Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

arbeidsongeval

Letselschade door asbestziekte

Onze juristen kunnen u helpen met het vergoed krijgen van uw schade nadat u ziek bent geworden door het inademen van asbest. U kunt op deze pagina lezen hoe een en ander in zijn werk gaat. Ook vindt u hier algemene informatie over asbestziekte. Onze juristen gaan gratis voor u aan het werk om uw schade te laten vergoeden. Lees meer over bedrijfsongeval asbest.

Asbest ziekte geconstateerd en wat nu?

Deze ziekte kunt u oplopen tijdens de werkzaamheden voor een werkgever. Het gevolg is dan, dat  u “letselschade door een bedrijfsongeval” oploopt.

 • Asbestziekte geconstateerd, wat nu?
 • Neem vandaag nog contact op
 • Wij helpen u gratis om uw schade te verhalen

Wat zijn de oorzaken van asbestziekten

Asbestziekten worden veroorzaakt door hoge of langdurige blootstelling aan asbest. Als deze blootstelling is ontstaan als gevolg van werkzaamheden voor een werkgever, kunt u uw schade bij deze werkgever claimen. Ook als de werkgever niet meer bestaat (bijvoorbeeld failliet) is het in de meest gevallen toch mogelijk uw schade te verhalen.

Financiële schade door asbest

Als bij u asbestziekte is geconstateerd zult u – naast gezondheidsklachten – ook met financiële schade te maken krijgen. U heeft een ervaren letselschade jurist nodig om te zorgen dat deze schade volledig vergoed gaat worden. Wilt u meer informatie over asbest en welke gevolgen werken met asbest heeft? Neem gratis telefonisch contact met ons op.

U kunt ons bellen tijdens kantooruren:  020 – 214 99 00.

U kunt uw vragen dan direct aan ons stellen.

Vormen van asbestziekten

Er zijn verschillende vormen van asbestziekten:

 • Asbestose (asbestvezels door bindweefsel in het longweefsel opgenomen)
 • Mesothelioom (tumor aan de vliezen die de lichaamsholte bekleden)
 • Longkanker (kwaadaardige aandoening van de longen)
 • Slokdarmkanker (kwaadaardige aandoening aan de slokdarm)

Is één van bovenstaande ernstige aandoeningen bij u geconstateerd, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Asbestziekte valt onder de categorie: bedrijfsongevallen. Uw werkgever kan hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Wij kunnen voor u het letselschadetraject in handen nemen. U hoeft uw tijd daar dan niet aan te besteden.

Wij verzekeren u dat wij uw zaak op de meest zorgvuldige manier voor u in behandeling zullen nemen. Hedendaags worden nog steeds werkgevers aansprakelijk gesteld voor de gevolgen van het werken met asbest. Zie ook: letselschade door bedrijfsongeval

Wij bieden asbestslachtoffers gratis juridische bijstand

Ons kantoor biedt juridische bijstand voor (nabestaanden van) slachtoffers van een asbestziekte. De letselschadejuristen van JBL&G zullen kijken of voor uw kwestie de werkgever aansprakelijk kan worden gesteld.

Schakel een letselschadejurist van JBL&G in

 • Gratis juridische ondersteuning
 • Er zitten geen addertjes onder het gras
 • Persoonlijke en betrouwbare hulp
 • JBL&G werkt door heel Nederland en is onafhankelijk

Loop niet langer door met al uw vragen en neem contact op!

Ons kantoor kan u juridisch bijstaan om uw schade als gevolg van asbest te verhalen. Wij zorgen er persoonlijk voor dat u zo snel mogelijk een maximale schadevergoeding ontvangt. Schakel ons vandaag nog in.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.