Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Nieuws: Bijna 5 doden per dag door medische missers

15 juni 2013 Medisch

Nieuws: Bijna 5 doden per dag door medische missers

Uit een rapport naar de patiëntveiligheid in ziekenhuizen (Nivel 2004) blijkt dat zo’n 1.700 mensen per jaar overlijden door een medische fout. De meest voorkomende oorzaken zijn: te traag reageren van de artsen bij onverwachte complicaties, verkeerde medicijnen, verwisseling, niet op tijd dotteren en wondinfecties.

Rapport uit 2004

Ondanks dat het rapport dateert uit 2004 lijkt dit cijfer aardig overeen te komen met de huidige cijfers.

Nog steeds veel overlijdens door medische missers

Er is inmiddels een programma gestart om het aantal overlijdens te reduceren, maar voor drastische veranderingen is vooralsnog geen bewijs.

Feiten

De feiten uit het item, dat door het Journaal werd gebracht is door NRC-Next gecheckt. In de editie van 12 juni 2013 blijkt – na onderzoek – dat de door het Journaal gebrachte cijfers correct zijn.

 

foto nrc

Uit de praktijk blijkt vaak dat artsen hun fouten wel toe willen geven, maar dat verzekeraars hen hierin ernstig belemmeren. Voor slachtoffers van medische fouten is dit zeer frustrerend

Bron: NRC Next 12 juni 2013

 

 

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.