Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Blog: No-cure-no-pay

12 maart 2013 Algemeen

Blog: No-cure-no-pay

Je staat keurig in je autootje te wachten voor een rood stoplicht. Vriendin naast je, lekker babbelend over de op handen zijnde vakantie. Vrijdagmiddag, weekend!

Botsing!

Tot je plotseling met je neus tegen het stuur belandt. Knik in je nek, met je achterhoofd terugknallend tegen de hoofdsteun. Vriendin gillend naast je. Beiden niet wetend wat jullie is overkomen.

Na een poosje trekt de waas voor je ogen weg. In de achteruitkijkspiegel kijkend, die gelukkig nog op zijn plaats blijkt te zitten, zie je dat een auto je van achter wel héél dicht genaderd is. Wat heet: zijn voorbumper steekt bijna door de kofferbak van jouw ineens wel heel klein lijkend autootje naar binnen!

Whiplash?

Met trillende handjes je veiligheidsriem losmaken, en met trillende beentjes op het wegdek staand, niet goed wetend wat nu te doen. Misselijk, hoofdpijn, nekpijn… Alle symptomen uit de Moszkowicz-reclame zijn aanwezig.

De achterop-rijder is gelukkig zo netjes om direct duizendmaal zijn excuses aan te bieden: hij was op de radio een andere zender aan het zoeken omdat op 3FM de DJ’s wel heel erg graag zich zelf hoorden ratelen. Hij had jullie nooit zien stil staan.

Pijnstillers en spierverslappers

Verzekeringspapieren ingevuld, politie erbij, ambulance erbij, check-up op de SEH, daarna gelukkig door naar huis. Advies: rustig aan doen en eerst maar een paar dagen bijkomen. Aan de spierverslappers en de pijnstillers.

De eigen bijdrage voor het ziekenhuis betaald, nieuwe bril moeten kopen, telefoon kapot. Al met al toch best wel veel schade. Dus maar op zoek naar een letselschade-bureau, dat dat voor je kan regelen. Best moeilijk, er zijn er zo veel!

No cure no pay??

Eén bureau lijkt je wel wat: no-cure-no-pay: Lekker veilig, hoef je niet bang te zijn dat je de advocaat moet betalen. Dat je daarvoor dan 25% van de schade die jij zelf hebt geleden aan dat bureau moet afstaan, neem je op de koop toe. Je wilt immers niet het risico lopen dat je de hoge nota’s van een dure advocaat alsnog moet gaan betalen.

Fout!

Nooit een no-cure-no-pay contract afsluiten als het zo overduidelijk is dat jij geen enkele schuld hebt en de dader bekend heeft dat hij fout zat. In dat geval kan de belangenbehartiger die jou bijstaat namelijk zijn nota’s indienen bij de tegenpartij, dan wel bij diens verzekeraar.

Nooit mee in zee gaan!

Het zou toch al te zuur zijn als die belangenbehartiger ook nog eens 25% van jouw schade binnen zou graaien, bovenop het bedrag dat hij al krijgt voor zijn werkzaamheden. Een advocaat die jou zo’n contract aanbiedt is niet netjes bezig en daar moet je dus nooit mee in zee gaan.

Vraag daarom altijd aan je belangenbehartiger hoe het zit met de kosten en laat je deze afspraken ook altijd schriftelijk bevestigen.

Vraag advies

En mocht je als gevolg van je klachten de kleine lettertjes niet meer allemaal goed kunnen lezen: Vraag advies aan je vriendin. Of uhhh, zat die nou net naast je?

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.