door de hondenbeet verschillende kosten moeten maken. Deze zijn door de jurist opgevoerd en vergoed door de verzekeraar van de hondeneigenaar. Zo zijn er reiskosten ontstaan omdat het meisje naar het ziekenhuis en de huisarts diende te gaan. Ook zijn er medische kosten gemaakt en is de schade aan haar kleren vergoed.

Naast deze kosten, is er een vergoeding gekomen voor de mantelzorg die de ouders aan het meisje hebben gegeven. De ouders hebben haar bij allerlei zaken geholpen, wat zij zonder ongeval niet hadden hoeven doen. Zoals met het meisje naar het ziekenhuis gaan of helpen met tandenpoetsen.

Ook had het meisje natuurlijk recht op smartengeld. Hier lees je meer over wat smartengeld eigenlijk is.

Ook gebeten door hond?

Bent u ook gebeten door een hond en heeft u daardoor letselschade opgelopen? Dan heeft ook u recht op een letselschadevergoeding. Wij kunnen u kosteloos helpen bij het in kaart brengen en claimen van uw letselschade. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.