bedrijfsongeval, bouwvakker met hijskraan

Letselschade – Ongeval op het werk

Is u op het werk een ongeval overkomen dan dient u te zorgen dat u getuigen van dit ongeval vraagt of zij willen verklaren dat u een ongeval op het werk is overkomen. Wanneer u namelijk alleen was, toen het ongeval u overkwam en u zou direct na het ongeval alleen naar huis gaan, zal de werkgever ontkennen dat het ongeval op de werkplaats heeft plaatsgevonden.

Wat moet u doen nadat u op het werk een ongeval is overkomen:

  • vraag getuigen
  • maak foto’s van de plek waar het ongeval plaatsvond
  • ga naar de dokter
  • maak melding van het ongeval bij de werkgever

Eén van de vereisten voor het erkend krijgen van het ongeval is dat het bedrijfsongeval op de werkplek plaatsvond. Zorg daarom voor getuigen!

Een tweede vereiste is dat het ongeval tijdens de uitvoering van uw werkzaamheden voor de baas plaatsvond. Ook daarom is het belangrijk dat u getuigen (collega’s) vraagt of zij willen verklaren wat er is gebeurd.

Arbeidsinspectie inschakelen?

Dit is noodzakelijk wanneer er sprake is van

  • ernstig letsel
  • overlijden of
  • wanneer het letselschadeslachtoffer in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Heeft uw werkgever de arbeidsinspectie niet ingechakeld terwijl dit wel moest?

Neem contact met ons op. Wij regelen voor u dat de arbeidsinspectie alsnog een onderzoek instelt. Onze juridische hulp bij letselschade na een bedrijfsongeval kost u niets!

Bezoek de huisarts

Het is van belang dat u gelijk een huisarts bezoekt. Een huisarts of een specialist kan vaststellen dat de klachten die u ondervindt het gevolg zijn van het ongeval.  Als de huisarts aangeeft dat de klachten hierdoor komen dan kunt u uw letselschade verhalen op uw werkgever.

Bedrijfsongeval en nu?

Uw werkgever moet zich bezig houden met het waarborgen en bevorderen van de veiligheid, gezondheid en het comfort. Uw werkgever is wettelijk verplicht om alle veiligheidsmaatregelen te treffen voor haar werknemers, die noodzakelijk en mogelijk zijn. Laat uw werkgever dit na, kan hij/zij aansprakelijk worden gesteld voor de schade die uit deze nalatigheid voort komt.

Schakel een letselschadejurist van JBL&G in

Neem contact op!

Letselschadebureau JBL&G kan u juridisch bijstaan om uw schade te verhalen. Wij zorgen er persoonlijk voor dat u zo snel mogelijk een maximale schadevergoeding ontvangt. Schakel ons vandaag nog in.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.