Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Blog: Het leed na een medische fout

4 augustus 2013 Letselschade informatie

Blog: Het leed na een medische fout

Zo. Even naar het ziekenhuis. “Het is toch maar een kleine ingreep. En na een paar dagen ben ik weer helemaal de oude.” Toch loopt het in een enkel geval net even anders. Of beter gezegd: het loopt helemaal mis. Een patiënt bezoekt het ziekenhuis voor een relatief eenvoudige ingreep, maar na een medische fout van een van de artsen heeft er onherstelbaar letsel plaatsgevonden. Deze blunder verandert voorgoed je leven. Je had het zo mooi op orde. Een mooi huis, twee lieve kinderen en een goede baan. Maar alles is nu anders. En het ziekenhuis…tja, daar hebben we al maanden niets meer van gehoord.

Soms gaat het mis

In veel gevallen worden ingrepen door artsen vakkundig en met zorg uitgevoerd. Laat daar geen enkel misverstand over bestaan. Maar soms gaat het mis, faliekant mis. Wat doe je als jij daarvan het slachtoffer bent? Hoe ga je ermee om als door een medische fout je leventje als een kaartenhuis in elkaar dondert? Je hebt er maar mee te leven, doe het er maar mee. In veel gevallen is er geen weg meer terug. Je zult maar in een rolstoel belanden, terwijl je nog zo graag met je opgroeiende kinderen buiten in de tuin had willen spelen. Of je zult maar een hersenbeschadiging hebben opgelopen, net op het moment dat promotie op je werk aanstaande was en je carrière een flinke boost zou krijgen. Accepteren en doorgaan, dat is het devies. Pff…ga er maar aan staan.

Arts ontkent alles

Vervolgens bestaat er ook nog – hoe vreselijk dit ook moge klinken – een zakelijke kant. Want wat gebeurt er als een arts doodleuk meldt dat er echt niets fout is gegaan. Of hoe voel je je als een ziekenhuis blijft volhouden dat het slechts een ongelukkige samenloop van omstandigheden is geweest? Je denkt de hel op aarde al te hebben geaccepteerd. Maar de volgende hel – de juridische afwikkeling met de veroorzaker van al dat leed – moet nog beginnen. En dan is het nog maar de vraag of na een jarenlange juridische strijd de andere partij schuld bekent en jij als slachtoffer krijgt waar je recht op hebt.

Letselschade advocaten pleiten voor andere aanpak

Veel letselschadeadvocaten pleiten voor een andere aanpak bij medische fouten. Nu is het nog zo dat je als slachtoffer moet aantonen dat een arts of ziekenhuis een fout heeft begaan. Los van het gegeven of je dat juridisch hard kunt maken, is het de vraag of je er emotioneel toe in staat bent. Het zou daarom gepast en meer dan logisch zijn als de veroorzaker zelf zou moeten bewijzen dat er geen enkele misstap heeft plaatsgevonden. Dat zou het leed voor de patiënt nog enigszins verzachten.

Bron: http://www.slachtofferwijzer.nl/

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.