Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Blog: Als je naar de dokter gaat

29 juni 2013 Letselschade informatie

Blog: Als je naar de dokter gaat

Als je naar een dokter gaat, dan hoop je dat die dokter zijn werk goed doet. Betrokken is, en luistert naar je klachten. En het mooiste is natuurlijk dat hij je dan ook nog beter kan maken.

Ik ben me er heel goed van bewust dat iedereen fouten maakt, ook dokters. Alleen het lijkt alsof dokters zèlf denken dat ze géén fouten mogen maken… En mocht er eens een dokter zijn, die zelf ook van mening is dat hij inderdaad iets niet goed heeft gedaan en het echt anders had gemoeten, dan is er wel zijn verzekeraar die roept dat het helemaal geen fout was, maar een complicatie, welke dan ook nog eens in het geheel niet te voorzien was.

Uiteraard is het zo, dat als een dokter een fout maakt, dit vaak heel erg grote gevolgen kan hebben. Soms zelfs met de dood als gevolg. Het is dan ook zaak, dat dokters op zijn minst hun praktijk goed georganiseerd hebben, geen ruzie met hun collega’s zoeken, hun assistentes goed hebben geïnstrueerd en niet te veel hooi op hun vork nemen gedurende te lange tijd.

Ons kantoor neemt slechts ‘medische fouten’ aan, als onze medisch adviseur van mening is dat er écht verwijtbaar medisch onzorgvuldig gehandeld is. Twijfelgevallen kunnen wij helaas niet aannemen. Ons kantoor zou er aan failliet gaan. Bovendien zijn wij van mening, dat artsen ook fouten mógen maken, zolang ze er maar eerlijk voor uit komen en netjes hun excuses maken, ervoor zorgen dat het nooit weer kan gebeuren èn als ze de als gevolg van een en ander geleden schade willen vergoeden.

Verzekeraars van dokters erkennen echter nooit direct aansprakelijkheid. Daar gaat altijd zeker meer dan een jaar, vele correspondentie en (dure) adviezen van medisch adviseurs over heen. Al is de zaak in de meeste gevallen zo klaar als een klontje.

Zo hebben wij een cliënte waarbij een tumor uit de verkeerde zijde van de borst is gehaald. U zult denken: toch maar mooi dan, als daar ook een tumor zat. Nou, daar zat dus helemaal geen tumor en de werkelijke tumor had men laten zitten!

Uit het dossier blijkt overduidelijk (echo, röntgen en lichamelijk onderzoek) waar de kwaadaardige tumor zich bevond. De arts en verzekeraar reageren: ja maar, dat waren onderzoeken waarbij de patiënte van de voorkant werd onderzocht, tijdens de operatie lag zij op haar rug. Met andere woorden: dan is links rechts?… (!) Erger kan het toch niet worden zou je denken.

Jawel dus, want aansprakelijkheid voor de gemaakte fout wordt tot op heden niet erkend. Een onafhankelijke arts moet nu uitkomst geven. Dat cliënte een tweede maal geopereerd moest worden en inmiddels al weer meer dan twee jaar tussen het gesteggel zit en van de zenuwen niet meer weet waar ze het zoeken moet en de kwestie heel graag achter zich wil laten, laat de verzekeraar (en de arts) koud.

Wij zien met vertrouwen de uitkomst van die expertise tegemoet. Wordt vervolgd…

Update: aansprakelijkheid werd erkend en schade werd volledig vergoed!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.